Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

. .
Nieuws uit de regio, Vanaf hier zullen alle nieuwsberichten via Facebook te lezen zijn. Hier kun je ook meteen reageren en of je ideeën een plek geven.
.
Fotowedstrijd 2019, Net als voorgaande seizoenen reiken we ook dit jaar weer een prijs uit voor de mooiste, origineelste of leukste foto. Lijst fotowedstrijd 2019  Stuur je foto naar info@carpheaven.nl
.

 

Boetes 2019

.
 
 Vervolg "Karper op maat"
 (14 april 2017)
.
De eerste spiegels worden september 2017 uitgezet.
 

 Karper op maat (13 december 2014)
.
Gericht een karperbestand beheren voor de  korte en de lange termijn. Een samenvatting over het jaar 2014.
Lees verder.
 
.

My lightning strike accident.

Op deze weblog is te zien hoe gevaarlijk "onweer" tijdens het vissen kan zijn.
Zie filmpje
.

Viskweek Centrum Valkenswaard,  (18 juli 2014)
Om een goed karper bestand te verkrijgen is kennis een absolute must.  Om ondoordacht  honderden kilo’s vis uit te zetten is voor de korte termijn misschien wel leuk, maar niet wenselijk. Wij zijn van mening dat een goede afgewogen populatie vis voor jaren lang plezier kan zorgen. Lees verder...
.

UTOPIA - Puur Kweekkarper Project
Drie mannen met een passie voor beeldschone karpers zijn hun eigen, ambitieuze kweektraject gestart. Zie hier de eerste beauty's! Link                   (27jan2014)
.

NIEUW WERELDRECORD KARPER OP 101lb !!
.
Vorige week is er voor het eerst een karper gevangen die de magische grens van 100lb is gepasseerd.

Het nieuwe wereldrecord karper werd gevangen op het Euro Aqua Lake in Hongarije en woog ruim 46 (!!) kilo.
De karperwereld staat vandaag op zijn kop met de melding van een kersvers wereldrecord karper dat een week
geleden op 2 juni gevangen is in Hongarije.
Lees meer hierover...
.

"Mary ist tot!"

Mary, een vis die voor een lange tijd de grootste karper in Duitsland was. Voor een korte tijd zelfs de grootste Schub ter wereld. De reusachtige vis is dezer dagen dood gevonden. De foto is van Markus Pelzer (Bron: Facebook).

Voor veel doelgroep visjagers breekt de boodschap van de droom om deze majestueuze vis te vangen en zo ook maar een keer in de handen te houden. De wateren waar Maria opgroeide, een 7 ha groot meer in de buurt van Ludwigshafen am Rhein, was het laatste jaar onder extreme druk van de visserij. De vis was nog steeds erg moeilijk te vangen.

In de late herfst van vorig jaar, werd "Mary" getopt door "Bob". Bob komt uit het gebied rond Keulen en bracht ook meer dan 40 kilo op de weegschaal.

 
Bron: http://www.carpzilla.de/news/szene-news/mary-ist-tot-1902.html
 
Daar istie dan!
(Gevangen Door Guus V. Campskoêl)
.
Mooi is misschien niet meteen het eerste wat in ons opkomt bij het aanzien van deze uit de kluiten gegroeide goudvis maar apart is hij zeker.
 
. .
 
 
"Stoffel de schildpad lust er wel pap van" (Carpheaven 14 aug. 2012)
.
Lees verder....
 

"Witvis op`t Campskoêl"

(Campskoêl 27 juli 2012)
 
Het witvis bestand op Campskoêl is werkelijk geweldig te noemen en nu bedoel ik niet op de witvisvijvers zelf maar op de karpervijver. Mega, echt mega veel witvis. Te veel eigenlijk! Als verwoed penvisser kun je op de karpervijver echt bijna niet meer normaal op karper vissen. Zodra je ingooit heeft de rietvoorn de maïs al te pakken. Zo snel zijn die vissen zeg!
Lees verder....
 

"oude bekenden!"

(Campskoêl 25 juli 2012)
 
Tussen de buien van 2012 door hebben we eens wat foto`s vergeleken met die van eerdere seizoenen.

