Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0

. .
 

Mortelsven (Maasbree)

De visvijver 't Mortelsven ligt diep verborgen in een bos bij de gemeente Maasbree. Ver van lawaai en overlast. Het is een zeer natuurlijk en aantrekkelijke visvijver met een oppervlakte van 1,5 ha.

Echter juist deze natuur zorgt voor grote problemen. Wild groei en verval maakt het vrijwel onmogelijk hier op een veilige manier een hengel uit te werpen. Al jaren word beterschap beloofd, maar zijn deze beloftes tot op vandaag slechts woorden in het luchtledige. Wat het karper bestand betreft waren er veel uiteenlopende verhalen. Na het afvissen op13 dec 2013 kunnen we het "matig tot goed" noemen.

(Voor de liefhebber van rust en natuur, is 't Mortelsven een echte topper. Voor ouderen of mensen met een mindere mobiliteit  is het niet aan te raden.)

 
. .

Vijver info

 
GEEN NEE JA/NEE GEEN NEE
. . . . .
LAAG NEE MATIG MATIG NEE
 
Voor vergunningen en reglement van;
 
 
Secretariaat HSV Baarlo, dave.ottenheym@hotmail.com   
Dhr.G.Peeters 077-4652348
 
Oppervlakte: 1,5 ha
Diepte: 3meter max en 2 meter gem.
Toegankelijkheid: Gezien de natuurlijke omgeving, zeer moeilijk.
 
 
Eenmaal een plek gevonden begint het genieten van al het schoon wat deze omgeving te bieden heeft.

 

 

>>  Het filmpje van Richard C. geeft een inkijk wat je kunt verwachten. >>

 

    

. .
. .
.

 
Nieuws van 5 jaar of ouder.
 

Het mysterie ontrafeld? (03 januari 2014)

18 december 2013 was de grote dag voor velen , er is een afvissing gedaan op het omstreden water ‘t Mortelsven.  In het verleden is veel gezegd en geschreven over het visbestand van dit water. Zoals;  er zit helemaal geen vis meer, tot er zwemmen hele grote jongens rond. Wat is er nu eigenlijk van waar? Er is in zo’n geval maar één oplossing! Afvissen en kijken wat eruit komt.

Lees verder


Mortelsven, "Gebed zonder einde" (12 april 2013)

Na een telefoontje van, een toch wel een beetje gepikeerde man, zijn we vandaag naar het “Mortelsven” gegaan om het inmiddels beroemde bouwwerk te bekijken. Wat we daar zagen overtrof al onze verwachtingen. En dit bedoelen we zeker niet in positieve zin. Geen idee wat de bedoeling is van dit “kunstwerk” maar dit moet toch wel een grap zijn en niet iets wat serieus genomen kan worden.

Lees verder
 
Lees meer over de perikelen van 't Mortelsven  << deel 1 deel 2 deel 3 >>

 
 

Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.