Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Jaarlijks onderhoud,  ( 16 oktober 2021door Rob Berendsen)
.
Herfst 2021, "The winter is comming" Vandaag geen hengel met schepnet, maar zeis en waadpak. Het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse snoeiwerkzaamheden aan de visvijvers. Alles moet weer in de winterstand. In heel Noord Limburg komen de kniptangen en bosmaaiers weer uit de schuur. Tijd voor wat verenigingswerk.
.
Zo ook in Sevenum aan onze favoriete visvijver 't Kampskoel. We helpen vandaag graag een handje mee. De vaste onderhoudsgroep welke al decennia lang vol passie de groenvoorziening verzorgt kan op een dag als vandaag wel wat extra hulp gebruiken. Helaas waren ze zelf niet aanwezig en mocht de jongere garde (zestig plussers) de klus klaren. Bij deze vereniging is er aan kennis en uitvoerders geen gebrek.
Maar zoals het op de dorpen nou eenmaal gaat, alles moet ruim op tijd, in tweevoud en via de ballotagecommissie geregeld worden. Voor je het weet staan de kerstbomen weer in bloei. Maar goed, wat weten wij er nou van... Aardappelen groeien aan bomen en plofkippen hoor je wel aankomen.

In alle vroegte staat Herman onze gevederde vriend met lang gestrekte nek al op de uitkijk. Onze huiseend, hij vind het maar gek al die drukte aan de waterkant en zwemt weer snel naar zijn vriendjes op de witvisvijver.

Het is vandaag wederom een gezellig groepje en er is altijd genoeg gesprekstof. Over hoe het wel en niet moet, en de eeuwige litanie van lang gekoesterde wensen die nooit zullen uitkomen zolang er niet aan de juiste touwtjes wordt getrokken. Fred, voorzitter van de karpercommissie heeft het voortouw genomen en heeft samen met het groene brein uit Maasbree een plan gemaakt. Namelijk het riet zo weg te snoeien dat ook bij hoog water de vijver bevisbaar blijft. Omdat veel met de hand moet gebeuren is er brute kracht nodig. Helaas is het gereedschap niet altijd bestand tegen het brute geweld van die sloopkogel uit Blerick. Samen wist hij met Leon het pretraket tot twee maal toe alles af te breken. Zweetdruppeltjes bengelden aan de neus, rook stijgt op van de dun begroeide grijze hoofden. Er wordt keihard gewerkt. Terwijl de enige visser welke nog nooit heeft gevist de restanten afvoert kijken Thijs, Jan en de fotograaf vermoeid naar de koffie tafel. Voor hun is dit ook geen dagelijks werk, maar ze zijn er wel weer bij.

De knotwilgen moeten nog even wachten. De bedoeling was om deze over het hele terrein te kortwieken. Maar volgens het groene brein moeten de knotwilgen eerst nog wat bladeren verliezen zodat de takken straks als beschutting voor de witvis kunnen dienen. Ach, dan komen we gewoon weer terug.

 

 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.