Als je de oude foto`s nog eens wat beter gaat bekijken, vind je soms nog wat "oude bekenden". Voor wie het nog niet wist, geen enkele spiegelkarper is het zelfde. Het behoeft dan ook geen arendsoog om te zien dat het op deze twee foto`s om de zelfde vis handelt. Nu, 7 jaar later en een verhuizing achter de kieuwen, is het nog altijd een mooie vis om te zien. "Hoe vaak zul je al gehaakt zijn in die tijd?" Hij heeft zich heel goed gehouden al die tijd en zag er nog heel patent uit.  Foto`s

 

Hengeltje uit (18 juli 2012)

De weersvoorspellingen zijn eerder geschikt voor "snert en zopie", dan een dagje hengelen in het Sevenumse water. Toch blijft het kriebelen. Om 4:30 stond er al een Flinke zuidwesten wind. Het was gelukkig wel droog en de temperatuur verrassend aangenaam. De weg naar de visstek was drassig. Je voelde het water door het gras naar boven komen. Lees verder...

 
 

Als muizen niets te mauwen hebben!

In onze schuur zou je van de grond kunnen eten als je desperate was van de honger. Nee, het is niet bezem schoon, maar al het lokvoer voor de karpervisserij zit veilig in stevige emmers met deksel . Dit uit ervaring van andere jaren toen ik nog dacht dat een lief klein muisje slechts de kruimels van de vloer zou eten. Lees verder..

 

Gezellig vissen!!

 

 
Gubbelsvijver, (Laatste Update 24 april 2019)
.
De tijdelijke sluiting van de Gubbelsvijver staat definitief vast op 1 Mei 2019.
.

Vanaf die dag kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

.
Met een groep van circa 15 leden is zaterdagmorgen een begin gemaakt om de oude visvijvers van Tienray en Swolgen vrij te maken van kreupelhout en overwoekerend struikgewas.          Alles over de werkzaamheden...
.

Campskoel, Uitzetting kleine karpertjes, bosrandvijver april 2019, (16 april 2019)..

    

 
Voor de vaste stok en Feeder visserij zijn er dit jaar op de bosrandvijver met advies van Sportvisserij Nederland een groot aantal kleinere karpers uitgezet. Dit heeft op andere visvijvers geleid tot een groot succes.

Voor de "grotere jongens" Heeft HV de Peelvissers een jubileum vis uitgezet op de karpervijver. Helaas is er geen gewicht bekent. Campskoel >>

 

Eurotackle gaat verhuizen, (17 maart 2019)
.

Dit bericht ontvingen wij van Eurotackle, 

“Na 30 jaar lang gevestigd te zijn geweest aan de Bisschop Hoensbroeckstraat 29 te Venlo zijn wij genoodzaakt het winkelpand per 1 april 2019 te verlaten wegens afbraak van onze wijk.  Dit betekend dat wij een deel van ons bedrijf gaan voortzetten op het industrieterrein in Belfeld. (Pannenberg 12A)" 

Lees het hele bericht...

.

Roversheideplas, (Laatste Update  februari 2019)
.

Februari 2019,

De eerste werkzaamheden zijn nu ook voor het publiek zichtbaar. De ontgroening langs de "arm" van de vijver is een feit. Nu is nog moeilijk te zien welke koers "HSV de Forel" gaat varen. Maar stukje voor beetje gaat alles duidelijk worden.

Meer hierover...

.

Terug naar de waterkant. "Waor is Kuëb?"  (05 februari 2019)
.

Kuëb denkt weer terug aan vroegere tijden. Toen alles nog zo zo lekker simpel was. Vissen…. Met de  neus in een frisse lente bries, het hoofd vrij van alle dagelijkse onhebbelijkheden Een mooi slank dobbertje dansend tegen het riet van een prachtig stukje natuur. Even niks, lekker uitwaaien…. Zo kon hij vroeger  aan de waterkant altijd z’n ei kwijt.

Lees verder...


Feeder versus Penhengel, (30 december 2018)

2018 stond voor een groot deel in het teken van de Feeder visserij. Als verwoed penvissers hebben we samen met enkele vismaten de proef op de som genomen en zijn aan de slag gegaan om eens te ervaren of al die sterke verhalen wel op feiten berusten. Foto en filmpjes.

.
 
