Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Le'zaarderheiken 2021,  ( 12 augustus 2021)
.
Korte pitstop visseizoen 2021, De klaagmachine begint pas echt op stoom te raken als het even niet mee zit. Steeds vaker ontvangen we berichten van vissers over de matige tot slechte vangsten in 2021.
.
Maar was het wel zo slecht? Als er tegenwoordig geen 5 karpers op een morgen worden geland is men al ten einde raad. Amper een halve eeuw geleden was het vangen van een karper (groot of klein) het gesprek van de dag. Nu is vaak niet meer de vraag of je al wat gevangen hebt maar hoeveel heb je er hebt gevangen.
.
Het is prachtig als je hengel elk kwartier gebogen staat, toch de gewenning van grote aantallen maakt het vissen niet veel leuker. Het went. Deze week zijn we met twee bevriende vismaten naar het zaarderheiken geweest en zie daar, we hebben geen enkele karper aan de haak kunnen slaan.  K*t? Nee dat hoort er ook bij! De eerste blank van deze zomer is dus een feit.
Alle 4 met de Method Feeder zou toch normaliter toch een garantie van vangst moeten zijn. Maar nee, buiten 2 brasems die Huub nog wist te bemachtigen bleef het akelig stil. Hebben we daarom niet lekker gevist? Nou, ik heb in elk geval mij de ballen uit de broek gezweet. In de zon liepen de temperaturen al snel op naar een kookpunt. Het was echter heerlijk vertoeven, vooral in de eerste uren. Speculaties over waarom dingen gebeuren zoals ze gaan zijn als de tweede taal van iedere sportvisser. Toch na vele jaren ervaring zijn er overeenkomsten wat bijvoorbeeld het weer betreft. Soms is het gewoon de dag niet!
.
Het is een tijdje geleden dat we hier hebben gevist. Huub en de anderen hadden nog wat ervaringen van voorgaande jaren. Op het witvis gedeelte van het Zaarderheiken zit een bijzonder mooi karperbestand, dus daar zal het niet aan liggen. Waarom vissen wij hier dan niet vaker?  Nou, het is wat lastig te bereiken en de hengel druk met alle gevolgen hiervan maken het niet onze eerste keuze. Bijkomstig minpunt is het constant gebrom van de snelweg. Je zou er een punthoofd van kunnen krijgen. Zo heeft elk water wel z'n voor en nadelen. Perfect is het nergens.
.
Wat deze visvijver bijzonder aantrekkelijk maakt voor dagjes vissers is dat je de vergunning aan het water kunt kopen. Voor 5 euro's mag je de hele dag vissen. Waar het wel wat aan tekort schiet is het onderhoud. Om 11:00 uur hebben we de boel weer ingepakt. Jammer dat uitgerekend dit uitstapje geen vis heeft opgeleverd. We zullen het op termijn zeker nog eens gaan proberen.
 
 

 

Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.