Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 

. .
 

Het mysterie ontrafeld ?

18 december 2013 was de grote dag voor velen , er is een afvissing gedaan op het omstreden water t Mortelsven.  In het verleden is veel gezegd en geschreven over het visbestand van dit water. Zoals;  er zit helemaal geen vis meer, tot er zwemmen hele grote jongens rond. Wat is er nu eigenlijk van waar? Er is in zon geval maar n oplossing! Afvissen en kijken wat eruit komt.

 
 

Dit is op 18 december 2013 gebeurt, met als resultaat;. Een 20 tal prachtige karpers met verschillende gewichten en lengtes. Werkelijk hele mooie en gave vissen. Het witvisbestand is te verwaarlozen, net als die ene kleine snoek die zielig uit de emmer staarde.

Nu is er dus meer duidelijkheid. Als er met het afvissen ongeveer 75% van alle vissen eraf is gevist. (Dat is zo het landelijk gemiddelde), dan mogen we aannemen dat er nu een 25 tot 30 karpers op t Mortelsven rondzwemmen. En ja , die ene hele dikke, die zal wel door de mazen van het net zijn gezwommen. Het zal voorlopig nog wel een mysterie blijven en dat maakt het weer leuk.

Het afvissen stemde de toegestroomde belangstellende in onze ogen tot tevredenheid, gelet op de reacties en blijde gezichten. Nu kan de visclub verder gaan verder borduren aan verhaal van t Mortelsven. Ze kunnen een plan gaan maken en verder kijken of het opknappen van dit hele mooie water zich loont.

 

     

Gezien het aantal mensen die aanwezig waren, moet hulp bij werkzaamheden en nieuwe jaarvergunningen bij de visclub, toch positief stemmen. Deze mensen kunnen nu op de jaarvergadering hun ideen en/of wensen dus duidelijk maken . Verdwijnen de negatieve reacties en kunnen ze samen aan de wederopbouw van t Mortelven beginnen. Samen kun je iets bereiken, in overleg en met goede argumenten.

Hoop dat de toekomst voor t Mortelsven positief word en dat een ieder zijn schouders eronder zet zodat we er nog jaren kunnen vissen. Maar de weg is nog lang en wij zullen zeker alles blijven volgen.

Meer over 't Mortelsven...