Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

 
 

(Dit drone filmpje is gemaakt door Sem Piek)

 
<< De tekening (praatprint) laat zien hoe het in grote lijnen is geworden. Grotere afbeelding
Uitbreiding Roversheideplas, Reuver 2019/2020,
.
Reuver, 2019/2020 staat in het teken van een grote uitbreiding. Er komen 2 plassen bij waar straks de jeugd en witvisser zich mag gaan uitleven.  De "arm" van de bestaande vijver wordt afgesloten en behoorlijk verbreed naar het aanliggend stuk grond. In het midden komt een lange landtong. Reuver is bekent net als diverse andere HSV's met het probleem met het witvisbestand.
.
In 2017 zijn er daarom een groot aantal kleinere karpers uit gezet als alternatief voor de vaste stok visser. Dit is volgens onze mening een goede zet geweest. Uiteindelijk gaan straks de kleinere karpers naar het nieuwe gedeelte. Er zullen ook zeelt en brasem worden toegevoegd. De grote karpers blijven op de oude vijver.  Tevens wordt er ook voor de jeugd een oefenwater aangelegd en komt er een prachtige paddenpoel.
.

 

 
(Dringend verzoek aan alle leden en bezoekers) Hopelijk houd een ieder zich aan het verzoek van het bestuur om vanwege het corona virus er geen toeristische attractie van de maken en blijven we thuis. Mocht je gaan vissen vermijd dan ieder contact en neem afstand. Ga niet te dicht op elkaar zitten. Minimaal 1.5 meter. En hou je ook aan de andere maatregelen die de vis club heeft gemaakt dit komt ons allen ten goede.  Er zal regelmatig een verslag gepubliceerd worden met de vorderingen. Nachtvissen is vanaf vandaag weer toegestaan voor leden.
 
.

<<  1  2  >>

.
 

 5 Juni, Laatste grote klus, De beschoeiing!

 
   
 

De afronding van de nieuwe vijvers vordert  gestaag. Bij HSV-de forel is zeker geen tekort aan helpende handen. Aan dit mooie project wordt met veel plezier en hartenlust gewerkt. Vandaag zal het laatste deel van de beschoeiing langs de oever worden afgerond. Daarna kan een begin gemaakt worden met het plaatsen van de nieuwe steigers. Het weer zit vandaag niet echt mee, het regent pijpenstelen. Zelfs als de oersterke larix palen uit Siberie maar met moeite de grond in gaan blijven de mannen positief.

   
.

Hiep hoi, de beschoeiing zit erin. (Mail, Jos Muisers en Wiel)

Ondanks het slechte weer was de klusploeg en enkele leden er ook vandaag weer.
Keihard gewerkt nat en koud het was net een glijbaan dat was geen probleem voor deze bikkels het moest en zou er vandaag in, maandag weer opstarten was geen optie. De palen bij de jeugdvijver gingen er bijna niet in, te harde ondergrond. De palen gaan wij komende week afkorten. De graaf machine begon ook door de glibberige grond te tollen en dat werd te gevaarlijk Deze komt a.s. donderdag terug om alles mooi af te werken.

Huub en Rob van www.carpheaven.nl kwamen effe een kijkje nemen. Op hun site kunnen jullie het hele traject volgen.

Wij zijn nog op zoek naar steigerbuizen lengte min. 1.80 mtr buitenmaat 45 mm voor de nieuwe steigers. Wie kan ons helpen ?

Gr. Jos Muisers en Wiel

 
 

.

 

 1mei, Als al het materieel weg is wordt het stil...

 
. .
  De rust is wedergekeerd in het Reuverse landschap. Het is zoals verwacht groots geworden. Firma "Ploegam" heeft uitstekend werk geleverd.
   
   
 
. .
 

De "invaliden" steiger is weer in ere hersteld

 
.
 

 24 april 2020, Laatste hand aan graafwerkzaamheden.

 
   
  De laatste zand wordt afgevoerd en het "fatsoeneren" mag binnenkort beginnen. Zowel de witvisvijver, jeugdvijver en de paddenpoel zijn klaar om afgewerkt te worden. Mede en dankzij het gunstige weer ligt alles goed op schema. De karpervijver is en blijft uiteraard gewoon bevisbaar.
. .
  Het overtollige water van de karpervijver kan weer worden terug gepompt zodat deze niet verloren gaat via de overloop.
.  
  De afgelopen week is er weer veel werk verzet. De bestrating van de invalideplaats is verwijderd. De oever van de Duitse bos zijde op de nieuwe vijver is opgeruimd. Op dit moment is water vanuit de oude vijver terug gepompt naar de nieuwe vijver, om de water kwaliteit te verbeteren. Het water bevat veel goede bacteriŽn, zodoende wordt het water sneller beschikbaar voor onze nieuwe vissen. Compliment voor onze uitvoerders Jos en Wiel, zij zaten er boven op en hielden alles in goed overleg met de Gemeente en uitvoerder in de gaten.
 

