Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

Witvisvijver Roversheideplas 2023.

Roversheideplas Witvisvijver anno 2023,       

Sinds de laatste herinrichting aan de Roversheideplas zijn er inmiddels weer drie jaar verstreken. Hoe zijn de vernieuwingen rond de visvijver Roversheideplas bij de mensen ontvangen? Zoals misschien bekent is de vijver onderverdeeld in drie verschillende wateren.  Een Karpervijver, een zeer aantrekkelijke witvisvijver en een jeugdvijver.

In beginsel waren er her en der nogal wat gefronste wenkbrauwen. Want hoe zal het er nu uitzien en is het beoogde resultaat gehaald? Iedereen die we spreken is razend enthousiast en spreekt schuimbekkend over de aantallen vis die in diverse soorten zijn uitgezet. Giebels, brasems, karper tot 1 kilo en massa’s voorn. Het geheel lijkt op een platgedrukte donut en bied plek voor meer dan 25 hengelaars.

Er zijn meerdere metalen kooien geplaatst tegen de aalscholver. Deze zijn voorzien van een rood lintje. Slecht te zien. Oppassen dus!

Omdat het weelderige riet heerlijk z’n gang mag gaan ontstaat op het eiland een mooie natuurlijk oever om tegen aan te vissen.  Het merendeel vist met de vaste stok voorzien van elastiek. Voor de eeuwige zweters is er een mooie schaduwkant en voor de zonaanbidders een lange zonnige kant. Net als op de andere vijvers mag er slechts met 1 hengel worden gevist. Hier worden wekelijks wedstrijden gehouden. Aan deelnemers geen gebrek!

 
 
Onze Bevindingen,
18 augustus 2023 zijn we gaan hengelen op dit prachtige viswater. Onze eerste indruk was positief. Bij aankomst voelde het al meteen goed. Mooi strak water en een uitnodigende aanblik van al het groen langs de oevers en op het eiland. Het riet loopt deels het water in en op de wat ondiepere plekken zien we meteen al wat leven. Bij de eerste inzet kregen we exact tegelijker tijd een forse aanbeet. Er zat geen seconde tussen. We waren beide blij verrast door de mooie gezonde vissen. Hiervan mochten we in volgende paar uurtjes nog 12 stuks bij optellen. Het gewicht gemiddeld 1.5 kilo per vis. Dat was zwaarder dan we hadden verwacht . (Edelschubs en spiegeltjes). Voor herhaling vatbaar? Zeker weten! En de aanbeten op zo'n kort hengeltje...wow, die zijn heftig!!
 
  Naar Roversheideplas >>
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.