Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
. . . . . .
3 Bronnen Baarlo Bosbergweide (de) Breeërpeel Camps Koel Diepling 't Gat
. . . . . . .
Glazenap (de) `t Grenswater Grondelgeduld Gubbelsvijver Kasteelsebossen De Luld Meerlingbroick
. . . . . . .
Mortelsven Oppe Drake Baek de Put Rijnbroek 't Roversheideplas Schatberg Schörfven (Opgeheven)
. . . . . . .
Schuitwater  Steegh (de) Swolgen (Knipmuts)  Tangkoel Tienray Vlasrooth Wambach
. . . . . . .
Wanssums ven Weerdbeemden Zaarderheike Zilvermeer      
. . . . . . .
.

INVALIDEN STEIGER

NACHTVISSEN

. . . .

SCHUILHUT

HENGELDRUKTE

. . . .

PARKEREN

KARPERBESTAND

. . . .

ONDERHOUD

WITVISBESTAND

. . . .

STEIGERS

   
 

 

 

 

De visvijvers: Een selectie visvijvers zoals je ze in Noord Limburg kunt verwachten. De een heel netjes onderhouden, de ander ruw en onvoorspelbaar. We hebben getracht een aantal van deze wateren in kaart te brengen.De informatie welke je aantreft is zo recent als mogelijk. Mochten er desondanks fouten of veranderingen hebben plaatsgevonden, mail dat dan even naar info@carpheaven.nl
 

. .
Jaomerdal Venlo,

Klinkt als "jammerdan" Venlo. En dat is het ook. Er mag namelijk net als op het "Zwarte Water" niet gevist worden.

Waarom toch even deze aandacht? Nou, gewoonweg omdat het zo'n geweldig mooi filmpje is.

Gefilmd door Roel van Wanrooy met een "drone".

 

 

.
Regio Noord-Limburg is niet bepaald een waterrijk gebied. Zonder de Noordervaart en de maas, misschien wel een van de droogste stukjes Nederland. Na veel speur en probeerwerk hebben wij het volgende kunnen samen stellen. Een vijfentwintig tal vijvers, met Venlo als uitgang`s punt. Van zeer interessante vijvers met een behoorlijk karperbestand in een goed onderhouden staat, tot aan vijvers waar de glorie van vroeger geheel door nalatigheid van gemeente of visclubs verloren zijn gegaan. We hebben niet de intentie om mensen of instanties te veroordelen maar om een zo eerlijk mogelijk beeld te verschaffen van onze bevindingen.

Wat we willen weten: Is er een karper bestand? Dieptes en bodemomstandigheden, hoe groot is het water en hoe diep? Kunnen we schuilen als er noodweer opkomst is? Hoe zijn de omstandigheden voor de minder mobiele mens en belangrijkste misschien nog; waar liggen deze wateren en waar zijn de vergunning verkrijgbaar?

< De Noordervaart

.
Maas, De informatie is vaak afkomstig van sportvis vrienden, verenigingen of de gemeente in kwestie. Onze persoonlijke bevindingen komen ook uitgebreid aan bod.

Natuurlijk ontbreken er nog diverse wateren, want Noord-Limburg is wel een droog stukje Nederland, toch zijn we nog lang niet klaar. We zijn afhankelijk van signalen over wateren van onze sportvis vrienden. Zo konden we dit jaar dankzij hun "Forest Valley" toevoegen.

We zijn altijd graag bereid om extra informatie te verwerken als deze kan bijdragen aan onze website. Iedere informatie is welkom en zullen hieraan altijd gehoor geven.

Met vriendelijke groeten Rob en Huub van www.carpheaven.nl

 

< Karpervissen op de Maas

.