Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

 

Aanleg 2 nieuwe visvijvers H.S.V. Willem Een.

Toen in augustus 2019 de graafwerkzaamheden aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen waren begonnen klonk er een diepe zucht van opluchting door het Noord Limburgse landschap. Naar dit project werd al vele maanden reikhalzend uitgekeken. Eindelijk was het zover en is door de vaste kern van “HSV Willem Een”, de eerste schep in de grond gezet .

Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden afgerond en kan het afwerken beginnen. Het resultaat ziet er tot dusver verbluffend strak en professioneel uit. Voor de leden van de visclub betekend het nog even wachten, maar ze krijgen er straks wel een prachtig water voor terug. Nog even geduld dus. Tot dan is alle informatie uiteraard uiterst welkom.

Er is heel wat aarde verplaatst en afgevoerd. Het zal nog wel een tijdje duren voor dat alles echt bevisbaar is. Tot het zo ver is hebben  de heren van de visclubs voor een alternatief gezorgd door de oude visvijvers van Tienraij en Swolgen een tijdelijk nieuw leven in te blazen. Er kan dus toch gevist worden.  (Meer hierover)
 

Vanuit de lucht, 24 november 2021

En zo ziet gedane arbeid er vanuit de lucht uit. De visvijvers liggen er mooi strak bij. Als de struiken en de bomen het volgend jaar uitslaan ziet het er allemaal heel anders uit.

Meer over de perikelen van de waterstanden en e.v.t. visuitzettingen. Wordt vervolgt.

<< Bron en Piloot; Pascal Dagniaux.

 
 

 

 

Zaterdag 20 november 2021

 

Vandaag was de dag dat de “nieuwe” visvijvers van Willem 1 aangeplant ging worden. Al vroeg waren er een aantal vrijwilligers aanwezig om met deze taak te beginnen. Er lag een flink pakket aan jonge scheutjes van verschillende soorten beuken, besjes en andere voor mij niet herkenbare takjes. Deze werden door een aantal vrijwilligers in de daarvoor van tevoren gemaakte sleuf geplaatst en aangestampt.

Dit ging gezien het kleine aantal mensen toch vrij snel. Ondertussen was het aantal vrijwilligers uitgegroeid tot ruim 20 mensen. En toen eenmaal de grote aanhangwagen met bomen was gearriveerd werd er een beging gemaakt met planten. Maar….eerst koffie met een broodje. De taken werden verdeeld wat betreft, gaten maken, houten steunpalen plaatsen, turfgrond erbij scheppen en als laatste boom plaatsen en gat dichtgooien met zand. Daarna de steunband erom heen maken en klaar. Er werden, notenbomen, kastanjebomen, elzen, populieren en nog andere soorten bommen gepland. Ook worden er nog fruitbomen geplaatst.

Rond het middaguur was er soep met broodjes. Al met al hebben de vrijwilligers hun stinkende best gedaan en was het aanplanten sneller geklaard dan gedacht door het bestuur. Nu, in november, ziet een rij kale bomen er natuurlijk heel anders uit dan in de zomer maar je kunt nu al zien dat het als het groen is er prachtig uit zal zien. Hopelijk voor de visclub zal er volgende week een positief bericht komen vanuit de gemeente zodat er snel een begin kan worden gemaakt met het leggen van de kleilaag in de vijvers zodat de waterstand op peil blijft en kan het volgend jaar de visvijvers geopend worden.

 
24 Februari 2021,  Soms zit het mee, soms zit het tegen!

Het jaar 2021 is net begonnen, er is kei hard gewerkt aan de nieuwe vijvers om deze klaar te krijgen. Helaas bleek het waterpeil "H.S.V.Willem Een" niet ten goede te komen. Enkele opties zijn geprobeerd om een hoger waterpeil te krijgen, maar dat mocht niet baten.

Aan de inzet zal het niet liggen. Er wordt met alle ziel en zaligheid gewerkt aan nieuwe oplossingen. Deze gaan er zeker komen en er is geen twijfel dat alles goed komt.

Tot dan mogen we nog even gebruik maken van de oude visvijvers van Tienray en Swolgen Ook daar scheen vanmorgen al heerlijk het zonnetje en hebben nog enkele mooie vissen gevangen ook.

<< (bron foto's, Wim J.)

 
 
.

27 juli 2020, Afwerking 3

.
Langzaam maar zeker wordt alles groener en de vijvers voller. Door 24 uur per dag te pompen is het de bedoeling om de waterstand op het gewenste peil te krijgen. De roosters welke straks als steigers gaan dienen op de witvisvijver liggen al klaar.
.
Op de karpervijver komen geen steigers. Als proef zijn er al enkele karpers overgezet om te kijken of het hun bevalt. Uiteraard worden deze bijgevoerd daar alles nog wat schraal aandoet. Op een later tijdstip zal worden bekeken wanneer de vissen van het Kasteel en het schuitwater worden overgezet.
 
 
.

14 mei 2020, Afwerking 2

 
Afgelopen weken zijn de graaf- en herstelwerkzaamheden afgerond. Gras gezaaid, waterpunt geslagen, onderhoudscontainer op zijn plek gezet en diverse waterleidingen gelegd. Tevens is er kei hard gewerkt om alle takkenbossen in de vakken te leggen wat heeft geresulteerd tot een zeer nette uitstraling.

Bron; Pascal Dagniaux

 

.

 
14 april 2020, Afwerking
.
Er wordt keihard gewerkt!
.
De looppaden worden voorzien van steengruis. Dat geeft een stevige ondergrond met weinig onderhoud.
.
De roosters worden uitgemeten en er zijn al wat plompenveldjes aangelegd.
.
Kleine tegenslag, de beschoeiing is op enkele plekken bezweken door de druk van de zand. 
 

