Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

. .

Roversheideplas  (Reuver)

Over dit water valt veel te zeggen. Voor de penvisser aan de kant een mooie diepte en prachtige grote lelievelden om het pennetje eens tegen aan te leggen. De overhangende rietkragen zijn laag en bieden karpers beschutting tijdens het azen. In het midden bevind zich een eiland met  bevers.  (Grote ellende voor al het groen) Door goed onderhoud is alles prima bereikbaar. Er zijn twee extra invaliden parkeerplaatsen en een grote invalidensteiger.

HSV-de forel is een aantal jaren geleden gestart met het kleine karper project van sportvisserij Nederland. Veel plezier voor alle partijen. Ideaal voor de Pen, Feeder en Matchhengel. Het is gezien de grootte van het water toegestaan om slechts met één hengel te vissen.

Het is een rustige omgeving met in de verte een zacht gebrom van de A73. Het diepste punt van de vijver ligt op een 3 meter en de gemiddelde diepte ligt zo rond de 2 meter.

De visroosters zijn mooi in de grond verwerkt en bieden een ruime en comfortabele visplaats. Bij de ingang is een verenigingsgebouw met een grote overkapping die tevens dienst doet als schuilhut. De hengeldruk is boven gemiddeld te noemen.

 

 
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED JA
. . . . .
REDELIJK JA GOED * MATIG LEDEN *
 
Vergunningen en het reglement:
 
http://www.hsv-deforel.nl
 

Dhr.J.Muisers  077-4744390  muisersjos@ziggo.nl

Dhr.J. Wolters 077-4743194 voor groepsvergunningen
Dagvergunningen:  Welkoop , Fish Inn Venlo en het VVV kantoor Reuver.
 
* Karperbestand: goed + (Veel karper tot 2 kilo)
* Nachtvissen: Toegestaan (alleen voor leden)
   Max: 1 hengel (nachts 2 hengels)
 
 
 
 
1. Karpervijver
 
  Oppervlakte:  1,2 ha
  Dieptes: max.3 meter, Gem. 2 meter.
  De karpervijver heeft direct aan de kant al genoeg diepte om te pennen. De bodem is mooi vlak en heeft weinig obstakels. Op het eiland bevinden zich enkele bevers. Deze zorgen voor de nodige kaalslag. Het karper bestand is behoorlijk. Buiten enkele middelgrootte vissen zitten er grote aantallen kleinere karpers tot 2 kilo. Leuk voor de Feeder en vaste stok.  (Max 1 hengel)
       
2. Witvisvijver   (Nieuw sinds 2021)
   
  Oppervlakte:  1 ha
  Dieptes: max.3 meter, Gem. 2 meter.
  Over dit water valt nog niet zoveel te vertellen. Het heeft de vorm van een platgedrukte donut. Hierdoor is er veel plaats voor extra steigers. Vooral veel witvis en een groter aantal karpers tot 1 kilo. Geweldig voor een grotere groep wedstrijd vissers.
    
3. Jeugdvijver    (Helaas nog niet in gebruik.)
   
  Oppervlakte:  0.5 ha
  Dieptes: max.3 meter, Gem. 2 meter.
  Hier kunnen de kleinste vissertjes zich straks gaan uitleven. Wat Hsv-de forel hiermee van plan is zullen we later hier toelichten.
    
   
  Nieuwe witvisvijver geopend,  (05 maart 2021)
. .
  Eindelijk is het dan zover. Vandaag gaan de leden van HSV DeForel voor de eerste keer hun hengeltje uitwerpen. In de afgelopen maanden is er vis uitgezet afkomstig van de Put in België. (altijd gezonde vis) Schubkarpertjes tot 1 kilogram en behoorlijk wat witvis. Er mag ook gevist worden met de werphengel en Feeder. Het zware karpermateriaal is niet wenselijk. Uiteraard is het net als op de karpervijver slechts geoorloofd om met 1 hengel te vissen. Nu ziet het er nog een beetje kaal uit, maar over 3 maanden zal alles mooi begroeid zijn.
 
 

 
.
Reuver, Roversheideplas 2020,  (29 september 2020)
.
Vandaag willen we onze visbelevingen omschrijven van het afgelopen jaar op deze vijver. Ook in Reuver begon het al in januari. De eerste sessies waren niet overweldigend maar wel verdraaid lekker.
 
.Meer hierover...
 
 
Uitbreiding vijvers Roversheideplas Reuver.
.
 
Eindelijk was de "papieren tijger" na lang touwgetrek toch verslagen en mocht de schop definitief in de grond. Februari 2019 is het voorwerk begonnen om een dam te leggen tussen de karpervijver en de toekomstige witvisvijver. De graafwerkzaamheden zijn afgerond en de afwerkingen zijn in volle gang.
 
Uitgebreid verslag met foto's en filmpjes over de aanleg van dit project.
.

    
   .. Ouder "Nieuws"  Niet dat dit "ouder nieuws" nog enige meerwaarde bied over wat je moet weten over dit viswater, maar het is gewoon leuk om eens terug te kijken wat er zoal in het verleden heeft plaatsgevonden. Duidelijk wordt al snel dat deze HSV-deforel een gezellige en uiterst transparante vereniging is.
 
 
.. Roversheideplas, Zondag 23 juli 2017

Roversheideplas in Reuver is ’n vijver met helaas een chronisch tekort aan witvis. Elk jaar moet het bestand weer worden aangevuld met nieuwe witvis. Goed voor twee tot drie maanden en dan is het probleem weer terug. Hier heeft men gevolg gegeven aan het plan van SN om enkele honderden kleine karpers uit te zetten. Een feest voor de doelgroep feeder, match en elastiek vissers. Lees meer hierover.

(Veel prachtige karpers tot 2 kilogram.)  

 
 
 
 
 

Reuver , 13 december 2010.

Deze 13de december is voor de visclub van reuver toch wel een beetje een bijzondere dag want er is vandaag karper uitgezet op de vijver!  Eindelijk zou je zeggen en na alle negatieve publiciteit is er nu toch ook iets positief te melden, eerlijk is eerlijk.

Na de vissterfte van afgelopen jaren en de afvissing in april is er dan nu eindelijk karper uitgezet op de vijver en wel 100 kilogram kruiskarpers en 100 kilogram Franse snelgroeiers.

Lees alles over de uitzetting en bekijk de video en foto's

 

.
 
 
 
 
 

Afvissen april 2010,

Het zal rond 7 uur geweest zijn toen ik de auto parkeerde bij de “Roversheideplas” in Reuver waar op zaterdag 10 april een afvissing zou plaatsvinden.

Leek ons wel leuk om eens te zien wat er na de vissterfte van het vorig jaar er nog aan karper op de vijver zou zitten, er zijn naar schatting een 30 tot 40 stuks dood gegaan en aangezien het bestand al niet echt geweldig groot was zijn we toch benieuwd naar het resultaat. Het bedrijf wat de afvissing voor zijn rekening zou nemen was even na 7 uur aanwezig en gingen naar een bakje koffie en een kort overleg aan de slag.

De boot werd te water gelaten en de plastic bakken en meettafels werden in gereedheid gebracht voor de te verwachten vis te meten en te sorteren. Dit alles moet precies bijgehouden worden om een zo exact mogelijk beeld te verkrijgen van het bestand van de vijver. Er werd begonnen op de arm van de vijver en de zegen werd vanaf de paaiplaats richting het eiland getrokken, daar waar de arm aansluit aan de grote plas werd de zegen gesloten en naar de klant gehaald. Lees verder...

 

   
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.