Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

.

Het schörfven, (Sevenum) zijn 2 visvijvers die net buiten Sevenum in een rustige omgeving liggen en vlak bij toverland. De eerste vijver is ongeveer 1 ha groot en is alleen bedoeld voor de witvissers. Deze komen hier goed aan hun trekken. De tweede vijver met een grote van 2 ha is een karpervijver. Ook op deze vijver kan witvis gevangen worden. Maar let op de karpers liggen hier op de loer en hebben al menig snoertje getest op de sterkte. De gemiddelde diepte van de karpervijver is langs de kant 1 meter aflopend naar een diepte van 2 meter en naar het midden toe weer oplopend naar een 60 cm.

In het midden van de karpervijver liggen een paar lelievelden en staat er wat gras. Dit ligt op de rand van het ondiepe naar het diepe toe. De bodem van de vijver is obstakelvrij en mooi glad , langs de kanten zijn geen vissteigers maar open stukken tussen het riet om te zitten op een mooi grasveldje. Van eenden zul je als je met de korst wilt vissen geen last hebben. Die zijn er namelijk niet. Op een zomerdag is een paraplu absoluut een aanrader want beschutting onder bomen is er niet. Wel is er altijd een windstil hoekje want de vijver ligt dieper dan de omgeving. Er is een heel goed bestand aan karper aanwezig. De vijver is goed toegankelijk, een ruime parkeerplaats, een invaliden vissteiger en een schuilhut. De vijvers worden goed onderhouden en liggen er mooi bij. Er is niet te veel hengeldruk op dit water wat ook resulteert in goede vangsten. Over het algemeen zijn de karpers goed te vangen met de meest voorkomende aassoorten en systemen. Ook voor de penvisser is dit een leuk water om met een lichte pen de karper te gaan belagen.

De twee vijvers staan onderling met mekaar in verbinding maar de karper kan niet naar de witvis vijver toe maar de witvis wel naar de karpervijver.

't Schörfven is helaas na 1 juli 2011 voor alle sportvisactiviteiten gesloten.

(Nieuwe visvijver Sevenum "Camps koeël")

"Laatste karpers schörfven overgezet 2012"
(Carpheaven september 2012)
 
De maand september stond in het teken om de laatst overgebleven karpers op 't schörfven te vangen en over te zetten. Samen met Piet en enkele andere leden van "HSV de Peelvissers" hebben we geprobeerd dit plan zo effectief als mogelijk uit te voeren.
 
Over het totaal van 21 mooie gave schubkarpers, met een gemiddeld gewicht van 15 pond, mogen we heel tevreden zijn. Voor ons penvissers de perfecte maat. Voor foto's en verslag; Lees verder...
 
 
 

Laatste poging afvissen Schörfven 2011, Op vrijdag, zaterdag en zondag 13, 14 en 15 mei 2011 is er door een 8 personen geprobeerd om alle karpers, die door de twee bedrijven, die een poging ondernomen hebben om alle karpers van het Schörfven af te vissen, om nu de resterende karpers proberen te vangen. Rond half 6 werden de stekken ruwweg uitgezet en om 6 uur werd er geloot en konden we beginnen met vissen. 2 vissers op de witvisvijver en de andere op de karpervijver, zelf mocht ik een beetje struinen tussen de twee vijvers. De eerste vis werd al na een klein uurtje gevangen dus een goed begin en we hadden een goede hoop op dat het er meer zouden worden. Ook de voorzitter en de penningmeester van “de Peelvissers”waren aanwezig en hoopten op een goede vangst. De avond verliep goed en er zijn die avond in totaal die avond 10 karpers overgezet op de nieuwe visvijver. Ben zelf naar huis gegaan toen het donker werd om de volgende morgen weer heel vroeg daar te kunnen zijn. Ook nachts zijn er nog karpers gevangen en op zaterdag en zondag ook nog hoewel het steeds minder werd met de vangsten.  Maar dit is ook logisch het aantal karpers op de vijvers werd steeds minder. Er zullen natuurlijk nog wel een paar karpers zijn achtergebleven op “het Schörfven”, heb zelf ook nog 2 lossers gehad, maar die zullen nog wel voor 1 juli worden gevangen en overgezet worden, hoop ik. Het enige nootje van kritiek is dat er in de bakken waar de vis in bewaard bleef er geen zuurstofpomp werd in gehangen en dit had tot gevolg dat er 3 karpers zijn gestorven, ik denk door zuurstofgebrek.

De balans op makend zijn er in totaal 17 karpers gevangen en er werd door een deelnemer verteld dat hij er de vorige week al 18 karpers had overgezet naar de nieuwe vijver. Dus er zijn in totaal nu 23 vissen die er al zaten plus 17 die afgevangen zijn en 18 die er overgezet zijn, dus in totaal zitten er nu zeker 58 karpers op de nieuwe vijver en er zijn er het vorig jaar een paar overgezet om te kijken hoe het ging op de nieuwe vijver i.v.m. de kwaliteit van het water. Dus er zullen nu ongeveer 65 karper rondzwemmen, of dit voldoende is?

Het is nu afwachten wat het bestuur met deze informatie gaat doen en of er nog een nieuwe visuitzetting gedaan zal worden. Ik hoop alleen dat de karpers die door de hoge waterstand in de andere vijvers terechtgekomen zijn snel in de karpervijver terug zullen komen. De hoge waterstanden die er op de nieuwe vijver is zal een probleem blijven maar ik hoop dat ook dit opgelost kan worden deze zomer zodat alle vissen blijven waar ze zijn. Al met al was het een goed idee om deze resterende vissen er op deze manier vanaf te vissen .

 
 
         
Einde verhaal................        Klik hier voor het laatste nieuws, nieuwe vijver Sevenum

Plattegrond en routebeschrijving

 

 

't Schörfven voor alle sportvis activiteiten gesloten.