Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Vorentjes tikken Kampskoel,  ( 25 september 2021)
.
In 2021 is een klein groepje leden onder leiding van de karpercommissie gestart met het afvissen van vorentjes van de karper naar de witvisvijver. Goed voor het vereniging gevoel en zo levert iedereen op zijn manier een bijdrage aan het beheer van het visbestand. Want het "kaakt" in Sevenum van de witvis. Zoveel dat het op de karpervijver voelt als een plaag terwijl het elders wel iets meer mag zijn. Het is natuurlijk een illusie om te denken dat het echt een verschil maakt maar we zijn weer even van de straat.
.
Omdat het tevens een jubileumjaar is (10 jarig bestaan Kampskoel) werden we na afloop door onze Wendy getrakteerd op vlaai en koffie. Het orkest en bier bleven helaas uit. De opkomst in 2011 was een stuk groter. Van deze generatie zijn er nog maar weinig over. En de nieuwe aanwas? Die is ver te zoeken.
.
De meeste visjes werden vandaag gevangen door Fred. De hele grote aantallen bleven uit. Hij mocht er toch vanuit zijn leefnet een slordige 60 stuks overzetten. Bij de anderen was het gewoon wat minder. Het weer... pijn aan de knie... snoek... Je herkent het wel.
. . .
.
Terwijl de laatste spulletjes worden opgeruimd kijken we terug op weer een geslaagde dag. De gezelligheid en verbondenheid als vissers onder elkaar was top. Met dank aan de karpercommissie die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Al decennia lang is er op vrijwel alle visvijvers in Noord Limburg een soort van rivaliteit tussen karper en witvissers. Alsof de een last van de ander heeft. We hadden graag gezien dat dit in onze vereniging niet het geval zou zijn. Slechts een klein aantal mensen, grotendeels karpervissers voelt zich geroepen om die oude knarrenvijver weer wat aan te vullen. Gezien de opkomst van deze vorentjespikdagen blijkt dat onze vaste stok vrienden op een enkeling na wederom uitblinken in afwezigheid. Jammer, het is toch in hun voordeel?
.
Toch is er nog hoop dat we ooit gelijke voordelen zien in de vorm van de kleine karpervisserij. Voor zowel de senior karpervisser en de witvisser is dit een geweldige manier om een visje te vangen zonder bij elkaar in het vaarwater te zitten. Met de vaste stok, winkelpikker of feeder is er een verschuiving in de traditionele manier van vissen ontstaan. Hele volksstammen proberen het uit en het werkt. Zo dus ook op de bosrandvijver in Sevenum mits het goed beheert wordt. Nu dreigt het een karpervijver te worden, dus laat het niet uit de hand lopen. Goed monitoren is noodzakelijk. Maar we hebben vertrouwen dat het goed komt.
 
10 jaar terug in de tijd,

Over de officiële opening aan aanleg van dit prachtige water hebben we in de periode 2006 tot 2011 een uitgebreid verslag gemaakt. Van de merendeel oude garde zijn er nu nog maar weinig over en de nieuwe aanwas is ver te zoeken. Ook die dag werd er een viswedstrijd georganiseerd.

 
<< Opening Kampskoel geslaagde dag. (24 september 2011)

Noord Limburg mag weer een visvijver bij rekenen. Het was een zon overgoten dag met vele geïnteresseerden. Na inleiding door enkele sprekers heeft Huub Dings op ludieke wijze de officiële opening verricht. Vervolgens werd er door 16 leden een individuele wedstrijd gehouden. Helaas liet de vis het een beetje afweten.

 

<< Aanleg Kampskoel, Sevenum 2006/2011,
 
Vanaf 2006 hebben we 5 jaar de aanleg van het visvijvercomplex (Kampskoel) aan de rand van Sevenum gevolgd. Als alternatief voor 't Schörfven. Dit geweldige water waar zoveel visplezier te beleven was moest plaats maken voor Toverland. We hebben geprobeerd dit zo duidelijk als mogelijk te verwoorden met verslagen, foto's en filmpjes. Klik hier.

 

 
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.