Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
. .
..

Roversheideplas  (Reuver)

Deze net buiten Reuver tussen de streekweg en de grens gelegen visvijver "de Roversheideplas" ligt mooi aan het oog ontrokken verscholen in een met bomen omringd stuk land. Het diepste punt van de vijver ligt op een 3 meter en de gemiddelde diepte ligt zo rond de 2 meter. In het midden ligt een eiland waar de karper zich graag tegen verschuilt. Langs de kanten staat ruim een meter water, wat het voor de penvisser zeer interessant maakt.

Het karperbestand van deze visvijver is goed te noemen. Voor de witvisser is het hier iets minder maar de rust waarmee de visvijver is omgeven maakt veel goed. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het terrein op en het eerste wat je tegen komt is de invalidensteiger.

Mocht je aan de andere kant van de vijver willen vissen is het nog een aardig stukje lopen. De visroosters zijn mooi in de grond verwerkt en bieden een ruime en comfortabele visplaats aan. Bij de ingang is ook een verenigingsgebouw met er aan vast een schuilhut voor slecht weer of om even uit te rusten. De hengeldruk is gemiddeld te noemen. Het groen in en rond de vijver wat in ruime mate voorhanden is word door hengelsportvereniging goed onderhouden en bied een redelijke beschutting.

Nachtvissen; Toegestaan (alleen voor leden) is voor leden toegestaan wat deze vijver helaas niet ten goede komt. Het lijkt soms meer op een camping en worden de lijnen zo uitgelegd dat er weinig ruimte blijft voor medevissers.

Roversheideplas, zal in het begin van 2019 aangepast/vergroot worden naar 3 vijvers. Een karper vijver voor grote karpers een vijver voor kleine karpertjes voor de witvis en een jeugdvijver.  Word vervolgd...

 
 
 


 
 
 
 
Vergunningen en het reglement:
 
http://www.hsv-deforel.nl
 

Dhr.J.Muisers  077-4744390  muisersjos@ziggo.nl

Dhr.J. Wolters 077-4743194 voor groepsvergunningen
Dadvergunningen:  Welkoop , Fish Inn Venlo en het VVV kantoor Reuver.
 
* Karperbestand: goed + (Veel karper tot 2 kilo)
* Nachtvissen: Toegestaan (alleen voor leden)
   Max: 1 hengel nachts 2 hengels
 
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED NEE
. . . . .
REDELIJK JA GOED * MATIG LEDEN *
 
Oppervlakte: visvijver is 1,5 ha
Dieptes: max.3 meter, gemiddeld een 2 meter. Direct langs de kant al een dikke meter water.
 
 
   Plattegrond en routebeschrijving
 

 
 
Uitbreiding Roversheideplas, Reuver 2019,
.
Reuver, 2019 staat in het teken van een grote uitbreiding. Er komen 2 plassen bij waar straks de jeugd en witvisser zich mag gaan uitleven.  De "arm" van de bestaande vijver wordt afgesloten en behoorlijk verbreed naar het aanliggend stuk grond. In het midden komt een lange landtong. Reuver is bekent net als diverse andere HSV's met het probleem met het witvisbestand.
.
In 2017 zijn er daarom een groot aantal kleinere karpers uit gezet als alternatief voor de vaste stok visser. Dit is volgens onze mening een goede zet geweest. Uiteindelijk gaan straks de kleinere karpers naar het nieuwe gedeelte. Er zullen ook zeelt en brasem worden toegevoegd. De grote karpers blijven op de oude vijver.  Tevens wordt er ook voor de jeugd een oefenwater aangelegd en komt er een prachtige paddenpoel.
.
<< De tekening (praatprint) laat zien hoe het in grote lijnen moet gaan worden.
 
Volg alles over de laatste werkzaamheden

  Grotere afbeelding

 
.. Vissen is gewoon mogelijk tijdens de uitbreiding. Alleen de "arm" is tijdelijk niet bevisbaar. Alle vis is of wordt nog overgezet naar het deel met het eiland. Natuurlijk is de huidige situatie niet geweldig, maar er is alles aan gedaan om het de visser in 2019 zo aangenaam mogelijk te maken.  
 
 

 
   Situatie van voor de uitbreiding 2019
    
   .. Ouder "Nieuws"  Niet dat dit "ouder nieuws" nog enige meerwaarde bied over wat je moet weten over dit viswater, maar het is gewoon leuk om eens terug te kijken wat er zoal in het verleden heeft plaatsgevonden. Duidelijk wordt al snel dat deze HSV-deforel een gezellige en uiterst transparante vereniging is.
 
 
.. Roversheideplas, Zondag 23 juli 2017

Roversheideplas in Reuver is ’n vijver met helaas een chronisch tekort aan witvis. Elk jaar moet het bestand weer worden aangevuld met nieuwe witvis. Goed voor twee tot drie maanden en dan is het probleem weer terug. Hier heeft men gevolg gegeven aan het plan van SN om enkele honderden kleine karpers uit te zetten. Een feest voor de doelgroep feeder, match en elastiek vissers. Lees meer hierover.

(Veel prachtige karpers tot 2 kilogram.)  

 
 
 
 
 

Reuver , 13 december 2010.

Deze 13de december is voor de visclub van reuver toch wel een beetje een bijzondere dag want er is vandaag karper uitgezet op de vijver!  Eindelijk zou je zeggen en na alle negatieve publiciteit is er nu toch ook iets positief te melden, eerlijk is eerlijk.

Na de vissterfte van afgelopen jaren en de afvissing in april is er dan nu eindelijk karper uitgezet op de vijver en wel 100 kilogram kruiskarpers en 100 kilogram Franse snelgroeiers.

Lees alles over de uitzetting en bekijk de video en foto's

 

.
 
 
 
 
 

Afvissen april 2010,

Het zal rond 7 uur geweest zijn toen ik de auto parkeerde bij de “Roversheideplas” in Reuver waar op zaterdag 10 april een afvissing zou plaatsvinden.

Leek ons wel leuk om eens te zien wat er na de vissterfte van het vorig jaar er nog aan karper op de vijver zou zitten, er zijn naar schatting een 30 tot 40 stuks dood gegaan en aangezien het bestand al niet echt geweldig groot was zijn we toch benieuwd naar het resultaat. Het bedrijf wat de afvissing voor zijn rekening zou nemen was even na 7 uur aanwezig en gingen naar een bakje koffie en een kort overleg aan de slag.

De boot werd te water gelaten en de plastic bakken en meettafels werden in gereedheid gebracht voor de te verwachten vis te meten en te sorteren. Dit alles moet precies bijgehouden worden om een zo exact mogelijk beeld te verkrijgen van het bestand van de vijver. Er werd begonnen op de arm van de vijver en de zegen werd vanaf de paaiplaats richting het eiland getrokken, daar waar de arm aansluit aan de grote plas werd de zegen gesloten en naar de klant gehaald. Lees verder...