Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

  Kasteelvijvers, uit nood herboren.  (Door Rob Berendsen 24 september 2020)
 
De uit nood herboren oude Kasteelvijvers van Tienraij en Swolgen hebben dit jaar alsnog voor enkele uurtjes visplezier gezorgd. De eerder opgeheven wateren hebben dienst gedaan om vis van de Gubbels vijver een tijdelijke plek te geven zodat ze op een later tijdstip naar de nieuwe vijver van “Willem Een” kunnen worden overgezet. Hier mag worden gevist (met vergunning) totdat de nieuwe visvijvers operationeel zijn. We hebben deze nostalgische oudere wateren dit jaar nog enkele keren bezocht. Een uitdaging was het wel, gezien de wat ruige omgeving. Veel takken in en om het water maakten het extra spannend en de waterkroost lag als een dikke groene deken op het water. Om hier met een lichte hengel te gaan vissen vereist wel wat ervaring. Ervaring die je nooit genoeg kunt hebben. Op beide vijvers hebben we een aantal keren succesvol gevist.
 

Wat later duidelijk werd is dat er een meer dan behoorlijk populatie zeelt aanwezig was. Wat tegenwoordig gezien wordt als prettige bijvangst blijkt hier heel gewoon. 15 mooie grote zeelten binnen enkele uurtjes. Dat waren we niet gewent. Geweldig! Dan hebben we nog niet eens over het aantal gevangen karpers en Brasem gehad.

Ook die belanden talrijk in het schepnet.  Wat wel opviel was de traagheid van de karpers. Sterk, maar erg rustig. Met licht materiaal, een hoofdlijn van 25 en een onderlijn van 20 was het goed te doen. Schade; slechts een onderlijntje en een hengeltop. En dit ook nog door eigen stommiteit. Niets mooier dan een obstakel water. Overhangende takken en donkere hoekjes. We kijken uit naar de nieuwe wateren, maar weet nu al dat we deze oude kasteelvijvers gaan missen.
 
.. De fusie visvereniging “Willem Een” heeft vanaf dit moment het visrecht op de oude vijvers van Tienray en Swolgen. De oude visrechten op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen zijn vervallen. De fusie Visvereniging “Willem Een“ heeft een nieuw contract wat betreft de visrechten op de oude vijvers van Tienray en Swolgen voor één jaar, dit word wel steeds verlengd tot de nieuwe visvijvers van “Willem Een“ klaar zijn. De molenbeek verenigingen mogen ook op de tijdelijke visvijvers vissen.     Bron: Henri Gommans  
   
Nieuw leven Kasteelvijvers, (20 januari 2019)
.

Vanaf 1 April 2019 kan er gevist worden op de oude visvijvers van Tienray en Swolgen. Later dit jaar zal er begonnen worden met het graven van de 2 nieuwe visvijvers. De nieuwe locatie voor de vijvers komt aan de Haasendonkerweg te Broekhuizen. 

.
Met een groep van circa 15 leden is zaterdagmorgen een begin gemaakt om de oude visvijvers van Tienray en Swolgen vrij te maken van kreupelhout en overwoekerend struikgewas.         

Alles over de werkzaamheden...

.

Graafwerkzaamheden Nieuwe vijver Broekhuizen afgerond. (27 juli 2020)

Afgelopen weken zijn de graaf- en herstelwerkzaamheden afgerond. Gras gezaaid, waterpunt geslagen, onderhoudscontainer op zijn plek gezet en diverse waterleidingen gelegd. Tevens is er kei hard gewerkt om alle takkenbossen in de vakken te leggen wat heeft geresulteerd tot een zeer nette uitstraling.

Meer hierover...

.
 
 

 

"Friemelpiemel"Pellet en Method Feederen, Noord Limburg (30 okt 2019)

 
Nieuwe vaste rubriek op onze website en Facebook.
.
Website, Method-Pellet Feeder
of Facebook.
 
>>  Karpervissen in Noord Limburg
>> "Friemelpiemel" Pellet en Method feederen,
.