Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 

(12 april 2013)

 
  Mortelsven, "Gebed zonder einde"  
     
 

Na een telefoontje van, een toch wel een beetje gepikeerde man, zijn we vandaag naar het “Mortelsven”  gegaan om het inmiddels beroemde bouwwerk te bekijken. Wat we daar zagen overtrof al onze verwachtingen.  En dit bedoelen we zeker niet in positieve zin. Geen idee wat de bedoeling is van dit “kunstwerk” maar dit moet toch wel een grap zijn en niet iets wat serieus genomen kan worden. Zal toch te gek voor woorden zijn als iedereen een dergelijk onderkomen gaat bouwen. Dit zou  je eens op een andere visvijver moeten proberen. Ze slaan je gelijk je kop eraf. Begrijp hun standpunt wel maar dit is beslist niet de goede weg. Ik (Huub) kreeg ook te horen van dhr. Van den Born dat de gemeente op zijn minst “amused” was met het bouwwerk. Dhr. Van den Born heeft moeten praten als brugman om de gemeente op andere gedachten te krijgen. Deze wilde namelijk gelijk de toestemming om er te mogen vissen intrekken. Gelukkig heeft dhr. Van den Born hier een stokje voor kunnen steken.

Ben bijna een uur aan de telefoon geweest en heb zijn argumenten aangehoord. Het betreft de te volgen regels en het verbeteren van het "Mortelsven".

 
  1. Eerst een visserijkundig onderzoek naar de vijver en het visbestand. Kijken wat er bij en of veranderd zal moeten worden. (Dan zullen de leden toch zelf aan moeten geven aan het bestuur wat er veranderd zal kunnen worden. Nu blijkt dat een twee jaar geleden ook al eens een dergelijk onderzoek is uitgevoerd en daaruit is gebleken dat sportvisserij Nederland de visvijver eigenlijk niet zo geschikt vond om verder te gaan met visuitzettingen enz.
   
  2. Sportvisserij Nederland kijkt natuurlijk met algemene ogen naar de vijver. Recreatievissers, invaliden, wedstrijdvissers, karpervissers enz. (Daaruit blijkt volgens hun dat de vijver eigenlijk te veel werk behoeft om hem voor alle partijen toegankelijk te maken.)

Volgens dhr. Van den Born wil de visclub van Maasbree toch werken aan een oplossing om het “Mortelsven” weer bevisbaar te gaan maken voor iedereen. Maar dan zullen de leden toch echt zelf aan moeten geven aan het bestuur wat er veranderd moet worden. Er alleen maar karpers op zetten en de andere vissers negeren werkt natuurlijk niet. Heb ook begrepen dat er op de jaarvergadering van de hengelsportvereniging ongeveer een 5 leden aanwezig waren. Het is dan ook niet vreemd dat het bestuur aanneemt, dat er niets hoeft  te veranderen. Ze horen niks via de “normale” weg. Heb tegen dhr.van den Born verteld dat wij ( Rob Berendsen en ik, Huub Engelen ) bij de visclub in Sevenum een karpercommissie begonnen zijn om de belangen van de karpervisser te behartigen. We denken dat Maasbree dit ook zou kunnen overwegen. Dan is er een aanspreekpunt die de wensen naar het bestuur kan overdragen en kan zo tot een gezamenlijk oplossing komen.

We zien ook op ons forum dat er verschillende dingen geschreven worden die eigenlijk niet op deze manier behoren te worden gezegd. Je mag je met een fake naam aanmelden, maar hou het wel netjes. Behandel iedereen met respect.

Wij vinden dat het  bouwwerk  aan het “Mortelsven”  zo snel als mogelijk moet verdwijnen. We begrijpen de bedoelingen en de lol er wel van, maar dit is beslist niet de goede weg om tot een oplossing te komen. Ben bang dat als het zo doorgaat het bestuur van de hengelsportvereniging uit Maasbree zegt; “ als het op die manier moet dan kunnen we beter stoppen”. Echter vergeet niet, ook de visvereniging van Baarlo is mede pachter van dit viswater en dus ook medebelanghebbende en dus ook een aanspreek punt.

   
   
   

Reageer op het forum