Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

<< deel 1 deel 2 deel 3 >>

Doe mee aan de discussie, Mortelsven "Vergane glorie?">>


09 november 2009. Hallo Allemaal, Het is weer eens tijd voor een update omtrent het Mortelsven. Na ons bezoek aan de gemeente van vorige maand, hebben we nog een aantal keren contact gehad met de gemeente over het een en ander. Inmiddels zijn er ook een aantal prullenbakken bijgeplaatst en heeft de gemeente bij de twee hoofdingangen, aan de voor en aan de achterkant borden opgehangen.

Deze borden maken duidelijk met welke vergunningen je op het Mortelsven mag vissen. Verder heeft de gemeente een aantal nieuwe bankjes besteld om aan het Mortelsven te plaatsen. Op deze bankjes zullen we nog even moeten wachten, maar ze komen eraan. De snoeiwerkzaamheden waar ik over sprak in mijn laatste bericht zullen ergens begin November weer hervat worden, dus hou de site in de gaten voor updates. Iedereen die wat wil en kan doen zien we dan graag aan het water.

Groeten,
HSV t'vlasrooth en HSV Baarlo

Dat niet iedereen meteen met de snoeischaar klaar staat is heel begrijpelijk. Leden betalen voor een vergunning en verwachten een gedekte tafel. Maar zo werkt het niet. Willen deze leden weer een deugdelijke visvijver, zullen ze mee moeten helpen. Zonder vrijwilligers houd alles op.

Meld je aan bij dave.ottenheym@hotmail.com  Dan kunnen zij je persoonlijk een mail sturen wanneer ze gaan beginnen.


Woensdag 15 april 2009 Er wordt hard gewerkt aan de visvijver, `t Mortelsven. Een week eerder was men al begonnen met het eerste deel van het grote snoeiwerk. Men laat er geen gras over groeien en met zwaar materieel worden alle bomen en struiken welke direct aan de waterkant en op de helling staan verwijderd.

Ongelofelijk wat de natuur in 25 jaar kan woekeren. De bomen op de helling zijn wildgroei en moeten worden gekapt. Om te voorkomen dat ze met de kap niet in het water terecht had men ze gezekerd met touwen. Toch kon niet verhinderd worden dat het anders verliep als gepland. Met een grote slag nam deze uit model geraakte dennenboom, onder luid gelach een duik in het water. Geen enkel punt, want de heren hadden in een mum van tijd alles weer netjes op het droge. Met goed gereedschap en portie kennis van zaken, lijkt het allemaal een peulenschil. Met een handzaag en een bijl, hadden ze er een tien jaren plan van kunnen maken. Terwijl de boom al zo goed als doorgezaagd was, klom deze waaghals in de boom om een tweede touw aan te leggen. Dat had ik hem in mijn sportiefste jaren nog niet na gedaan.

Motto, geen half werk maar aanpakken. Baarlo en Maasbree gebroederlijk samen. Ook enkele bekende vrijwilligers hebben woord gehouden en steken hun handen uit de mouwen. Tja, en die lul van carpheaven maakt alleen wat foto's.

Al het gekapt hout wordt meteen in stukken gezaagd en weggesleept. Zo blijft het tenminste niet eeuwen liggen er schept men de ruimte wat dit gebied zo hard nodig heeft. De “vergane glorie”begint weer kleur te krijgen. Wat een licht! Maar de weg is nog lang en met enkel de kap van wat bomen is het nog niet gedaan. De bedoeling is om de werkzaamheden te verdelen over twee jaar. Dat is een goed plan en we krijgen er vertrouwen in. Hulde voor de mensen van goede wil.   

   

   

   

Dat niet iedereen meteen met de snoeischaar klaar staat is heel begrijpelijk. Leden betalen voor een vergunning en verwachten een gedekte tafel. Maar zo werkt het niet. Willen deze leden weer een deugdelijke visvijver, zullen ze mee moeten helpen. Zonder vrijwilligers houd alles op. Gelukkig hebben enkelen het goed begrepen en steken de handen uit de mouwen.
Wil je ook wat betekenen voor deze visvijver, laat wat van je horen op de volgende oproep.

 

Oproep van de HSV Baarlo en HSV het Vlasrooth:

 

De volgende onderhoudswerkzaamheden zijn gepland 22 april 2009. Vanaf 18.30 uur zijn er een aantal mensen van de HSV Baarlo en HSV het Vlasrooth aanwezig om wat werkzaamheden uit te voeren...We kunnen hiervoor nog wel wat handjes gebruiken. Wie zich wil opgeven om een handje mee te helpen, stuur een E-mail naar: dave.ottenheym@hotmail.com 

Doe mee aan de discussie, Mortelsven "Vergane glorie?".

 Eerdere berichten van `t Mortelsven "de vergane glorie" (2006 tot2009)