Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

.(Gubbelsvijver 21 augustus 2017)

Gubbelsvijver (Broekhuizenvorst)

Afscheid van een mooie tijd. Alleen de foto's herinneren nog aan dit zo veel besproken viswater. Al die mooie verhalen, rustgevende momenten, spanning en gezelligheid. De Gubbelsvijver is niet meer.

De Maas moet in de toekomst plaats krijgen om buiten “haar“ oevers te treden zonder dat het hele mooie Limburgse landschap (weer) onder water komt te staan. Daarom is de Gubbelvijver en straks ook het Schuitwater niet meer van deze tijd.

Ze worden opgenomen in de uitwaarden/uitstroom gebieden van de maas bij een nieuwe dreiging van hoog water. Maar zoals Johan Cruijf ooit zei: "ieder nadeel heb zijn voordeel". Dit is hier ook van toepassing.

De twee hengelsportverenigingen van Lottum en Broekhuizenvorst gaan fuseren en er ontstaat een nieuwe Hengelsport vereniging, nl. "HSV Willem Een". Ook zullen er 2 mooie grote nieuwe vijvers gegraven worden die aan de huidige normen zullen voldoen en waar de nieuwe HSV nog jaren plezier aan kan beleven.

Je kunt natuurlijk zeggen: Wat een ellende allemaal en wat een werk. Maar we zien het positief in. Nieuwe locatie, nieuw bestuur, nieuwe vissen en de leden worden meer betrokken bij de fusie.

Voorlopig kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Er is in 2019 reeds begonnen met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen.

 

<< Het laatste poeltje wordt afgezocht naar achter gebleven vis.


 

Graafwerkzaamheden Nieuwe vijver Broekhuizen. (aug 2019)

Augustus 2019, De graafwerkzaamheden aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen zijn begonnen.  Naar dit project werd al vele maanden reikhalzend uitgekeken. Eindelijk is het zover en is door de vaste kern van HSV Willem Een, de eerste schep gezet .  Meer hierover...

 

.
.

   
Gubbelsvijver, Oude visvijvers van Tienray en Swolgen (20 januari 2019)
.

Vanaf 1 April 2019 kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

.
Met een groep van circa 15 leden is zaterdagmorgen een begin gemaakt om de oude visvijvers van Tienray en Swolgen vrij te maken van kreupelhout en overwoekerend struikgewas.          Alles over de werkzaamheden...
.
.

Vergane glorie. Dit was de Gubbelsvijver.    
     
 
Dag en weekvergunningen:
.
Forellenkwekerij Keijzersberg
Boltweg 15
5863 AN Blitterswijck

Rosa Bloome Huuske
Markt 19
5973 NR Lottum

 
Lidmaatschap en inlichtingen;   Hsv Willem een
 

 

Vijver info

 
JA JA (5) GOED (2) GOED AANWEZIG
. . . . .
GROOT GOED VEEL REDELIJK NEE
 
Diepte maximaal: 5,5 meter Diepte gemiddeld: 3 meter
.