Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

.
 

 

 

.. Karpervissen Noord Limburg; Laatste nieuws uit de regio. Ingezonden berichten en verslagen omtrent de visvijvers.  
 

.. "Friemelpiemel" Pellet en Method feederen, Noord Limburg. Verhalen,tips en trucs Leuke verhalen uit eigen ervaring.  
 

 

.. Ideeënbus; Voor algemene dingen welke betrekking hebben tot de sportvisserij in onze regio. Kennis, tips en hoe dingen beter kunnen. Deel je idee op facebook ideeënbus  
 

  Actuele regels en boete bedragen 2020; De boetebedragen voor 2021 zijn bekend. De bedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn gelijk gebleven.  Boetes 2021  
     
 

 
 
Deelnemende verenigingen zijn:
 
1. H.S.V. Het Alvertje Oostrum
 ...www.hsvhetalvertje.nl
2. H.S.V. Grondel Geduld Meerlo/Blitterswijck
 ...www.grondelgeduld.com
3. H.S.V. De Roerdomp Venray
 ...www.hsvderoerdompvenray.nl
4. H.S.V. Willem Barentsz Lottum
 ...www.hsvwillembarendsz.nl
5. H.S.V. De Put America
 ...www.hsvdeput.nl
6. H.S.V. Eendracht Broekhuizenvorst
 ...www.hsveendracht.nl
7. H.S.V. ‘t Voorntje Grubbenvorst
 ...www.hsvtvoorntje.nl
8. H.S.V. ‘t Bliekske Horst
 ...www.hsvhetbliekske.nl
 
 
    Tip: (Of zonder weerhaak vissen?)

 
   Aanvullende berichten;
.

 

 Vervolg "Karper op maat"
 (14 april 2017)
.
De eerste spiegels worden september 2017 uitgezet.
 

 Karper op maat (13 december 2014)
.
Gericht een karperbestand beheren voor de  korte en de lange termijn. Een samenvatting over het jaar 2014.
Lees verder.
.

Onweer, levensgevaarlijk!

"My lightning strike accident" Op deze weblog is te zien hoe gevaarlijk "onweer" tijdens het vissen kan zijn.  Zie filmpje
.

Viskweek Centrum Valkenswaard,  (18 juli 2014)
Om een goed karper bestand te verkrijgen is kennis een absolute must.  Om ondoordacht  honderden kilo’s vis uit te zetten is voor de korte termijn misschien wel leuk, maar niet wenselijk. Wij zijn van mening dat een goede afgewogen populatie vis voor jaren lang plezier kan zorgen. Lees verder...
.
.
 
.
Nieuws & Updates
 
Senioren, vissen met hindernissen! (06 september 2023)
Als gepassioneerde hengelaars vissen we al decennia de Limburgse wateren af. Voor je het weet zijn er weer 20 jaar voorbij. We worden ouder, en met dit ouderdomsproces komen helaas ook de gebreken.
 
Meer hierover...

Roversheideplas Witvisvijver anno 2023,(18 augustus 2023)
.
Reuver, Sinds de laatste herinrichting aan de Roversheideplas zijn er inmiddels weer drie jaar verstreken. Hoe zijn de vernieuwingen rond de visvijver Roversheideplas bij de mensen ontvangen?
 
Meer hierover...

Breeërpeel Helden  (01 maart 2023)
 
Er is 01 maart 2023 een visserijkundig onderzoek geweest bij de Breeerpeel visvijver uitgevoerd door sportvisserij Nederlands. Zoals altijd bij zulk een onderzoek loopt de hele visclub uit om te kijken wat er zwemt en of de gewichten wat sommige vissers zeggen ook wel zo is.
 
Meer hierover...

 
 
 
 

2022 overzicht van een bewogen jaar (24 november 2022)

.
Als we terugblikken op het visseizoen  van 2022 doen we dat met gemengde  gevoelens. In de privé sfeer zijn er nogal wat heftige dingen gebeurd die ons de eerste helft van het jaar meer dan bezig hebben gehouden.
 
 
Meer hierover...

Aanhoudende droogte & lage waterstanden 2022  (September 2022)
.
2022 is tot  zover niet het meest ideale visjaar. Het prachtige zomerweer is veranderd in een ware nachtmerrie voor veel Hengelsportverenigingen. Waar al niet al te veel water stond is nu de nood het grootst.
 
