Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
. .
 
 

Viscomplex "Het Wanssums Ven" ( Wanssum ) In Limburg tussen Venray en Wanssum ligt aan de N270 door bomen omsloten het viscomplex “Het Wanssums Ven” Het vijver complex bestaat uit vier goed onderhouden vijvers waarvan de grootste vijver 2,5 Ha meet. Het viswater is indertijd ontstaan als zandwinput waar met graven werd gestopt nadat men er achter kwam dat het zand niet de juiste kwaliteit had die men wenste.

Viswater en visstekken, Het viswater complex bestaat uit vier visvijvers. Het meest Oostelijk gelegen visvijver is de oudste visstek en heeft een oppervlakte van 2,5 hectare. De diepte van deze visvijver is ongeveer 3 tot 3,5 meter diep met een zacht aflopend talud van af de kant. Dit viswater heeft meer dan 50 verharde visstekken en is zeer geschikt voor invalide sportvissers met enkele speciaal aangelegde visstekken voor rolstoelgebruikers. De vijver is een prachtig water voor de karpervisser, maar ook de sportvisser met vaste hengel, feeder en matchhengel.
Het middelste vismeer, die met de vorm van een voet, wordt veelal gebruikt voor vereniging wedstrijden. Ook dit viswater is 2,5 Ha groot en vind je hier eveneens verharde visstekken en is de diepte van het water vergelijkbaar met vijver1, 3 tot 3,5 meter.
Het meest westelijk gelegen water is de kleinste vijver met 0,7 hc en 28 verhardde stekken. Deze vijver is in 2003 speciaal aangelegd voor de jeugd. Hier kan je met een kleine hengel van vier meter lang al prima uit de voeten en kan je prachtige vangsten boeken. In deze visvijver mag uitsluitend met de vaste hengel worden gevist met een maximale lengte van 6 meter.
in 2010 is een vierde visvijver geopend. Een prachtige nieuwe vijver waar je met de matchhengel heel goed kunt vissen. Door het ontbreken van karper in deze vijver kan je hier heel licht vissen. De diepte van deze vijver is ook rond de 3 meter en vind je op deze vijver 30 betonnen vissteigers waar je een prachtige visstek hebt.

Bereikbaarheid, Door de aanleg van betonnen en beklinkende visstekken is de bereikbaarheid van het viswater heel goed te noemen. Voor de invalide sportvissers is het viswater ook zeer goed te bereiken. Enkele jaren geleden is het complex door invalidenorganisaties bekeken en goedgekeurd (ITS schild). Daartoe zijn destijds een aantal visplaatsen speciaal voor invaliden aangelegd. Mensen in een rolstoel kunnen hier ook gemakkelijk terecht. Er is bovendien een invalidentoilet op het complex aanwezig.

Als u komt vanaf de A73, dan neemt u afslag 9 richting Wanssum/Well. U rijdt op de volgende twee rotondes rechtdoor en ziet dan na 1,5 km het bordje “visvijver”. Vanaf de N271 (Venlo-Nijmegen), neemt u in Well de afslag naar Wanssum. U komt dan via de brug over de Maas in Wanssum. Ongeveer 2 km na de kom van Wanssum ziet u het bord dat de weg naar de visvijver aangeeft. U kunt ook uw navigatiesysteem programmeren op straat: Hoogzand 6 in plaats Oostrum (LB).

   
 

Vijver info

 
JA JA * JA ZEER GOED JA
. . . . .
REDELIJK JA REDELIJK REDELIJK JA *
 
Algemene gegevens:
 
Toegankelijkheid: goed
 

1e visvijver 2,5 ha. Gem. 4m diep tot max 6m.

2e visvijver 2.2 ha  Gem. 4m diep tot max 6m.
3e visvijver 2.0 ha  Gem. 3m diep "Jeugdvijver"
4e visvijver 2.0 ha  Gem  4m diep tot max 5m
 
* Nachtvissen (alleen met extra vergunning)
* Invalidentoilet aanwezig.
 
Vergunningen/vispassen te verkrijgen bij Discus van de Ligt allicht, Brugstraat 13 in Wanssum en Discus van de Ligt allicht, Leunseweg 47 A in Venray en BP tankstation in Well
 
Voor meer informatie P. Kunen Tel. 077 3662920  of kijk op de website van “Het Wanssums ven” www.hsvhetalvertje.nl
 

 

   
 
   
 

Drone-VIDEO visvijvers Alvertje Oostrum

 
 
.
   
  Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.