Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

METHOD/PELLET FEEDER,

Hoezo Feedervissen?, De reden voor dit alles is eigenlijk heel simpel. Feedervissen is relatief goedkoop en bovendien enorm doeltreffend. Of het nu stroomt of waait, onder alle omstandigheden kun je het aas aan de haak stil tegen de bodem aanbieden, vlakbij de plek waar ook wat voer ligt. Bovendien kun je de vissen bereiken op visafstanden die absoluut onbereikbaar zijn met welk ander vistuig ook.

Vooral in tijd van extreme waterstanden die we hier op diverse visvijvers steeds vaker terug zien kan deze manier van vissen het verschil uitmaken. Sportvisserij Nederland heeft ook in onze regio een aantal wateren op verzoek van de hengelsportverenigingen voorzien van grote aantallen kleinere karper en zeelt. Allereerst bedoeld om de witvisserij een alternatief te bieden als witvis moeilijk te vangen is of door aalscholvers steeds worden opgevreten. Door uiterst aantrekkelijke subsidies kunnen ook kleinere hengelsportverenigingen gebruik maken van deze regeling.

De veelzijdigheid van dit hengelplezier maakt dat je er vrijwel overal mee kunt vissen en alles mee kan vangen. Van slootjes en karperputjes tot kanalen en rivieren. Van kleine voorn, brasems en zelfs karpers tot boven 20 pond. Heel spannend om eens tot het uiterste van je materiaal te gaan. Net als met de penhengel voelt het als een eerlijk gevecht.

Als je reeds met de gedachten speeld, is dit misschien het moment om daar achter te komen! Feeder vissen op karper kan, mits je het goed aanpakt, vele spannende en actievolle dagen aan de oevers bieden, dat is wat we allemaal willen toch? Feeder vissen kan een uiterst productieve manier zijn om karpers van alle groottes te vangen en zal de meest gebruikelijke methode zijn die u aan de oevers van uw lokale commerciŽle visserij zult zien. Feeder vissen is een relatief eenvoudige methode en als je het in de basis goed doet, werkt het keer op keer.

De method feeder, is een geweldig hulpmiddel voor het verzenden van micropellets of grondaas verpakt rond uw feeder. Method feeders worden meestal geleverd met een mal die ervoor zorgt dat u consistent bent met de hoeveelheid aas die u rond uw feeder verpakt. Dit zorgt ervoor dat het gewicht in elke worp het zelfde is, wat helpt bij de werpnauwkeurigheid, om keer op keer op die zelfde plek te geraken tijdens het vissen.

De opbouw van een method feeder kan snel en gemakkelijk worden gedaan met behulp van "Quick Change Method connectors" en voorgebonden ondereindjes. Bij het vissen met de method feeder hebben we de neiging om haaklengtes aan de korte kant te houden om ervoor te zorgen dat het haakaas nooit afdrijft van het lokaas.

                                          

Als je op zoek bent naar een diepgaande uitleg over het opbouwen van je method feeder rig, raadpleeg dan eens een van de vele filmpjes op Youtube. Zoals reeds eerder gezegd, feeder vissen kan voor veel spannende dagen aan de waterkant zorgen, ongeacht de tijd van het jaar. Natuurlijk zullen de warmere maanden gemakkelijker lijken wanneer de karpers actiever zijn, maar als je bereid bent de kou te trotseren kan de beloning groot zijn met madenvoer. Voer als het koud is niet teveel en kies voor een kleinere Method.

Welke Feeder?  Het maakt niet uit wat voor soort feeder. Feeder vissen komt allemaal neer op het lokken van vis in een zeer nauwkeurig gebied, om de karper aan te trekken waar uw haakaas zal worden gepresenteerd. Deze manier van vissen is bedoeld om karpers in het gebied te houden. Feedervissen biedt een uitstekende manier om met elke worp vers aas op de zelfde plek aan te bieden, zelfs naar gebieden buiten het bereik van werp pijp of katapult.

Kies je plek. In de zomermaanden zal de karper meestal dichter bij opstakels worden gevonden, dat kan variŽren van rietvelden, overhangende bomen, pompevelden of zelfs takken in het water,  omdat ze zich hier het meest veilig voelen.

