Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

.

(Camps Kol 24 april 2013 door Rob B.)

 

Lente! Beter laat dan nooit!

Zes uur, het is vroeg licht. Koud was het allerminst. Ons doel op deze 24ste april, "Camps Kol". Ondanks de wat hogere waterstand zijn er voor ons karpervissers prima stekken. Deze keer hadden we de zuidkant gekozen. Na wat gestuntel en een vervelende ragebol op een van de molens was alles klaar voor de eerste inzet. Een hengel op zink, de ander met een prachtig slank pennetje. Ik had gekozen voor mas op beide hengels. Gezien de tijd van het jaar is dit net iets aantrekkelijker voor de karper dan een boilie. De witvis zal de mas voorlopig nog links laten liggen. Dus elke stoot is "goed volk".

Het duurde dan ook niet lang of de eerste karpers lieten ons sportvishart sneller kloppen. Twee hele mooie karpers. Een spiegel van achttien, en de tweede, een schub van 23 pond. Hele behoorlijke vissen voor aan de penhengel.

Ook onze "vriend" de witte koi, kwam met regelmaat als een dief in de nacht via het riet  poolshoogte nemen. Even hebben we geprobeerd hem te verleiden met wat lekkers. Niets was schijnbaar goed genoeg. Het bleef deze morgen bij "slechts" twee karpers. Maar wat doet het er toe. De zon scheen heerlijk op onze witgrijze bol en de omgeving was vol leven. Vanuit het bos hoorde je de specht zijn territorium afbakenen en in een duikvlucht vlak over het water vlogen de ijsvogeltjes ons om de oren. De kikkers hadden ook feest. Al kwakend zwommen ze van de een orgie na de ander. Mannetjes of vrouwtjes, het maakt hun schijnbaar niet veel uit. Is het groen en heeft het een gaatje, word het massaal genomen.

Over de te hoge waterstanden wordt nog altijd fel gediscuteerd. Proeven om een overloop te fabriceren waren tevergeefs. Jammer, maar "HV de veelpissers" zijn pas echt goed in hun element als het moeilijk wordt. Voorlopig zal een naburige tuinder het water blijven weg pompen tot een acceptabel niveau, net zo lang tot dat er een definitieve oplossing is. Dus er kan weer op korte termijn gebruik worden gemaakt van de steigers.  Meer hierover uiteraard later op onze website. Wordt vervolgd dus.

Proefboringen "overloop" tevergeefs. Hoog water voor karpervissers geen punt.
   
Pompen of verzuipen

Na twee dagen al 5 cm gezakt

Eindelijk kunnen we met volle overtuiging zeggen dat regio Noord Limburg weer een prachtig viswater rijker is. Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om over dit water wat positiever te berichten. En nog is het verre van perfect. Maar wat is perfect? Het mag gerust een uitdaging zijn om een mooie vis te vangen. En dat er nu mooie vis op zit, dat mag gezegd worden. Gave karpers van 12 tot 15 kilo zijn inmiddels geen uitzondering meer.  Grote zeelten, kroeskarpers en een mega populatie witvis die in alle drie de vijvers massaal aanwezig is. De omgeving en de bereikbaarheid is buitengewoon goed. Kortom mega interessant om een hengeltje uit te werpen.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de waterstanden zullen we hierover berichten.


 
Lees ook
   
2012 Laatste karpers schrfven overgezet.
2012 Witvis op `t Campskol
2012 oude bekende!
2012 Hengeltje uit in Sevenum!
2012 Paaiende karpers eind juni.
   
  Samenvatting over het ontstaan Camps Kol
 
   
2006   Plannen en graafwerkzaamheden
2007   Het grote materieel is verdwenen
2008   Groen en de eerste schrik waterstanden
2009   Waterplanten en verdwenen steigers
2010   Enkele kritische woorden.
2011   Einde "schrfven" begin "Camps Koel"