Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
. .
  Schuitwater (Lottum Arcen Broekhuizen)  
     
  Dit natuurreservaat is een erfenis van de Maas, die hier lang geleden haar bedding had. Toen ze die verliet ontwikkelden zich moerassen in de stroomgeulen die achterbleven. Vanaf de achttiende eeuw haalden de turfgravers met hun platte schuiten hier uit veen, dat werd gebruikt als brandstof. Vandaar de naam "Schuitwater"

Weinig natuurgebieden bieden zoveel afwisseling op een beperkt oppervlak als het Schuitwater. Heidevelden, droog en vochtig grasland en waterplassen. De variatie in het landschap hangt samen met de vele hoogteverschillen. De laaggelegen kern van het natuurgebied bestaat uit oude, door de Maas verlaten beddingen. Aan weerskanten daarvan liggen hoge, droge zandgronden.

 
     
  Het karperbestand is aangevuld met veel kleine karpertjes. Gelukkig zijn er ook nog een enkele grotere vissen te vangen. Het witvisbestand is prima. Voor de wat avontuurlijkere visser zijn de plekken aan de bosrand heel interessant. Kijk wel uit dat je niet de benen breekt want het blijft een natuurgebied met veel obstakels. 

Aan de voorzijde is goed te vertoeven. Makkelijk te parkeren tot aan de invalidensteiger en beschutting tegen de zon. Al met al een heel mooi water waar iedereen wel een vis(je) kan vangen.

 
     
 
 

Vijver info

 
JA JA JA (2) REDELIJK NEE
. . . . .
LAAG JA GOED REDELIJK NEE
 
 
Algemene gegevens;
 
   
Oppervlakte: 2/3 hectare  
Diepte: gemiddeld 1.5 meter  
. .
Voor vergunningen:  
Bloomehuuske Rosa Lottum  
. .
Nancy Heinemans. Markt 19, 5973 NR, Lottum. 0774633401  
( op het marktplein tegenover de kerk )  
. .
Standaard Openingstijden, of raadpleeg internet ( facebook). https://www.facebook.com/rosabloomehuuske/ Dinsdag, 09.00-18.00 Woensdag, 09.00-12.00, Donderdag 09.00-18.00, Vrijdag, 09.00-18.00, Zaterdag, 09.00-16.00 Dinsdag , Donderdag en Vrijdag tussen 12.00 en 13.30 gesloten  
. .
Voor verdere vragen :zie contact op de website.  
 
 

 

 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.