Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 
 

"Witvis op`t Campskoêl"  (Huub 27 juli 2012)

 

Het witvis bestand op `t Campskoêl is werkelijk geweldig te noemen en nu bedoel ik niet op de witvisvijvers zelf maar op de karpervijver. Mega, echt mega veel witvis. Te veel eigenlijk! Als verwoed penvisser kun je op de karpervijver echt bijna niet meer normaal op karper vissen. Zodra je ingooit heeft de rietvoorn de maïs al te pakken. Zo snel zijn die vissen zeg!

Dus hebben we geprobeerd om met ander aas te vissen maar het maakt echt weinig uit . Ze vreten echt alles!! Het zijn net piranha`s en vallen alles aan . Als ik met een boilie vis dan zie ik de hele tijd de dobber onder water verdwijnen maar net niet ver genoeg om aan te slaan. Ze verplaatsen de boilie steeds een 15 cm. Echt irritant. Af en toe komt er, als je geluk hebt , een karper voorbij en dit is dan werkelijk een bonus. Vanmorgen weer het zelfde liedje en we hadden een idee om dit te veranderen.  Hahaha!  We gaan alle witvis die we vangen niet meer terug zetten maar in de witvis vijver doen, waar ze thuishoren! Als nu het volgend jaar de waterstand niet meer veranderd dan komen de rietvoorns niet meer in die getale terug, hopen we. Je zult er altijd witvis op houden en dat is ook niet erg, maar ze groeien en vermenigvuldigen zich zo goed dat het een plaag word voor de penvisser. Als we constant de witvis die we vangen op de andere vijver zetten zal er op den duur minder witvis zitten. Een witvis wedstrijd organiseren op de karpervijver en de gevangen witvis overzetten, idee??

En het riet wat er nu staat zal denk ik wel een plaag worden voor de mensen die er onderhoud moeten doen. Het groeit nu al voor de steigers en de waterstand is nu hoog. Wat als de waterstand laag is, dan groeit het riet nog een stuk verder het water in . Zal denk ik een goede oplossing voor gezocht moeten worden om dit probleem in de toekomst de baas te blijven. Het gras van het Schörfven is een betere oplossing voor de oevers dan het riet. Misschien een hoop gras uit `t Schörfven halen en inplanten in het Campskoêl. Kan zijn dat ik het helemaal verkeerd zie, maar als je ziet hoeveel riet er nu al staat! Misschien hebben er mensen die er echt verstand van hebben wel een ander mening over wat betreft het riet, hopelijk!

 
Zo, weer genoeg gezeikt! Al met al een werkelijk prachtige vijver en hopelijk word de waterstand in de toekomst onder controle gehouden. Vanmorgen (donderdag 26 juli) was de waterstand 28.86 cm. Dus nog 16 cm en hij staat bovenkant steiger en dan …… hoeveel cm moet het water dan nog zakken? Ik hoop dat ze de waterstand een 10 tot 15 onder voorkant steiger laten staan. Dat zou perfect zijn want hoger komt het water niet meer en je houd zoveel mogelijk wateroppervlakte over.
 
 
 
 


   
Lees ook oude bekende!
  Hengeltje uit in Sevenum!
  Paaiende karpers eind juni (filmpje)
  Campkoêl