Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0

. .

Tangkoel  (Venlo-Blerick)

Deze visvijver "het tangkoel"  is een van origine dooie tak van de Maas tussen Blerick en Hout-Blerick in een heel rustige en qua natuur nog ongeschonden stuk land.

Dit mooie donkere water omringd met bomen heeft een grote van ruim 1 ha en is in een bijna ongerepte staat. Over de diepte van de visvijver valt wel wat te zeggen. De bodem is bedekt met een dikke laag modder met daarboven op sommige plaatsen 1,2 meter water en op andere plaatsen nog geen meter. 

Het karperbestand is redelijk, maar slechts klein van stuk. Vaak zijn ze erg beschadigd. Een nadeel is de toegankelijkheid van de visvijver. In 2008 hebben ze getracht dit iets te verbeteren. 

De steigers worden vaker gecontroleerd en zo nodig ook op de tijd vervangen. Hengeldruk is er niet zo groot en de karpers zijn redelijk makkelijk te vangen. Een penvisser kan hier mooi tussen de talrijke lelievelden op jacht gaan naar onze vrienden die verscholen zitten in dit groen.

Het bruggetje  welke over de visvijver loopt word veel gebruikt door wandelaars. Dus je zult er geregeld met mensen een praatje moeten maken. Leuk als je van "beppen" houd! Het onderhoud van de vijver is heel goed, maar het Limburgs Landschap verbied natuurlijk grote veranderingen aan de natuur. Verder is het een heel mooi stukje Limburgse natuur waar je als visser in de zomermaanden heerlijk rustig onder de verkoelende bomen kunt gaan zitten vissen.
 

Vijver info

 
JA/NEE NEE JA GOED NEE
. . . . .
LAAG JA MATIG MATIG NEE
.
Algemene gegevens;
.
 Oppervlakte: grote 1 ha

 Diepte: 1,2 meter met een dikke laag modder

 Karperbest.: Veel kleine karper.
 Toegankelijk: redelijk
 Rustige omgeving (Wel veel aanloop)
.
Helaas zijn er voor dit water geen dag of week vergunningen verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u bellen met  Dhr.H.Timmermans  077-3827918
.

 

 


Ouder nieuws;
.
. .

Afvissen Tangkoel 25 februari 2015

Naar aanleiding van de tegenvallende vangsten van de laatste paar jaren heeft de HSV besloten om in samenwerking met sportvisserij Nederland een visserijkundig onderzoek te doen op de tangkoel. Lees verder....

 

   
<< Tangkoel 1935 (foto gedoneerd door Jan B.)

Oude foto's van visvijver? Stuur ze naar info@carpheaven.nl   

Verwijderen lelies tangkoel (18 augustus 2012)

Op n na de warmste dag van het jaar gaan ze op de tangkoel de lelievelden uitdunnen.

Zo tegen 9.30 uur kwam ik aan bij de tangkoel en zag dat er al een dikke 20 man er rondliepen en dat de mensen die de lelies er moesten uit gaan halen zich aan het omkleden waren in een tentje die er neer gezet was. Toen deze mensen zich in hun duikerskleding gehesen hadden gingen ze te water om aan hun dankbare taak te beginnen.

Lees verder....

 

 

Verwijderen lelies tangkoel 18 augustus 2012 Tangkoel visuitzet juni 2012
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVs kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.