Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0

.

.

.

Camps Koel, Sevenum

Camps koel bestaat uit 3 visvijvers en worden beheert door Hv De Peelvissers. Het is een mooie natuurrijke omgeving en op een enkel landbouwvoertuig na is het er erg rustig. Tot laat in de ochtend zul je er niemand tegen komen. Het geheel wordt goed onderhouden. Door de twee ingangen is alles makkelijk bereikbaar. Vanwege de grootte van het complex is een viskarretje wel makkelijk. Op twee vijvers zijn degelijke invalidensteigers.

Helaas is er ook een minder punt en dat zijn de extreme waterstanden.  Van december tot mei/juni staan alle steigers onder water.  De maanden  juli t/m september zakt het water tot ver beneden de steigers. Vanwege die flinke diepte is het voor de vis geen probleem.

Slecht nieuws voor alle zwartvissers, er wordt meerdere malen per dag gecontroleerd! Al met al een mooi water met heel veel potenties. Meer hierover: kijk op de website van "Hv de Peelvissers" of de Facebook pagina.    

* De wateren zijn onderverdeeld met een karper, kleine karper en witvis bestand.

Vijver info

 
JA JA GOED REDELIJK NEE
. . . . .
REDELIJK JA GOED ZEER GOED NEE
. .
Algemene gegevens;
.
Voor het reglement en de verkoop van de vergunningen kunt u terecht op hun internetsite,  Home - Peelvissers
.
Week en Dag vergunningen zijn verkrijgbaar bij;
Vissers tankstation Venloseweg Sevenum of;  
.
.
* Toelichting vijvers; 

Op alle drie de vijvers is wel een windvrije plek te vinden. De ruimte tussen de steigers is ruim voldoende en zelf bij de extreme waterstanden is er plek om te vissen. Let wel goed op het reglement want niet elk water heeft de zelfde regels.

Er wordt verwacht dat er met deugdelijk materiaal wordt gevist. Dus geen gevlochten lijnen met te grote haken. (Liefst Barbless) Een onthaakmat en een fatsoenlijk landingsnet.

 

 
1. Karpervijver
.
  Oppervlakte:  1 ha
  Dieptes: max.5 meter, Gem. 3 meter.
  Karpervijver heeft een gevarieerd bestand van middelgrote karpers. De oever loopt schuin af en is net zoals de andere twee vijvers voorzien van lelijke steigers. Tussen deze steigers groeit middel tot hoog riet. Achter het riet ontstaat een behoorlijke diepte en is ook voor de penvisser ideaal.
       
2. Witvisvijver   
   
  Oppervlakte:  0.5 ha
  Dieptes: max.4 meter, Gem. 2 meter.
  Het Walhalla voor elke witvisser. Zelfs een leek kan op een zomerse morgen zonder al te veel moeite 50 grote voorns of meer vangen. Het is de minst beviste vijver van het complex. Minpuntje is de diepte.
    
3. Bosrandvijver  (Max 1 hengel) 
   
  Oppervlakte:  0.8 ha
  Dieptes: max.3 tot 4 meter, Gem. 2 meter.
  Op de Bosrandvijver zit een bestand van enkele volgroeide kruis en graskarpers, massa's witvis maar vooral veel kleine karpers tot 1 kilogram. Ideaal voor de vaste stok en Feeder visserij. (Karperhengels zijn niet toegestaan)
    
 
Berichten en activiteiten;
Nieuwe vis voor de Hv de Peelvissers,  ( 11 december 2021)
.
Door corona en diverse omstandigheden heeft het allemaal iets langer geduurd dan aanvankelijk gepland. De bedoeling is allereerst het aanvullen van de bosrand vijver met karpertjes tot een kilogram. Op de karpervijver zijn ook enkele "grotere" exemplaren toegevoegd.
.
Meer hierover...

Jaarlijks onderhoud,  ( 16 oktober 2021)
.
Herfst 2021, Vandaag geen hengel met schepnet, maar zeis en waadpak. Het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden aan de visvijvers. Alles moet weer in de winterstand. In heel Noord Limburg komen de kniptangen en bosmaaiers weer uit de schuur. Tijd voor wat verenigingswerk.
.
Meer hierover...

Vorentjes tikken Campskoel,  ( 25 september 2021)
.
In 2021 is een klein groepje leden onder leiding van de karpercommissie gestart met het afvissen van vorentjes van de karper naar de witvisvijver. Goed voor het vereniging gevoel en zo levert iedereen op zijn manier een bijdrage aan het beheer van het visbestand. Want het "kaakt" in Sevenum van de witvis. Zoveel dat het op de karpervijver voelt als een plaag terwijl het elders wel iets meer mag zijn. Het is natuurlijk een illusie om te denken dat het echt een verschil maakt maar we zijn weer even van de straat.
.
Meer hierover...
Meer berichten en activiteiten;
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuses. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.