Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

Winter in Sevenum 2023-2024.

Winter 2023-2024 (januari 2024)

Kampskoel Sevenum. Storm, regen, sneeuw en vorst. Geen kans om het hengeltje nog uit te werpen op een van de lokale visvijvers. Volgens de weervoorspellingen zal het winterse weer nog even aanhouden. Vroeg in december 2023 had 't Kampskoel te Sevenum al te maken met een hoge waterstand. De hoogste sinds het bestaan van 't Kampskoel. Om te voorkomen dat de vissen zich gaan verspreiden over de drie vijvers is er een draad van kippengaas gespannen. Eens te meer wordt duidelijk dat een overloop zoals op diverse andere visvijvers een groot goed is. Hoe zeer men ook heeft geprobeert dit probleem op te lossen, het blijft een vijver met beperkingen. Paden staan blank en zijn ontoegankelijk. Vissen is onmogelijk. Goed voor de nieuwkomers. In november is er op de bosrandvijver nog een mooie uitzetting geweest van grote zeelten en een aantal kleine karpers. Deze kunnen nu rustig wennen aan de nieuwe omstandigheden.

  In Reuver (Roversheideplas), was tot voor de vorst goed vertoeven. Welliswaar grote verschillen van dag tot dag. Zo vang je op de karpervijver in een paar uurtjes boven de tien maatse karpers, twee dagen later op de witvisvijver nog geen vin gezien. Ook hier zijn er enkele weken geleden op beide wateren flink wat vissen uitgezet. Geen last van hoog water, dus zodra het ijs weg is zijn we hier te vinden.

 




 
 

 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.