.
.

 

 
29 Februari 2020,
 

Takken leggen,

Een groepje van ruim 10 personen is vanmorgen begonnen met de takken te plaatsen op de witvisvijver tussen de palen. Gelukkig is het droog en niet koud, dus er kan gelijk begonnen worden met binden en de takkenbossen verplaatsen naar de waterkant.

Daar werden ze op een bootje gelegd en naar de plaats getrokken waar een drietal leden de takken op hun plaats legden en vastzetten. Gezien de stapel takken denk ik dat het niet genoeg zal zijn om vandaag alle vakken te vullen.

 
.
27 Januari 2020,
.
Kaat, Naat en Schuuverig! We hadden vernomen dat de graafwerkzaamheden succesvol zijn afgerond. Nu de grote graafmachines zijn vertrokken en slechts nog enkele mannen bezig zijn met opruimen, is het aankleden van oevers en de omgeving de volgende stap.
.
Op foto 5 is duidelijk de overloop te zien voor het overtollige water mocht het ooit nodig zijn. Tevens zijn beide invalidensteigers geplaatst en komt er een parkeer gelegenheid op gepaste afstand. Het geheel ziet er gelikt en strak uit. Zodra er straks een beetje groen straat ontwaakt de omgeving.  Nog even geduld.
 
 
.
 
08 Januari 2020,

De eerste beelden van 2020.

Goed nieuws!

Door de zachte weersomstandigheden zijn de werkzaamheden aan de nieuwe visvijver flink opgeschoten.

Vandaag ontvingen wij 2 foto's van de aanleg van de tweede invalidensteiger.

Bron: Foto's Pascal D.

 
. . .
.

 

 
12 december 2019,
 
Misschien voor de laatste keer dit jaar nog een bezoekje aan nieuwe vijver in Broekhuizen. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen lijkt het terrein op een grote modderpoel. Toch waren we blij verrast dat er de afgelopen maand nog zoveel werk is verzet. De witvisvijver is weer verder afgewerkt en het afgraven aan de achterzijde van de karpervijver is zover ook klaar. Op de foto's is duidelijk te zien wat voor afmetingen het eiland gaat krijgen. Het lijkt groot, maar uit ervaring weten we dat zodra alles is aangekleed er een heel ander beeld ontstaat. Wat groot lijkt kan straks klein uitvallen en visa versa.
   
Op de kant liggen de uiterst degelijke invaliden steigers al klaar om straks geplaatst te worden. Hier is zeker niet op bezuinigd en kunnen gezien de kwaliteit voor vele jaren plezier zorgen.
 
.
28 oktober 2019, Bron: Rens 28 oktober 2019.
Bij de Gubbels vijver zijn ze 28 okt. gestart met het leegpompen en dichtrijden met zand. De vissen worden handmatig gevangen en over gezet naar de andere kant van de dijk, in het nog open liggende Gubbels water.  (Het zijn een aantal indrukwekkende, interessante plaatjes.)
 
 
.

 

 
23 oktober 2019,
 

De contouren van de nieuwe visvijver worden nu steeds duidelijker.

De witvisvijver en karpervijver zijn rondom al uitgegraven en de beschoeiing is grotendeels geplaatst. Er zijn in en uit ritten gemaakt zodat Ede zandwagens af en aan kunnen gaan rijden zodat de diepte uitgegraven kan gaan worden.

Moeilijk in te schatten wat de optische grootte precies wordt, zodra er water in staat zal het duidelijk worden. Al is het nu nog een modderput er komt schot in.

(Water heeft nog steeds geen naam, idee....Prijsvraag uitschrijven??)

 
 
.

 

 
02 oktober 2019,
. Duidelijk mag zijn dat hier een visvijver met visie ontstaat.

Enkele dagen eerder werd gewerkt door de aanwezige vrijwilligers bij de nieuwe vijvers! Ruim 200 palen zijn geplaatst tbv takkenbossen op vijver. Binnenkort zullen tussen deze palen, bossen van wilgentakken bevestigd gaan worden.

 

.

 

 
09 september 2019,

Tientallen vrachtwagens denderen over het terrein met elk een bak zand dichter bij het eindresultaat. Op sommige plekken zien we al iets wat op een vijver moet gaan lijken.

 

.
Foto's worden deels aangeleverd door HSV. Willem Een. (Dank hiervoor)

 

 
023 augustus 2019,

Nadat de eerste schop is gezet kan de visclub voorlopig alleen nog maar toekijken. Op papier ziet het er allemaal mooi uit maar hoe zal het straks werkelijk worden.

 

 

   
Gubbelsvijver, (20 januari 2019)
.

Vanaf 1 April 2019 kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

.
Met een groep van circa 15 leden is zaterdagmorgen een begin gemaakt om de oude visvijvers van Tienray en Swolgen vrij te maken van kreupelhout en overwoekerend struikgewas.          Alles over de werkzaamheden...
.
.. De fusie visvereniging “Willem Een” heeft vanaf dit moment het visrecht op de oude vijvers van Tienray en Swolgen. De oude visrechten op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen zijn vervallen. De fusie Visvereniging “Willem Een“ heeft een nieuw contract wat betreft de visrechten op de oude vijvers van Tienray en Swolgen voor één jaar, dit word wel steeds verlengd tot de nieuwe visvijvers van “Willem Een“ klaar zijn. De molenbeek verenigingen mogen ook op de tijdelijke visvijvers vissen.     Bron: Henri Gommans  

.
Algemene gegevens:
.
Forellenkwekerij Keijzersberg
Boltweg 15
5863 AN Blitterswijck

Rosa Bloome Huuske
Markt 19
5973 NR Lottum

 
Lidmaatschap en inlichtingen;   Hsv Willem een
 
(De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen.)>>
 

.
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.