Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

.

.

Willem Een (Broekhuizen)

Toen in augustus 2019 de graafwerkzaamheden aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen waren begonnen klonk er een diepe zucht van opluchting door het Noord Limburgse landschap. Toch duurde het nog tot de zomer van 2022 alvorens de eerste vissers hun hengeltje konden uitwerpen. Maar het is het wachten waard geweest, wat een prachtig viswater!

Het complex is verdeeld in twee wateren, zowel voor de karper en witvisser is er ruimschoots plek om een visje te vangen. "H.S.V.WILLEM EEN" bestaat uit mensen met kennis van zaken en hart voor ons vissers. Ze hebben een prachtig bestand karpers uitgezet en ook voor de witvissers is het een pracht locatie met een mooi visbestand.

De ruime parkeerplaats is op eigen terrein tegen de bosrand. Ook is er gedacht aan een invalidenparkeerplaats. Vanuit deze plek via 't Hay Custers strôtje, zijn de visstekken goed bereikbaar. Het geheel oogt rustig en overzichtelijk. Top! Nog ziet het er allemaal wat kaal uit, maar zodra de natuur zijn werk heeft gedaan zal het een echte aanwinst zijn.
 
"Willem Een" bestaat uit twee visvijvers.
.

1. Witvisvijver; Het witvis gedeelte is langwerpig met over de hele lengte een middenstrook van bij elkaar gebonden takken. Hierdoor hebben de kleinere vissen extra beschutting voor aalscholvers en andere rovers. Vanwege het model en hoeveel visstekken is het geheel zeer geschikt om in wedstrijdverband te vissen.
 
Gem. Diepte:  2 meter
Aantal steigers;  geen vaste steigers
Invalidensteiger;  Ja

.
2. Karpervijver; De karpervijver is lijkt iets  groter en is rond van vorm, met in het midden een groot eiland.  Het visbestand is groot en zorgvuldig uitgezocht. Dit beloofd veel goeds voor de verwende karpervisser. Het geheel doet nu nog wat kaal aan. De natuur heeft nog wat tijd nodig.
 
Gem. Diepte:  3.00 meter
Aantal steigers;  geen vaste steigers
Invalidensteiger;  Ja
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED JA
. . . . .
REDELIJK NEE GOED GOED NEE
 
.
Diepte maximaal: 3.0 meter Diepte gemiddeld: 2.0 meter
Oppervlakte karpervijver  1.2 ha
Oppervlakte witvisvijver  1.2 ha
 
Dag en weekvergunningen:
 
Forellenkwekerij Keijzersberg
Boltweg 15
5863 AN Blitterswijck
  Rosa Bloome Huuske
Markt 19
5973 NR Lottum
.
Lidmaatschap en inlichtingen;   Hsv Willem een
 

 

 
 
"HSV Willem Een", De maas gaat buiten zijn oevers,
 

Inderdaad, de maas gaat buiten zijn oevers. Niet nu direct maar er moet plaats gemaakt worden voor de maas in de toekomst. De Maas moet in extreme hoogstand plaats krijgen om buiten “haar“ oevers te treden zonder dat het hele mooie Limburgse landschap onder water komt te staan. Daarom moesten de vijvers, de Gubbelvijver en het Schuitwater uiteindelijk verdwijnen.

Ze worden opgenomen in de uitwaarden/uitstroom gebieden van de maas bij een nieuwe dreiging van hoog water. Maar zoals Johan Cruijf ooit zei: "ieder nadeel heb zijn voordeel". Dit is hier ook van toepassing. De twee hengelsportverenigingen van Lottum en Broekhuizenvorst zijn gefuseerd en er ontstond een nieuwe Hengelsport vereniging, nl. "HSV Willem Een". Nu zijn er 2 mooie grote nieuwe vijvers gegraven die aan de huidige normen zullen voldoen en waar de nieuwe HSV nog jaren plezier aan kan beleven.

   
 
Grande opening van "Willem Een" 18 juni 2022
.
18 juni 2022, Na veel bloed zweet en tranen is het dan toch eindelijk zover. De grande opening van Willen Een. Dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers is het Limburgse landschap weer een mooie visplek rijker. Na enkele wijze woorden van het bestuur en het knippen van linten is "Willem Een" officieel geopend en mag er vanaf nu worden gevist.
 
Meer hierover...
 
 
 
Het ontstaan van "Willem Een"
.
Toen in augustus 2019 de graafwerkzaamheden aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen waren begonnen klonk er een diepe zucht van opluchting door het Noord Limburgse landschap. Naar dit project werd al vele maanden reikhalzend uitgekeken. Eindelijk was het zover en is door de vaste kern van “HSV Willem Een”, de eerste schep in de grond gezet .
.
We hebben een reportage gemaakt over het hele traject,
.
 Graafwerkzaamheden en ontstaan van Willen Een
 
Pistop Gubbelsvijver- "Willem Een"
.

Vanaf 1 April 2019 kon er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later in dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

.
Niet vissen is geen optie, dus moest er een tijdelijk alternatief komen. 
.
Pitstop Gubbelsvijver - Willem Een!
 
     
     

.