Bron: Jos Wolters

 
.
 

 17 april 2020, Graafwerkzaamheden

 
   
 

Er is weer hard gewerkt aan de nieuwe vijver. De contouren van de Jeugdvijver zijn nu ook goed zichtbaar.
Er zijn plaatsen uitgezet waar de nieuwe steigers komen. Zoals we al mede gedeeld hebben wordt de invalide steiger opnieuw gelegd/geplaats met nieuwe klinkers.
De boa's controleren regelmatig en hebben geen onregelmatigheden geconstateerd.
Ook bleek ieder in het bezit van de juiste papieren. Fijn te zien dat de regels goed opgevolgd worden, daardoor kunnen wij gelukkig in deze vervelende tijd doorvissen. Top!  Bron Jos Wolters

. .
  Volgens de geleerden van het NOS journaal is er nu al sprake van droogte. Nou, aan water is hier momenteel nog geen gebrek. Door de hoge waterstand is het hengelen tijdelijk iets lastiger. Dit zal echter maar van korte duur zijn.
. .
  Slechts een oude vervallen steiger en de scheve knotwilg zijn getuige van hoe de situatie ooit was. Ons stekkie waar we zo ooit zo lekker rustig zaten zal er over enkele weken heel anders uit gaan zien. Het vlot aardig en met iedere schep komt het eindresultaat dichterbij. 
 

 

 
.
 

 10 april 2020, Graafwerkzaamheden

 
   
  Acht grote vrachtwagens rijden af en aan van en naar de visvijver van HSV-deforel. De zand wordt afgevoerd naar Brunssum.  Na de Paasdagen weer meer over de graafwerkzaamheden.

Fijn weekend allemaal.

   
   
 

 

 
.
 
07 april 2020, Graafwerkzaamheden  
   
 
 
.
 

De uitbreiding van de vijver gaat volgens planning. De Firma Ploegam zit goed op schema. De invalidensteiger krijgt ook een opknapbeurt, zie tekening....
Al het slib is uit het afgesloten gedeelte gehaald en verplaatst naar de pas gegraven paddenpoel. De stronken en takken zijn uit de paaiplaats gevist.
De dam tevens looppad zal afgewerkt worden met speciale matten die verzwaard worden met stol/grind, Daarna ingezaaid met gras. Het eiland zal net/niet boven de waterspiegel uitkomen, een ideale schuilplaats voor vissen.
Als alles naar wens verloopt zal het plan eind deze maand afgesloten kunnen worden.
         Bron; Jos  Muisers en Wiel Hoeijmakers.

 
.
 
01 april 2020, uitbaggeren arm en overzetten van vis.  
   
 

1 april is gestart met het overzetten van karpers uit het afgesloten smal stuk.

Doormiddel van 2 pompen werd het smalle stuk leeg gepompt. Er werden niet minder dan 80/100 stuks karper tussen 50 en 90 cm Ė 1500 voorn/baars/pos/enkele snoeken overgezet.

Met een klein bootje en met behulp van een kano konden de karpers bijeen worden gedreven, zodat de vang kans groter werd.

Met de nodige afstand houden is weer met veel inzet van diverse leden in goede saamhorigheid een klus geklaard.

Bron:  Bestuur H.S.V. De Forel.

 
 
.
.

.<<  1  2  >>

 


.
 
 
Vergunningen en het reglement:
 
http://www.hsv-deforel.nl
 

Dhr.J.Muisers  077-4744390  muisersjos@ziggo.nl

Dhr.J. Wolters 077-4743194 voor groepsvergunningen
 
* Karperbestand: goed + (Veel karper tot 2 kilo)
* Nachtvissen: Toegestaan (alleen voor leden)
   Max: 1 hengel nachts 2 hengels
 
 
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED JA
. . . . .
REDELIJK JA GOED * MATIG LEDEN *
 
Oppervlakte: visvijver is 1,5 ha
Dieptes: max.3 meter, gemiddeld een 2 meter.
Direct langs de kant al een dikke meter water. (mooi penwater)
Naar de Roversheideplas,
Plattegrond en routebeschrijving
 
.