Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

.

 
   
...

 

Afvissen Tangkoel Blerick, 25 februari 2015

 

Naar aanleiding van de tegenvallende vangsten van de laatste paar jaren heeft de HSV besloten om in samenwerking met sportvisserij Nederland een visserijkundig onderzoek te doen op de tangkoel.

Nadat morgens vroeg de vijver in delen is verdeeld door netten werd begonnen met het afvissen van ieder deel van de vijver. Waar in eerste instantie alleen maar een paar snoeken tevoorschijn kwamen werd er met de tweede ronde karper, snoek en voorn gevangen. Met het elektrisch afvissen van de kanten werd er nog meer karper maar ook meerval gevangen. In het ondiepe gedeelte van de tangkoel kwam nog meer meerval en karper te voorschijn. Deze grote meervallen zijn de oorzaak van de slechte vangsten van de laatste jaren.

Er werden in totaal ruim 40 karpers gevangen en een 15 kruiskarpers. Het witvis bestand vond ik persoonlijk bar slecht te noemen, er werd wel wat voorn gevangen maar dit stond in schril kontrast met het aantal rovers dat er naar boven kwam. Er werden toch wel een kleine 20 riante snoeken en 14 meervallen gevangen. Deze meervallen hadden een lengte van, de kleinste 35cm en de grootste 129 cm en ruim 17 kilo.

Deze vissen hebben het beste van het witvisbestand verorberd. Al met al is dit voor de HSV een groot probleem om het visbestand weer terug te brengen naar het oude nivo.

(25 februari 2015 door Huub Engelen)

 

 

   
 
.

.

.

.