 
Meer hierover...

Nieuwe visvijver "Willem Een" 18 juni 2022
.
18 juni 2022, Na veel bloed zweet en tranen is het dan toch eindelijk zover. Dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers is het Limburgse landschap weer een mooie visplek rijker.
 
Meer hierover...

Grande opening van "Willem Een" 18 juni 2022
.
18 juni 2022, Feestelijke opening  visvijver "Willem Een"
 
Meer hierover...

 
 

Officiële opening nieuwe vijver HSV de forel  (28 mei 2022)

.
De nieuwe aangelegde visvijvers kunnen dit jaar eindelijk officieel geopend worden door de wethouder. Dit was door corona het vorig jaar niet mogelijk maar nu wel. De opkomst was werkelijk geweldig te noemen. Veel kinderen hadden met ouders tussen 12.30 en 14.00 uur eerst een jeugd/senior hengelwedstrijd. Daarna werden de winnaars gehuldigd en was er een moment om een drankje en een hapje te nemen.   Lees verder...

Groenvoorziening Willem Een (20 november 2021)

Vandaag was de dag dat de “nieuwe” visvijvers van Willem 1 aangeplant ging worden. Al vroeg waren er een aantal vrijwilligers aanwezig om met deze taak te beginnen. Er lag een flink pakket aan jonge scheutjes van verschillende soorten beuken, besjes en andere takjes.                      

 
.Meer hierover...

Jaarlijks onderhoud,  ( 16 oktober 2021)
.
Herfst 2021, "The winter is comming" Vandaag geen hengel met schepnet, maar zeis en waadpak. Het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden aan de visvijvers. Alles moet weer in de winterstand. In heel Noord Limburg komen de kniptangen en bosmaaiers weer uit de schuur. Tijd voor wat verenigingswerk.
.
Meer hierover...

Vorentjes tikken Kampskoel,  ( 25 september 2021)
.
In 2021 is een klein groepje leden onder leiding van de karpercommissie gestart met het afvissen van vorentjes van de karper naar de witvisvijver. Goed voor het vereniging gevoel en zo levert iedereen op zijn manier een bijdrage aan het beheer van het visbestand.
.
Meer hierover...

Le'zaarderheiken 2021 2.0,  ( 03 september 2021)

Het kon niet zo zijn dat we met lege handen terug gaan denken aan dit veel besproken viswater. Waar we op 12 augustus niet in zijn geslaagd is nu rechtgezet. We zijn 3 september terug geweest om alsnog een goede vissessie neer te zetten.

Lees verder...

.

Le'zaarderheiken 2021,  ( 12 augustus 2021)

Korte pitstop visseizoen 2021, De klaagmachine begint pas echt op stoom te raken als het even niet mee zit. Steeds vaker ontvangen we berichten van vissers over de matige tot slechte vangsten in 2021.

Lees verder...

.

Lenteperikelen 2021,  (22 april 2021)

In de zon uit de wind is het goed vertoeven. Toch laat de lente lang op zich wachten dit jaar. Tot en met de volgende week moeten we het nog even doen met de veel te lage temperaturen en plaatselijk zelfs wat nachtvorst.

 
Meer hierover...
.

"Stadswateren Venlo"  (18 maart 2021)

Venlo kent een aantal bekende maar ook onbekende wateren.  Van diverse kleine putjes tot aan de Jachthaven. We hebben de lijst "Stadwateren Venlo" samengevat in de rubriek "visvijvers".

Meer hierover...
.

"De ballonzuil" Rozendaal Merselo (12 maart 2021)

Toegevoegd aan Visvijvers van Carpheaven. HSV de Roerdomp is opgericht in Oktober 1959. Ze bestaan meer dan 50 jaar en hebben een prachtig viswater genaamd ‘de Ballonzuil’

Meer hierover...
.

Fotowedstrijd,
Helaas moeten i.v.m. gezondheids problemen de fotowedstrijd staken. Bedankt voor al jullie prachtige inzendingen.
Lijst fotowedstrijden voorgaande jaren 
.

Uitslag Fotowedstrijd 2020 (07 november 2020)        DE UITSLAG 2020

Met dank aan de sponsoren die al jaren garant stonden met leuke prijzen         
.
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuses. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.