Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

.

.(18 juni 2013).

.
  "Camps Koel" Sevenum
. .
 
Aan de bosrand vlakbij ’t Kronenbergerhof ligt 't Campskoel. Het complex bestaat uit drie visvijvers.
.
  1. Een witvisvijver,
  2. Een tweede voor zeelt, kruis, en kleinere karpers.
  3. En tenslotte een karpervijver met een ruim gevarieerd bestand kleinere tot middelgrote karpers.
.
Het witvisbestand is op alle drie de vijvers meer dan uitmuntend. Zelfs Jan Kuukel kan hier op een zomerse morgen met gemak 50 grote voorns vangen. Onbegrijpelijk dat de hengeldruk op dit vijvercomplex nauwelijks iets voorstelt. Het is er altijd rustig. Kortom voor de visser die rust zoekt een water uit het boekje.
.
Het onderhoud is prima. Helaas zijn er toch wat probleempjes. Elke jaar weer hebben HV de Peelvissers problemen met de waterstanden. Dat wil zeggen dat de oevers (steigers) overlopen. Pas in mei/juni zakt het water en kan er weer normaal gevist worden. Gelukkig is dit voor de karpervissers geen opstakel.
.
 
 

De karpervijver loopt vanaf de oever schuin af en is net zoals de andere twee vijvers voorzien van erg aanwezige lelijke steigers. Tussen deze steigers groeit overal middel tot hoog riet. Dit geeft weinig ruimte om de kantjes af te stropen of met je vismaat naast elkaar te zitten. Achter het riet ontstaat een behoorlijke diepte en is voor de penvissers onder ons ideaal.

Het karperwater heeft een mooie diepte van 5 meter. De groenvoorziening is puik en wordt goed onderhouden. Door het kort gesneden gras is alles makkelijk bereikbaar.  Er is veel aandacht besteed aan de invalide steigers. Deze zijn vanaf de ruime parkeerplaats makkelijk te bereiken.

Slecht nieuws voor de zwartvissers, er wordt meerdere malen per dag gecontroleerd! Al met al een mooi water met heel veel potenties. Meer hierover: kijk op de website van "de Peelvissers" of onze Facebook pagina.

 
.
Algemene gegevens;
 
.
Voor het reglement en de verkoop van de vergunningen kunt u terecht op hun internetsite, "de Peelvissers".
.
Week en Dag vergunningen zijn verkrijgbaar bij;
Vissers tankstation Venloseweg Sevenum of;  
Hengelsport Catch Up  markt 15 Sevenum
 
.

Vijver info

 
JA JA GOED GOED NEE
. . . . .
WEINIG JA GOED ZEER GOED NEE
 
.
Oppervlakte: 2 witvisvijver elk 0.50 ha, karpervisvijver 1 ha
Diepte: 5 meter.
Max: 2 hengels ( geen gevlochten lijnen )
 
 

 

 
Oudere berichten en activiteiten;
   
Karper viswedstrijd juni 2016, (12/13 juni 2016)..

    

 
Door hevige regenval zijn de steigers weer helemaal verdwenen en waren laarzen en/of waadpak zeker beslist geen overbodige luxe. Of op de blote stappers zoals Bart S. ons laat zien. Dat was ook een optie. Wij als karpercommissie hadden besloten de loting iets anders te laten verlopen. I.p.v. de hele vijver te bevissen is de keuze deels aan de vissers zelf overgelaten.
 
Lees verder
 

   
Vliegvissen op 't Kampskoel met Roy T, (mei 2016)..

    

 
De wateren in Sevenum hebben voor alle manieren van de sportvisserij wel iets te bieden. Zo laat Roy zien dat ook vliegvissen op rietvoorn tot een van de opties behoord. En succesvol! 
 
Lees verder
 

   
"Forelvissen met de vrijwilligers van Hv.de Peelvissers in Meijel". (26 maart 2016)..

    

 
"Hv de Peelvissers" organiseren elk jaar voor de vrijwilligers van de visclub een leuke dag. Deze keer werd het de forellenvijver in Meijel. 
 
Lees verder
 

   
"Gewoeën Piet"

    

 
Door een tragisch ongeval (25 september 2015) heeft HV "de Peelvissers" afscheid moeten nemen van een bijzonder lid.  Nee, onze website gaat geen “memoriaal” worden voor weggevallen sportvis vrienden, maar wij vinden dat deze man gewoon een beentje voor heeft. Vandaar dit eerbetoon. We gaan hem allemaal vreselijk missen.
 
