Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

  2019, Veel zon, weinig regen, veel vis. (Door Huub Engelen 25 november 2019)

Nu zit ik achter mijn computer een verslag te maken over 2019, en buiten komt de regen met bakken uit de lucht vallen terwijl dit in het voorjaar en zomer zo broodnodig was. Hopelijk word het een natte winter en word het grondwaterpeil weer normaal. Vind er niks aan als de waterstand zo laag is in de zomer, is niks om te penvissen , staat geen water langs het rietkantje, steigers lijken net obstakels , je zit er voor op drassige grond……. Bah , neen , liever een gewone waterstand. Dus dan maar met de friemelpiemel( pellet en method feeder ) aan de slag.

Heb dit jaar heel veel met de friemel gevist en moet eerlijk bekennen dat het heel erg goed bevallen is. Veel leuke kleine karpertjes ( tot 2 kg ) gevangen op verschillende wateren gevangen. Maar ook een paar grote vissen tot net onder 10 kg en dat is haakmaat 16 en 18.00 onderlijn toch wel sterker dan je denkt.

 << Campskoêl November 2019.

Het weer was in begin maart al goed te noemen dus de visserij kon weer beginnen en de vissen merkten dit ook en hadden ook al vroeg in het seizoen honger, ze waren “los “. In januari en februari zijn ze begonnen met snoeiwerkzaamheden op de “nieuwe tijdelijke locatie “van de Gubbelsvijver aangezien deze per 1 mei 2019 definitief gesloten werd. In april hebben ze de oude Gubbelsvijver afgevist en de vissen overgebracht naar de nieuwe tijdelijke bestemming. Op 19 augustus zijn de graafwerkzaamheden van de nieuwe vijvers begonnen. Carpheaven zal deze werkzaamheden blijven volgen tot de nieuwe vijver geopend word in…… ?

Het Schuitwater is ook een water wat zal gaan verdwijnen in 2020-2021-2022, hier is nog geen definitieve datum van bekend. De vis verenigingen van de gubbels en het schuitwater zijn ondertussen gefuseerd in de nieuwe visvereniging Willen één. Ook in Reuver zijn er plannen (link) om in 2019 een nieuwe vijver erbij te maken maar door gemeentelijke en provinciale bureaucratie word dit waarschijnlijk 2020, ook hier zullen we verslag van maken en blijven volgen tot de opening. Rob en ik hebben met de friemel op verschillende andere visvijvers gevist dit jaar , vijvers die we eerst met de penhengel misschien niet zo interessant vonden maar nu met de friemel super zijn. Reuver, Schuitwater, “nieuwe tijdelijke Gubbelsvijver “ , Sevenum , Grubbenvorst, hebben veel vijvers in de buurt gehad. Op een aantal van deze vijvers zijn dit jaar nog nieuwe visuitzettingen gedaan en misschien het volgend weer. Het jaar ging langzaam vooruit en er werden verschillende gekke vangsten gedaan op de friemel, snoek, graskarpers, grote dikke voorn waren vissen die als “bijvangst “bijzonder waren.

De langs hete zomer kwam tot een einde en de herfst begon maar de vangsten bleven prima. Al met al hebben we een ongelofelijke grote hoeveelheid karpertjes gevangen dit jaar en ik moet eerlijk vertellen dat het geen moment verveelt heeft. Dus voor het volgend jaar zullen we doorgaan met de friemel maar als de waterstanden het toelaten toch ook nog steeds gaan proberen met de penhengel want een krom trekkende hengel top van de friemel is leuk maar een schuin weglopende dobber is ook super om te zien. Is een luxe probleem wat we hebben maar we zijn er happy mee. Dus voor nu, een mooie feestmaand december en op naar 2020 om te kijken of we dan weer mooie , grote , dikke of aparte vissen kunnen vangen.                                                      

 
 
 
 

 

"Friemelpiemel"Pellet en Method Feederen, Noord Limburg (30 okt 2019)

 
Nieuwe vaste rubriek op onze website en Facebook.
.
Website, Method-Pellet Feeder
of Facebook.
 
>>  Karpervissen in Noord Limburg
>> "Friemelpiemel" Pellet en Method feederen,
.