Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

.(zaarderheiken21 augustus 2017)

.
.
Zaarderheiken (Venlo) Deze van een zandafgraving ontstane visvijver ligt ver buiten het centrum van Venlo in een bosrijke omgeving. Het is er altijd heel rustig. De vogels fluiten dat het een lieve lust is als je bij de 4 ha grote vijver aankomt.
.
Vanaf 2016 is het water opgesplitst in twee delen. (inmiddels weer samengevoegd)  Een voor de karpervisser en een voor de witvisser. De maximale diepte is een 4,5 meter met een gemiddelde van 2,5 meter. De kanten van de vijvers lopen langzaam schuin af, wat betekend dat het voor de penvisser een moeilijk water is. Omdat er vrijwel geen begroeiing in het water is zijn de schuilmogelijkheden voor de vissen beperkt. Vanwege dit en mede door de hoogspanning masten is het een paradijs voor aalscholvers.
.
Het karperbestand dat er rondzwemt is redelijk groot te noemen. Dit vind je terug in de conditie en grootte van de vis. Echter, "less is more".
.
De toegankelijkheid naar de waterkant is oke. Er zijn diverse parkeerplaatsen. De invalidensteiger ligt vooraan de vijver. Deze hangt een stuk over het water wat een heel apart gezicht is. Door de schuine kanten op de oevers kon het soms wel eens lastig zitten zijn. Vandaar op het witvis gedeelte wat losliggende ietwat gammel ogende visvlonders zijn aangelegd. Gelukkig heeft de karpervisser hier geen last van. Die kan zonder moeite overal terecht. Het onderhoud is gezien de oppervlakte oke maar niet geweldig.
   

Vijver info

 
JA NEE JA MATIG NEE
. . . . .
REDLIJK JA GOED REDELIJK ja
 
   
Algemene gegevens:
 
Oppervlakte: 2 vijvers met een totaal van 4 ha
Diepte: Max.4.5m.   Gem.2.5m.
 
Toegankelijk: goed
 
 
 
Voor het reglement en de vergunningen kunt contact opnemen met Dhr.J.logtens   077-382 65 44   hans.logtens.sr@online.nl

Dagvergunningen http://www.fishinn.nl/

 

     
     

Le'zaarderheiken 2021,  ( 12 augustus 2021)

Korte pitstop visseizoen 2021, De klaagmachine begint pas echt op stoom te raken als het even niet mee zit. Steeds vaker ontvangen we berichten van vissers over de matige tot slechte vangsten in 2021.

Lees verder...

Le'zaarderheiken 2021 2.0,  ( 03 september 2021)

Het kon niet zo zijn dat we met lege handen terug gaan denken aan dit veel besproken viswater. Waar we op 12 augustus niet in zijn geslaagd is nu rechtgezet. We zijn 3 september terug geweest om alsnog een goede vissessie neer te zetten.

Lees verder...

 

 
Oudere berichten van voor 2016
 

https://youtu.be/CcYfpWA5nbM

Geplaatst door Karpervissen in Noord Limburg op donderdag 7 april 2016
..
 
Tweedeling Zaarderheiken,

In 2015 zijn er discussies ontstaan over hoe 't Zaarderheike moet worden ingedeeld. Over het doel wordt weinig gezegd of geschreven. Daarom zouden wij graag mensen willen uitnodigen om hierover iets meer te vertellen. Jullie mening is uiterst welkom. Dit kan naar info@carpheaven.nl of laat je mening achter op ons Facebook "Karpervissen in Noord Limburg"

 

(Foto's 09 april 2016)

 

 

   


 
 
Afvissen Dinsdag 13 december 2011,

Het was even zoeken. Ik was al lang niet meer bij het Zaarderheike geweest toch ondanks alle veranderingen door de Floriade had ik het uiteindelijk gevonden. Sportvisserij Nederland en Kalkman was nog niet aanwezig. Rond 9 uur kwam de eerste aan. De boten gingen te water en de spullen werden klaargezet. Het kon beginnen. De eerste keer dat het net er door heen ging en de resultaten bekeken werden viel iedereen de mond open van verbazing. Geen karper, maar slechts een paar witvisjes en voor de rest snoek. Een hele hoop snoek, en nog grote ook. De volgende keren dat het net op de kant kwam zat er wel karper bij. Niet veel, maar wel mooie gave vissen. Er werd veel brasem op het grootste stuk van het water gevangen. Mooie grote exemplaren. Zelfs de zeelt was nog goed vertegenwoordigd. Alhoewel veel kleintjes. Het witvis bestand viel mij heel erg tegen. Slechts een paar grote voorn en de rest hele kleine visjes. Ik had gehoord dat er begin 2011, ruim 1000 kilo witvis is uitgezet. Waar is die gebleven dan? Snoek?... Bij de karpers zaten enkele mooie exemplaren.

Lees verder...


     

 
 
 

Cameratoezicht, Er zal geen vereniging aan ontsnappen dat er mensen met foute bedoelingen langs onze viswateren sluipen. Steeds vaker nemen Hengelsport verenigingen het heft in eigen hand en proberen zo het stelen van karper en vernielingen tegen te gaan. Gezien de politie nauwelijks tot niet ingrijpt is het slechts een kwestie van tijd dat er straks echt iets fout gaat.

Een bewakingscamera is een goed initiatief. Dus kijk uit want je wordt gezien.

 

Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.