Lees verder
 

   
Karper viswedstrijd mei 2015,

    

 
Voor het derde jaar oprij organiseert HV de Peelvissers een karperviswedstrijd op ‘t Kampskoêl. De stekken worden d.m.v. een loting aangewezen..
 
Lees verder
 

   
Vrijwilligerswerk? Broodnodig!  (10 januari 2015)

    

 

Onderhoud en bestuurlijke werkzaamheden van sportvis verenigingen zijn geheel op vrijwillige basis. Wij, leden van een HSV nemen veel te vaak klakkeloos aan dat dit de normaalste zaak van de wereld is. We betalen contributie en hebben toch een vispas? Dit is echter veel te kort door de bocht. Voor een luttel bedrag van gemiddeld 25 euro mag je een heel jaar vissen op een vijver naar keuze. Deze contributie staat in geen enkele verhouding met wat we spenderen aan ons materiaal. Vergelijk het eens met een andere sportvereniging. Overduidelijk behoord vissen tot een van de goedkoopste sporten in Nederland.

Lees verder...

 
 
 
 

   
Karper op maat 2014. (15 december 2014) 

    

 
Gericht een karperbestand beheren voor de korte en de lange termijn. Een beknopte samenvatting over het jaar 2014.
 
Lees verder
 

   
Adoptieplan 2014. (13 december 2014) 

    

 
Als het doel van een "karper-adoptieplan" zou zijn sportvissers te verenigen, dan is het plan nu al geslaagd. Het was een fantastische gezellige dag. Maar het gaat er natuurlijk in eerste instantie om een mooi en gevarieerd karperbestand op te bouwen.
 
Lees verder
 

   
Uitzetting karper 2014 Kampskoêl. (18 november 2014) 

    

 
Om het karperbestand gezond en op peil te houden worden er in 2014 diverse uitzettingen gedaan.
De eerste vond op 18 november plaats
 
 
Lees verder
 

   
November 2014, Snoekmaand op 't Campskoêl. (2e weekend november 2014)

    

 
Soms is het niet verkeerd om je grenzen eens te verleggen. Of zoals het spreekwoord luidt "Verandering van spijs doet eten". Fout!! Snoeken is absoluut dramatisch als je er geen bal van kan. Gelukkig hadden de echte specialisten meer geluk. Na wat nodeloos gehark met een plastic visje hadden wij het al snel gezien. Patrick met zijn vismaat demonstreerden meteen hoe het wel moest. Binnen een zucht en een scheet werden twee mooie snoeken gevangen. Een week eerder mocht de jeugd ons een poepie laten ruiken. Buiten snoek werden er ook diverse grote Baarzen gevangen.
 
Lees verder
 

Karpers naar "laatste rustplaats", (09 sept 2014)

    

 

Het is niet altijd te vermijden dat een H.S.V. te maken krijgt met beschadigde vissen. We blijven erop hameren om alle regels zo goed het kan na te leven om de vis zo gezond als mogelijk te houden. Toch het onvermijdelijke gebeurd. Een vis zwemt zich vast of er is sprake van onkunde ondanks de juiste intenties.

Lees verder

 

Karper viswedstrijd sept,    (Kampskoel 07 september  2014) 

    

 

De weeromstandigheden waren de laatste tijd behoorlijk aan de natte kant. Toch dit weekend waren de weergoden ons goed gezind. Het was prachtig visweer.

Lees verder

 

Noodweer in Sevenum,      (Kampskoel 03augustus  2014) 

    

 
03 augustus 2014, De vis is mega actief vandaag. Slurpende karpers rijendik langs elkaar vreten alles weg wat aan de wateroppervlakte is achter gebleven. Ondertussen zie ik dat Huub aan de overkant weer ruzie heeft met de massaal aanwezige voorn. Zo nu en dan hoor ik hem lachen omdat een verdwaalde karper er met zijn aas van door gaat. We vissen allebei erg licht en eigenlijk is het vissen voor de paaiplaats een sollicitatie om je spullen kwijt te raken. Dus keer op keer schiet alles los. Wie hier te zwaar vist beschadigd de karper. Eens te meer zijn we het er over eens dat de paaiplaats echt dicht moet.