Zoek ook op plaatsen waar de hengeldruk niet zo groot is. Een algemene regel is om de wind te volgen waar natuurlijke voedselbronnen in het water worden geblazen. In de wintermaanden kan het vinden van vis veel moeilijker zijn naarmate de vis minder actief wordt. Op dagen dat de temperatuur een paar goede dagen achtereen laag is geweest, kan de karper meestal in diepe gaten op het water worden gevonden. Op koude zonnige dagen vindt u mogelijk karper in het ondiepe water, waar de zon de bovenste laag water enigszins heeft opgewarmd. Wees tijdens de koude maanden niet bang om van vaak te verkassen totdat je de vis vindt.

Aas nauwkeurig aanbieden, Bij feedervissen is het essentieel dat de worp nauwkeurig is. Als je elke keer je aas naar verschillende plekken werpt, ben je lang niet zo effectief als dat je zou kunnen zijn. Ja, je kunt geluk hebben en bovenop op een verdwaalde karper werpen, maar een zekere behendigdheid geeft legio meer kansen. Om ervoor te zorgen dat je elke keer naar dezelfde plek werpt zoek naar een mikpunt, bijvoorbeeld een boom aan de andere kant, zodat je de richting kunt bepalen. Als je eenmaal naar jouw gekozen plek heb geworpen, kun je de lijnclip op de molen gebruiken om ervoor te zorgen dat elke keer op de juiste afstand werp. Dit is niet altijd zo eenvoudig en brengt veel oefening met zich mee, dus maak je geen zorgen als je niet elke keer de juiste plek bedient.

Nu heb je een idee van wat feeder vissen is, je hebt echt geen excuus om het niet te proberen. Feedervissen kan een van de meest productieve methoden op commerciŽle wateren zijn, ongeacht welke feederinstallatie u kiest.

.


.

The Challenge, FEEDER versus PENHENGEL!

We zijn in 2017/2018 aan de slag gegaan om de proef op de som te nemen en zijn mega enthousiast. De Method/pellet Feeder werd al snel omgedoopt tot "Friemelpiemel". Meer over onze ervaringen met de Method Pellet Feeder. Feeder versus Penhengel

 

Facebook, Voor de laatste Nieuwigheden en Updates.

 

 

 

 
Lijst met wateren waar in onze regio kleine karper is uitgezet.
 
- De Gubbelsvijver (Broekhuizenvorst)
.
- Roversheideplas (Reuver)  
.
- Het Schuitwater (Lottum Arcen Broekhuizen)
.
- Het Rijnbroek (Tienraij)
.
- Knipmuts (Swolgen)
.
- Wanssumsven (Wansum)
.
- Campskoel (Sevenum)
 
Beleving,  Elke manier van vissen heeft zo z'n charmes en iedereen die vangt heeft natuurlijk gelijk. Echter een blok lood naar de horizon gooien en dan onderuit de hangmat in is  voor de wat actievere visser een "no deal". Juist de finesse, kennis en constant bezig zijn, uitproberen en aanpassen maakt net als bij de penvisserij het grote verschil. 

Om steeds weer de zelfde spot te vinden en de keuze van voer en aas zorgt voor veel variatie. Kortom de "Five minute rule" houd je bezig. Het is een prachtige beleving van de sportvisserij. En zoals in de filmpjes te zien kunnen zelfs wij simpele penvissers er een mooi vis mee vangen.

 

De aanbeten zijn zachts gezegd spectaculair zoals in het filmpje te zien zijn.

 
.
Ondertussen mogen we wel aannemen dat de "Friemelpiemel" niet meer weg te denken is bij de hedendaagse karpervisser. Een geweldig alternatief voor wie eens wat anders wil proberen. Nu heb je een idee van wat feeder vissen is, je hebt echt geen excuus om het niet te proberen. Feedervissen kan een van de meest productieve methoden op commerciŽle wateren zijn, ongeacht welke feederinstallatie je kiest.
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVís kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.