Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

 
HSV Willem Een, De maas gaat buiten zijn oevers,
 

Inderdaad, de maas gaat buiten zijn oevers. Niet nu direct maar er moet plaats gemaakt worden voor de maas in de toekomst. De Maas moet in de toekomst plaats krijgen om buiten “haar“ oevers te treden zonder dat het hele mooie Limburgse landschap (weer) onder water komt te staan. Daarom moeten de vijvers "de Gubbelvijver" en "het Schuitwater" verdwijnen.

Ze worden opgenomen in de uitwaarden/uitstroom gebieden van de maas bij een nieuwe dreiging van hoog water. Maar zoals Johan Cruijf ooit zei: "ieder nadeel heb zijn voordeel". Dit is hier ook van toepassing. De twee hengelsportverenigingen van Lottum en Broekhuizenvorst gaan fuseren en er ontstaat een nieuwe Hengelsport vereniging, nl. "HSV Willem Een". Ook zullen er 2 mooie grote nieuwe vijvers gegraven worden die aan de huidige normen zullen voldoen en waar de nieuwe HSV nog jaren plezier aan kan beleven. Je kunt natuurlijk zeggen: Wat een ellende allemaal en wat een werk. Maar we zien het positief in. Nieuwe locatie, nieuw bestuur, nieuwe vissen en de leden worden meer betrokken bij de fusie  enz enz enz.

 
De tijdelijke sluiting van de Gubbelsvijver staat definitief vast op 1 Mei 2019.
 
.. De fusie visvereniging “Willem Een” heeft vanaf dit moment het visrecht op de oude vijvers van Tienray en Swolgen. De oude visrechten op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen zijn vervallen. De fusie Visvereniging “Willem Een“ heeft een nieuw contract wat betreft de visrechten op de oude vijvers van Tienray en Swolgen voor één jaar, dit word wel steeds verlengd tot de nieuwe visvijvers van “Willem Een“ klaar zijn. De molenbeek verenigingen mogen ook op de tijdelijke visvijvers vissen.     Bron: Henri Gommans  
 

  23 april 2019  Dag 1, afvissen Gubbelsvijver.
.

 

 
Eerste deel van het visbestand is verhuist naar  de oude vijvers van Tienraij en Swolgen.  Vandaag kwam in alle vroegte firma P. Kalkman om het voorste deel van de Gubbelsvijver af te vissen. In de eerste twee netten zaten vooral  veel middelgrote karpers en enkele grote snoeken.
.
Even voor de middag is er met de elektrische stok afgevist. Vooral onder de begroeiing van de paaiplaats werd de een naar de andere grotere karper binnen gehaald. Helaas was het water nog niet genoeg gezakt en kon er slechts een deel van het bestand worden afgevangen. Morgen 24 april zijn er weer nieuwe kansen.   Klik hier voor meer foto's...
  24 april 2019  Dag 2, afvissen Gubbelsvijver.
.

 

 
Tweede deel af vissen door firma P. Kalkman. Allereerst willen wij, (Huub en Rob) ons bedanken voor het lekkere patatje en dat wij bij deze bijzondere happening aanwezig mochten zijn.
 
Ondanks de nog steeds te hoge waterstand wisten de heren van Kalkman met hun zegen op uiterst bekwame wijze nog een groot aantal karpers te verschalken. Eenmaal op de plek van bestemming werden door leden en vrijwilligers de grotere vissen op de oude Tienraijse vijver uitgezet en alle andere soorten, kleinere karpers, brasems en witvis op de oude Swolgse vijver.             Klik hier voor meer foto's...

.
  09 Februari 2019 (Voorbereiding oude visvijvers Deel 4)
.

 

Zaterdag 09 februari 2019

Zijn verder gegaan met de werkzaamheden aan beide vijvers. Het gestorte zand is vakkundig uitgevlakt over de oevers met nu al een fraai resultaat. Verder zijn nog een aantal bomen die in de weg stonden om gegaan voor betere doorgang en om een paar extra visplaatsen te creëren.

Bron:  Pascal Dagniaux

.

.
 04 februari 2019 (Voorbereiding oude visvijvers Deel 3)
.
Afgelopen maandag is er zo’n 250 m3 zand gestort bij de vijvers Swolgen/Tienray waarmee we mooie oevers kunnen maken.
Komende vrijdag en zaterdag zal het zand uitgereden worden. Uiteindelijk zal er nog gras zaad gestrooid worden zodat we op een prachtig biljart laken kunnen zitten ;) Bron: 
Pascal Dagniaux
 
.

.
  26 Januari 2019 (Voorbereiding oude visvijvers Deel 2)
.

 

 

Snoeien 26 jan 2019, Het was droog maar druilerig en de sneeuw was gelukkig verdwenen dus er kon weer gewerkt worden aan de oude vijvers van Tienray en Swolgen. Ditmaal werd er groot materieel ingezet en verliep het werk voortvarend. Pakweg 10 personen deden het “lichte” werk met bosmaaier en kettingzaag. De kraan hakte verder alles klein.

Op sommige plaatsen kon de kraan niet aan de slag, de grond was te nat en drassig om het gewicht van de kraan te ondersteunen. Hier werd met een kleinere "bobcat" de struiken en stronken kapot gemaakt. Langzaam beginnen de contouren van de vijvers tevoorschijn te komen. Het zal nog wel wat zweet gaan kosten maar uiteindelijk zullen de vijvers voor 1 Mei klaar zijn.

.

.
  19 Januari 2019 (Voorbereiding oude visvijvers Deel 1)
.

Vanaf die dag kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

De tijdelijke sluiting van de Gubbelsvijver staat definitief vast op 1 Mei 2019.

.

Snoeien Tienray/Swolgen 19 januari 2019,  Met een groep van circa 15 leden is zaterdagmorgen een begin gemaakt om de oude visvijvers van Tienray en Swolgen vrij te maken van kreupelhout en overwoekerend struikgewas. Dit om de vijvers voor te bereiden zodat deze op 1 Mei 2019 kunnen gaan dienen als overgang totdat de visvijvers klaar zijn op de nieuwe locatie.    Word vervolgd…………
.
Zaterdagmorgen 19 januari, Bitterkoud, maar toch ideaal om de mouwen op te stropen. De zon liet de opgevroren mist al weer snel verdwijnen. Terwijl de meesten leden nog liggen te knorren tegen de warme krip van moeders achterwerk zijn het altijd weer dezelfde mannen die snappen hoe de vork in de steel zit. Hulde! Wat wij kunnen waarderen is de transparantie en openheid. Het is een leuke club

.
Dag en weekvergunningen:
.
Forellenkwekerij Keijzersberg
Boltweg 15
5863 AN Blitterswijck

Rosa Bloome Huuske
Markt 19
5973 NR Lottum

 
Lidmaatschap en inlichtingen;   Hsv Willem een
 
(De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen.)>>
 

.