Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 
 

Hengeltje uit  (Rob 18 juli 2012)

De weersvoorspellingen zijn eerder  geschikt voor  "snert en zopie",  dan een dagje hengelen in het Sevenumse water. Toch blijft het kriebelen.  Om 4:30 stond er al een Flinke zuidwesten wind. Het was gelukkig wel droog en de temperatuur verrassend aangenaam. De weg naar de visstek was drassig. Je voelde het water door het gras naar boven komen.

 

. .
Het zou een typische boilie dag worden. (Frambozen boilies van Goeroe fishing). Huub had gekozen voor twee hengels op "zink" en ik, een op zink en toch als tweede, de penhengel. Omdat er zo gruwelijk veel witvis op terecht is gekomen, is het peuteren met een maļskorreltje vrijwel zinloos geworden. Best jammer, want we zijn allebei niet zo "pieperig" aangelegd. Ook aan de penhengel had ik om die reden een boilie bevestigd. Alles behalve de karper bleef maar stoten. Oppakken en neerleggen. Menige vis zal zich vandaag de kaak hebben verrekt. Om pakweg 7:00 klonk het eerste zoemgeluid! Een van de piepers detecteerde een aanbeet en mochten we de eerste karper landen. Dat is hier niet altijd gemakkelijk, gezien de waterstanden (*) en het veel te veel aanwezige riet. Gelukkig had Huub de laarzen mee en heeft me geholpen. Een lange en wat mager ogende schubkarper van 22 pond was de opbrengst. Model torpedo! Verder helemaal gaaf.  Een uurtje later herhaalde zich het hele tafereel en vingen we nog een tweede karper. Deze hadden we hier niet eerder gezien. 15 pond, lekker dik en een prachtig van kleur.
 
Het begon steeds harder te waaien en na 8:00 uur kwamen de eerste vakantiegangers. Niks voor mij dus. Nog even "pielen" en dan snel wegwezen! Voordat we zijn opgebroken hebben we nog een rondje om de vijver gemaakt. Op de paaiplaats lagen de karpers heerlijk te genieten van het inmiddels verschenen zonnetje. Wat ons opviel was dat de helft van de steigers totaal dicht gegroeid waren met riet. Onmogelijk om daar een hengelte uit te werpen. Insiders van de vereniging hebben al toegegeven dat dit soort riet geen gelukkig keuze is geweest. Vraag me af hoe dit op termijn nog te controleren valt. Snoeien is geen optie. Het moet met wortel en al verwijderd worden.
 
Het wisselvallige weer heeft vandaag voor de vangst niet echt goed gedaan. Om 11:00 uur zijn we naar huis gereden.  Tot nu toe is 2012 slechts een grote natte boel geweest. De glorieus mooie zonsopkomsten waren helaas zeldzaam en op het brandende zonnetje hebben we vaak tevergeefs moeten wachten. Hopelijk krijgen we de komende maanden nog wat compensatie van boven. Als het maar geen regen meer is!
 
 
 
Lees ook oude bekende!
  Hengeltje uit in Sevenum!
  Paaiende karpers eind juni (filmpje)
  Campkoźl