Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

..

.<<  1  2  >>

 
31 maart 2020, It giet oan!  
   
 

Eindelijk is het zover en kunnen de graafwerkzaamheden beginnen en word er een begin gemaakt met de uitbreiding van de visvijvers in Reuver.

De rijplaten zijn gelegd en de wal langs de vijver word afgegraven en een nieuwe wal word gemaakt aan de weg kant. Ook zijn ze begonnen met het leeg pompen van de “arm “ van de oude vijver. Dit gaat veel sneller dan de vorige keer en verwacht word dat de vissen die er nog zitten snel overgezet kunnen worden naar de hoofdvijver.

De nieuwe vijvers zijn via de GPS coördinaten uitgezet en de boomstronken zijn gerangschikt. Er zal dus snel gegraven gaan worden aan de nieuwe visvijvers. Ook de contouren van de paddenpoel zijn zichtbaar gemaakt.

 

 
. .
   
.
 

06 maart 2020, Visuitzetting

 
. .

06-03-2020 heeft er een visuitzetting plaats gevonden in de visvijver Roversheideplas te Reuver. Deze bestelling werd geleverd door vis leverancier v.d. Put uit Ophopen België.

Om het visplezier te vergroten en de vangstkans te vergroten werd: 250 kg. karper (spiegel/schub) tussen 200/400 gr. - 150 kg. Brasem 200/400 gram -50 kg voorn 16/25 cm uitgezet.

Door de klusploeg is een begin gemaakt met het plaatsen van prikkeldraad rond het perceel waar binnenkort de werkzaamheden starten van onze vijver uitbreiding.  Bron, Jos Wolters

 
.
 

30 Januari 2020, Soms zit het mee, soms...

 
. .

Vandaag is er een poging gedaan om de “arm“ vis vrij te maken. Aangezien de waterstand niet echt wil zakken, (mede doordat het grondwater bijna net zo snel weer stijgt als de pomp het wegpompt) werd er toch geprobeerd om met eenvoudige middelen een soort net te maken om te kijken of er vis af te vangen was. Helaas was het resultaat 2 natte pakken en geen vis! Er word nu overlegd hoe verder te gaan. Één optie is om de leden te vragen op de “arm“ te gaan vissen en de gevangen vis handmatig over te zetten. Dit zal te zijner tijd wel bekend gemaakt worden. Ook was de gemeente bezig om het grove struikgewas en bomen rondom te grote vijver uit te dunnen of te verwijderen en te versnipperen.

 
.
 

20 Januari 2020, Afsluiting arm visvijver (Deel 1)

 
   
Eindelijk is de "papieren tijger" verslagen en mag de schop definitief in de grond. Vandaag is het voorwerk begonnen om een dam te leggen tussen de karpervijver en de toekomstige witvisvijver.  
   
 

In de vroege morgen arriveert de kraan van Wijo Reuver Bv. Het is koud maar droog. Ideaal weer om bergen te verzetten, onder toezicht van VZ Jos Muisers en bestuurslid Wiel Hoeijmakers

 
.
 

21 Januari 2020, Afsluiting arm visvijver (Deel 2)

 
. .
25.20 meter en heel veel kuub zand later hebben HSV-de forel er een tweede vijver bij. De toekomstige witvisvijver. Het smalle stuk is afgesloten. Het wachten is tot dat de datum bekend is om het afgesloten stuk droog te pompen, en vis over te zetten op de grote vijver.  
. .
Plattegrond met de laatste gegevens.
 
.
 

December 2019,

De laatste gegevens over de werkzaamheden zijn, dat in de tweede week van 2020 de dam in de vijver zal komen en dat wij dan tzt de lange arm leeg kunnen pompen om de vissen over te zetten. Deze eerste werkzaamheden van de dam worden gedaan door een aannemer die waarschijnlijk niet is betrokken bij de overige werkzaamheden omdat wij hierom gevraagd hebben om iets meer tijd te hebben om de vissen over te zetten.  In de derde of de vierde week komen we te weten welke aannemer het werk zal uitvoeren, in deze weken rond kerst en Nieuwjaar krijgen een aantal aannemers de kans om te reageren op de uit te voeren werkzaamheden, verder wensen we jullie mooie feestdagen

 

Bron:  Gr. Jos Muisers Wiel Hoeymakers.

.

Februari 2019 (Voorbereiding nieuwe visvijvers)

De eerste werkzaamheden zijn nu ook voor het publiek zichtbaar. De ontgroening langs de "arm" van de vijver is een feit. Nu is nog moeilijk te zien welke koers "HSV de Forel" gaat varen. Maar stukje voor beetje gaat alles duidelijk worden.

Er is nog een week voordat we daadwerkelijk verder kunnen, dat heeft te maken met de inspraakprocedure, als dat goed verloopt kunnen we echt verder. De bomensingel is reeds helemaal gekapt en opgeruimd. Aldus de voorzitter, Jos Muisers

.

 <<  1  2  >>

 


.
 
 
Vergunningen en het reglement:
 
http://www.hsv-deforel.nl
 

Dhr.J.Muisers  077-4744390  muisersjos@ziggo.nl

Dhr.J. Wolters 077-4743194 voor groepsvergunningen
 
* Karperbestand: goed + (Veel karper tot 2 kilo)
* Nachtvissen: Toegestaan (alleen voor leden)
   Max: 1 hengel nachts 2 hengels
 
 
 

Vijver info

 
JA JA JA GOED JA
. . . . .
REDELIJK JA GOED * MATIG LEDEN *
 
Oppervlakte: visvijver is 1,5 ha
Dieptes: max.3 meter, gemiddeld een 2 meter.
Direct langs de kant al een dikke meter water. (mooi penwater)
Naar de Roversheideplas,
Plattegrond en routebeschrijving
 
.