Lees verder

 

Een tijdperk afgesloten. Nog een keer op ons "oude" vijvertje (Schörfven juli 2014) 

    

 

Er zwemmen nog steeds enkele karpers op 't Schörfven die de dans zijn ontsprongen. Niet te verteren voor ons sportvissers deze karper zonder slag of stoot achter te laten. Het is de uitdaging deze te vangen en over te zetten naar ons huidige adres.

Lees verder

 

Karper viswedstrijd (25 mei 2014) 

    

 

25 Juni 2014, onze eerste gezamenlijke karperviswedstrijd van “De Peelvissers”  is een feit. Deze twee dagen waren slopend, zeer gezellig en uiterst leerzaam.

Lees verder

 

 

Windmolen realiteit  (oktober/november 2013)

De hoge waterstanden knaagden als een bever aan het been van de hengelvereniging “De Peelvissers”. Na jarenlang denkwerk en discussies met gemeenten is eindelijk de eerste stap gezet. Er staat nu een windmolen die het overtollige water via een uitlaat in de dichtstbijzijnde beek zal laten afstromen.

Lees verder

 

"Het goudhaantje van 't Kamps koêl" (29 juni 2013)

Niet altijd doet het gewicht, grootte of lengte er toe. Soms is het heel bijzonder een vis te vangen die gewoon moeilijk te vangen is of een van buitengewone schoonheid. Zo ook dit "goudhaantje" welke Huub E.29 juni 2013 in Sevenum aan de haak mocht slaan.

Voor meer foto's...

 

Heerlijk gevist en toch was het een maffe dag. (12 juni 2013)

Om 4.30 staat volgens afspraak Huub aan de deur. Doel voor deze dag, ons favoriete vijvertje ’t Campskoeël.  Het weer is prachtig. Geen zuchtje wind en het is lauwwarm. Dat is de afgelopen tijd wel eens anders geweest. Na wat debatteren over de visstek,  hadden we besloten eens een kijkje te nemen op een van de laatste steigers.

Lees verder...

 

 

 
"Afscheid van een wereldvijver" (Schörfven mei 2013).
.
Het was weer eens zover. We mochten een paar dagen vissen op onze “oude” visvijver, ‘t Schörfven. Een mooi  water welke ons in het verleden, menig mooie visdag heeft opgeleverd. Nu voor misschien wel de laatste keer het toneel om te proberen de laatste karpers, die er misschien nog zitten, te vangen en over te zetten naar het Campskoêl.

Lees verder...

   

 

Lente! Beter laat dan nooit! (Camps Koêl, 24 april 2013)

Zes uur, het is vroeg licht. Koud was het allerminst. Ons doel op deze 24ste april, "Camps Koêl".

Ondanks de wat hogere waterstand zijn er voor ons karpervissers prima stekken. Deze keer hadden we de zuidkant gekozen. Na wat gestuntel en een vervelende ragebol op een van de molens was alles klaar voor de eerste inzet. Een hengel op zink, de ander met een prachtig slank pennetje.

Lees verder

 

 

 


"Laatste karpers schörfven overgezet" (Carpheaven september 2012)
 
De maand september stond in het teken om de laatst overgebleven karpers op 't schörfven te vangen en over te zetten. Samen met Piet en enkele andere leden van "HSV de Peelvissers" hebben we geprobeerd dit plan zo effectief als mogelijk uit te voeren.
 
Over het totaal van 21 mooie gave schubkarpers, met een gemiddeld gewicht van 15 pond, mogen we heel tevreden zijn. Voor ons penvissers de perfecte maat. Voor foto's en verslag; Lees verder...

 

 

"Voorzichtige koikarper in Sevenum" (20 oktober 2012)

Soms hoeft een vis niet te hangen om er toch van te genieten. Dit zal Huub gedacht hebben toen hij dit filmpje maakte op een prachtige herfstdag dag in oktober.

Filmpje

 
Berichten 10 jaar en ouder;  
   
 
         
         
 
     
 
 
 
     
Bezoek voor meer info:

 

 

  Samenvatting over het ontstaan Kamps Koel
 
   
2006       Plannen en graafwerkzaamheden
2007       Het grote materieel is verdwenen
2008       Groen en de eerste schrik waterstanden
2009       Waterplanten en verdwenen steigers
2010         Enkele kritische woorden.
2011       Einde "schörfven" begin "Kamps Koeël"
 
 
.

..