Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
. .
..

Roversheideplas  (Reuver)

Over dit water valt veel te zeggen. Voor de penvisser aan de kant een mooie diepte en prachtige grote lelievelden om het pennetje eens tegen aan te leggen. De overhangende rietkragen zijn laag en bieden menig karper beschutting tijdens het azen. In het midden bevind zich een eiland met twee bevers.  (Grote ellende voor al het groen) Door goed onderhoud is alles prima bereikbaar en zijn er twee invaliden parkeerplaatsen.

HSV-de forel is een aantal jaren geleden gestart met het kleine karper project van sportvisserij Nederland. Veel plezier voor alle partijen. Ideaal voor de Pen, Feeder en Matchhengel. Het is gezien de grootte van het water toegestaan om slechts met één hengel te vissen.

Het is een rustige omgeving met in de verte een zacht gebrom van de A73. Het diepste punt van de vijver ligt op een 3 meter en de gemiddelde diepte ligt zo rond de 2 meter.

De visroosters zijn mooi in de grond verwerkt en bieden een ruime en comfortabele visplaats. Bij de ingang is een verenigingsgebouw met een grote overkapping die tevens dienst doet als schuilhut. De hengeldruk is gemiddeld te noemen.

Voor de toekomst zijn er diverse plannen gemaakt en is men druk bezig om deze te verwezenlijken. Echter zal dit het geen invloed hebben als je wilt gaan vissen. Dat blijft gewoon mogelijk.

Nachtvissen; Toegestaan (alleen voor leden).

Herinrichting: Volg alles over de laatste werkzaamheden rond de herinrichting van Roversheideplas >>

 
 
 


 
 
 
 
Vergunningen en het reglement:
 
http://www.hsv-deforel.nl
 

Dhr.J.Muisers  077-4744390  muisersjos@ziggo.nl

Dhr.J. Wolters 077-4743194 voor groepsvergunningen
Dadvergunningen:  Welkoop , Fish Inn Venlo en het VVV kantoor Reuver.
 
* Karperbestand: goed + (Veel karper tot 2 kilo)
* Nachtvissen: Toegestaan (alleen voor leden)
   Max: 1 hengel nachts 2 hengels
 
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED JA
. . . . .
REDELIJK JA GOED * MATIG LEDEN *
 
Oppervlakte: visvijver is 1,5 ha
Dieptes: max.3 meter, gemiddeld een 2 meter. Direct langs de kant al een dikke meter water.
 
 
   Plattegrond en routebeschrijving
 

 
 
Uitbreiding Roversheideplas, Reuver 2019,
.
Reuver, 2019 staat in het teken van een grote uitbreiding. Er komen 2 plassen bij waar straks de jeugd en witvisser zich mag gaan uitleven.  De "arm" van de bestaande vijver wordt afgesloten en behoorlijk verbreed naar het aanliggend stuk grond. In het midden komt een lange landtong. Reuver is bekent net als diverse andere HSV's met het probleem met het witvisbestand.
.
In 2017 zijn er daarom een groot aantal kleinere karpers uit gezet als alternatief voor de vaste stok visser. Dit is volgens onze mening een goede zet geweest. Uiteindelijk gaan straks de kleinere karpers naar het nieuwe gedeelte. Er zullen ook zeelt en brasem worden toegevoegd. De grote karpers blijven op de oude vijver.  Tevens wordt er ook voor de jeugd een oefenwater aangelegd en komt er een prachtige paddenpoel.
.
<< De tekening (praatprint) laat zien hoe het in grote lijnen moet gaan worden.
 
Volg alles over de laatste werkzaamheden

  Grotere afbeelding

 
.. Vissen is gewoon mogelijk tijdens de uitbreiding. Alleen de "arm" is tijdelijk niet bevisbaar. Alle vis is of wordt nog overgezet naar het deel met het eiland. Natuurlijk is de huidige situatie niet geweldig, maar er is alles aan gedaan om het de visser in 2019 zo aangenaam mogelijk te maken.  
 
 

 
   Situatie van voor de uitbreiding 2019
    
   .. Ouder "Nieuws"  Niet dat dit "ouder nieuws" nog enige meerwaarde bied over wat je moet weten over dit viswater, maar het is gewoon leuk om eens terug te kijken wat er zoal in het verleden heeft plaatsgevonden. Duidelijk wordt al snel dat deze HSV-deforel een gezellige en uiterst transparante vereniging is.
 
 
.. Roversheideplas, Zondag 23 juli 2017

Roversheideplas in Reuver is ’n vijver met helaas een chronisch tekort aan witvis. Elk jaar moet het bestand weer worden aangevuld met nieuwe witvis. Goed voor twee tot drie maanden en dan is het probleem weer terug. Hier heeft men gevolg gegeven aan het plan van SN om enkele honderden kleine karpers uit te zetten. Een feest voor de doelgroep feeder, match en elastiek vissers. Lees meer hierover.

(Veel prachtige karpers tot 2 kilogram.)  

 
 
 
 
 

Reuver , 13 december 2010.

Deze 13de december is voor de visclub van reuver toch wel een beetje een bijzondere dag want er is vandaag karper uitgezet op de vijver!  Eindelijk zou je zeggen en na alle negatieve publiciteit is er nu toch ook iets positief te melden, eerlijk is eerlijk.

Na de vissterfte van afgelopen jaren en de afvissing in april is er dan nu eindelijk karper uitgezet op de vijver en wel 100 kilogram kruiskarpers en 100 kilogram Franse snelgroeiers.

Lees alles over de uitzetting en bekijk de video en foto's

 

.
 
 
 
 
 

Afvissen april 2010,

Het zal rond 7 uur geweest zijn toen ik de auto parkeerde bij de “Roversheideplas” in Reuver waar op zaterdag 10 april een afvissing zou plaatsvinden.

Leek ons wel leuk om eens te zien wat er na de vissterfte van het vorig jaar er nog aan karper op de vijver zou zitten, er zijn naar schatting een 30 tot 40 stuks dood gegaan en aangezien het bestand al niet echt geweldig groot was zijn we toch benieuwd naar het resultaat. Het bedrijf wat de afvissing voor zijn rekening zou nemen was even na 7 uur aanwezig en gingen naar een bakje koffie en een kort overleg aan de slag.

De boot werd te water gelaten en de plastic bakken en meettafels werden in gereedheid gebracht voor de te verwachten vis te meten en te sorteren. Dit alles moet precies bijgehouden worden om een zo exact mogelijk beeld te verkrijgen van het bestand van de vijver. Er werd begonnen op de arm van de vijver en de zegen werd vanaf de paaiplaats richting het eiland getrokken, daar waar de arm aansluit aan de grote plas werd de zegen gesloten en naar de klant gehaald. Lees verder...