0
Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 

<< deel 1 deel 2 deel 3 >>

Doe mee aan de discussie, Mortelsven "Vergane glorie?">>

 
 

De ogen gaan moeizaam open. Ligt er nog sneeuw? Het lijkt wel of ik uit een winterslaap kom. Traag maar zeker sta ik op.  Even uitrekken en nadenken wat ik moet doen vandaag . Och ja, ik zou met Rob naar het Mortelsven gaan kijken. Gelijk ben ik klaarwakker en ga aan de slag. Effe mail kijken . "Kom koffie drinken " dan gaan we. Hadden misschien wel eerder kunnen gaan maar wij houden toch meer van de zon dan van de sneeuw en die is er de laatste tijd toch redelijk wat gevallen. We wisten niet wat we zagen toen we uit de auto stapten , je zag door het bos de bomen weer. Er is veel werk verricht door de bosbouwer. Petje  af hoor !!! Er zijn zoveel bomen verdwenen , daar kun je een nieuwe ark van Noach mee bouwen.

Het Mortelsven herrijst !!! De vergane glorie komt langzaam maar zeker weer tevoorschijn. Wat is het toch een mooi stukje water. Je kunt weer de andere kant van het water zien door het bos . Het is een open geheel geworden en daar doet iedereen zijn voordeel mee. De gemeente heeft op een paar plaatsen nieuwe afvalbakken en banken en tafels geplaatst.

   
   

   

Het begin is er. Nu maar hopen dat het een vervolg krijgt en dat er nieuwe trappen komen die naar het water leiden en dat er meer visplaatsen gemaakt worden. Althans dat de schuine kanten op sommige plaatsen een beetje rechtgemaakt worden zodat je er kunt gaan zitten om te vissen. Er hoeven geen vissteigers gemaakt te worden ( lijkt mij ) maar wel een paar vlakkere stukken aan het water om goed te kunnen zitten.

Er lagen inderdaad heel veel takken in het water. Dit komt door de snoeiwerkzaamheden . We hopen ook dat deze snel verwijderd zullen worden. Ook de grote hopen takken die er nog liggen zullen toch wel verwijderd worden, anders gaat de jeugd er natuurlijk een lucifer aanhouden en dat lijkt mij toch ook niet de bedoeling. Wie zal nu het jaarlijkse onderhoud gaan doen? ik denk dat de visclubs uit Baarlo en Maasbree dit toch wel voor hun rekening gaan nemen.

 

 

   

   

Want ze krijgen er toch wel een hele mooie vijver voor terug en zullen misschien ook wel een visuitzetting gaan doen of op zijn minst een visserijtechnisch onderzoek laten doen om te kijken wat de toestand en de visstand van het water is. Want om straks alleen maar vergunningen uit te schrijven lijkt mij toch niet voor de hand liggen. Denk ook niet dat dit ten goede komt van de vijver en zeker niet voor de vissers en visverenigingen. Er zal nog een hele hoop moeten gebeuren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook zal gaan gebeuren. Je ziet maar weer wat er door een paar mensen toch bereikt kan worden. En deze mensen wil ik graag langs deze weg bedanken voor al hun inzet wat ze tot nu toe gedaan hebben en in de toekomst nog zullen gaan doen. Dat hopen we tenminste.  Geen idee hoe lang de werkzaamheden nog gaan duren voordat je kunt zeggen van, nou de vijver is klaar. Maar misschien kunnen we tegen die tijd een officiŽle heropening gaan doen met de krant erbij.

Of zijn er mensen die andere ideeŽn hebben over de vijver in welke vorm dan ook , laat ze horen via ons FORUM of stuur een E-mail. Maak je wensen kenbaar via onze website of aan de visclub in Baarlo of Maasbree en wie weet wat er kan gaan gebeuren. We zullen het toch van de mensen moeten hebben in de toekomst. Er is al veel werk verricht maar we moeten blijven werken aan een mooi Mortelsven de vijver is het waard. Veel viswater is er hier in de buurt niet en dus moet iedere vijver gebruikt worden en zoals het er nu uitziet zal het Mortelsven uit zijn as herrijzen en kunnen we erin de toekomst nog vele mooie visuren beleven. Misschien nu er dit jaar geen snoeiwerkzaamheden meer zijn kunnen we beginnen met de takken uit het water te halen of iets van visplaatsen te gaan maken . Dit kan toch in overleg met de gemeenste wie weet kunnen zij voor materiaal zorgen of op een andere manier behulpzaam zijn. Er is rondom de vijver nog wel het een en ander op te ruimen. Kan toch ook door ons gedaan worden? Het goede weer is in aantocht, dus een oproep op het forum en wie weet kunnen we een keertje in maart of april er een dag met ons alle wat werkzaamheden gaan verrichten aan "onze" vijver. We blijven de werkzaamheden volgen en er melding van maken op onze site tot alles klaar is !

   
   
   

Nu het nieuwe visseizoen eraan komt en ook het Mortelsven begint te ontluiken heb ik wel weer zin om een hengeltje te gaan uitwerpen. Nog even wachten tot al het ijs verdwenen is en de temperatuur wat stijgt en dan kunnen we weer.

Dat niet iedereen meteen met de snoeischaar klaar staat is heel begrijpelijk. Leden betalen voor een vergunning en verwachten een gedekte tafel. Maar zo werkt het niet. Willen deze leden weer een deugdelijke visvijver, zullen ze mee moeten helpen. Zonder vrijwilligers houd alles op. Gelukkig hebben enkelen het goed begrepen en steken de handen uit de mouwen.
Wil je ook wat betekenen voor deze visvijver, laat wat van je horen op de volgende oproep.

Oproep van de HSV Baarlo en HSV het Vlasrooth:

Wil je ook helpen met onderhoudswerkzaamheden, neem dan contact op met HSV Baarlo of HSV het Vlasrooth. We kunnen hiervoor nog wel wat handjes gebruiken. Wie zich wil opgeven om een handje mee te helpen, stuur een E-mail naar: dave.ottenheym@hotmail.com 

 

 
 

Doe mee aan de discussie, Mortelsven "Vergane glorie?".

Meer hierover  << deel 1 deel 2 deel 3 >>