Verslag van Huub Engelen, Rob Berendsen en Wim Jacobs  lees meer hierover...
 

Prijswinnaars fotowedstrijd 2018. (03 november 2018)

Michel Feddes was de absolute nummer 1. Wil je weten wie nog meer gewonnen heeft? Lees meer hierover.

.

 

Vissen in 2017  (Door Huub Engelen)

Vandaag ( 23 november 2017 ) was de temperatuur zeer aangenaam en ik dacht , misschien is er nog een karpertje te vangen. Niet te vroeg gaan , een flets zonnetje , wel was er veel wind  en viel er af en toe een beetje regen maar dat mocht de pret niet drukken.

Lees meer hierover.

 

5 september 2017, Een morgen Campskoel. (06 september 2017)

Lekker vroeg op gestaan ( 6.00 uur) om te gaan vissen op het Kamps Koel in Sevenum. De weersverwachtingen waren redelijk, droog, warm benauwd en weinig wind.

Lees meer hierover.

 

Roversheideplas, Zondag 23 juli 2017 (13 augustus 2017)

Roversheideplas in Reuver is ’n vijver met helaas een chronisch tekort aan witvis. Hier heeft men gevolg gegeven aan het plan van SN om enkele honderden kleine karpers uit te zetten. Een feest voor de doelgroep feeder, match en elastiek vissers.

Lees meer hierover.

 

Le Val de L’Aisne 2017  (02 juli 2017)
 

    

Na de nodige voorbereidingen gingen we op 30 juni 2017 om 5.00 uur in de ochtend vanuit Belfeld van start om een paar dagen te gaan vissen in België.  Jan, Ruud en ondergetekende vertrokken in een Dacia (sorry Ruud) met aanhangwagen richting de Belgische Ardennen
.
Lees verder
 

Groot uitzetproject op de Limburgse Maas  (19 mei 2017).
 

    

Goed nieuws uit het zuiden des lands. Het is De KSN Limburg gelukt, samen met Sportvisserij Limburg en verschillende commerciële partners alle voorwaarden voor een groot uitzetproject te realiseren. Het ‘’Karper-Project Maas en Maasplassen’’ is historisch te noemen vanwege een aantal zaken.
.
Lees verder
 

VIVANI-BAITS  (23 maart 2017)...
 

    

VIVANI-BAITS is ontstaan uit de hobby van een van de eigenaren (Vincent van Nies), namelijk karpervissen!   Als prijs en kwaliteit belangrijk zijn!
.
Lees verder
 

   

Bij de Koi Specialist, (11 maart 2017)

Vissen kunnen ziek worden en helaas ook onze kleine karpers die we voor de winter gevangen hebben op een forellen vijver in Kessel.

Lees meer hierover,


 
  Grote karperuitzet Noordervaart, Zuidwillemsvaart en kanaal Wessem. (november 2016)
   
   
   

Terugblik visseizoen 2016, (16 november 2016)..

    

 
Soms zijn er in maart al diverse mooie dagen. Voorjaar 2016 zal echter de boeken in gaan als bijzonder koud en nat. Slechts een enkeling waagt zich al naar de waterkant. In mijn herinnering is het eerder nooit zo nat geweest.
.
Lees verder
 

Afvissen Forellenvijver Boezeven Kessel, (10 november 2016)..

    

 
November 2016. Bij de forellenvijver Boezeven in Kessel zijn enkele jaren geleden door de eigenaar karpers uitgezet. De vissen hadden zich flink voortgeplant en zonder natuurlijk vijanden werd het een behoorlijke plaag. 
Lees verder
 
 

 
   
  Het is iets meer, mag dat?
   
  Nou nee, liever niet. Alle nattigheid die de afgelopen weken is gevallen maakt het voor sommige viswateren behoorlijk lastig. Als er geen natuurlijk overloop of doorstroom is kant het een behoorlijk probleem worden. Zoals nu in Sevenum bij HV de Peelvissers het geval is.
   
  Vissen is vrijwel onmogelijk en tussen de vijvers door heeft men nu een draad gespannen om de vis binnen te houden. Veel gekker moet het niet gaan worden...
   
  De natuur doet z'n ding en wij wachten zoals het hoort, geduldig af.
   

 

.