Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
. .

Zilvermeer (Blerick Venlowest) Het Zilvermeer(tje) ligt midden in een woonwijk. Ingesloten tussen drukke straten en een flatcomplex. Voor wie rust zoekt is dit water een absoluut  no go.

Buiten een rommelige rietkraag bevind zich op het water geen groen. Het onderhoud is iets verbetert. De diepte van de vijver is gemiddeld een 80cm tot 1 meter en heeft een grootte van 1ha.

Het karper en witvisbestand is echter verrassend goed. Vooral in de vroege ochtend en later op de avond is er redelijk simpel een vis te vangen.

Toegankelijkheid en parkeergelegenheid is er voldoende. Ook is er een invalidensteiger.

Als u meer informatie wilt over het reglement of de vergunningen kunt u bellen met de gemeente Venlo afdeling burgerzaken.

.
 

Vijver info

 
NEE NEE JA SLECHT NEE
. . . . .
LAAG NEE REDELIJK REDELIJK NEE
 
Algemene gegevens:
 

Oppervlakte vijver: 1 ha

Diepte vijver: 80 tot 1 meter
Toegankelijkheid: redelijk
Nachtvissen verboden
 
* Reglement vergunningen; U dient in het bezit te zijn van een VISpas van n van de Venlose Hengelsportverenigingen met daarbij een extra schriftelijke toestemming voor de Venlose Stadswateren (te verkrijgen via een Venlose Hengelsportvereniging); HSV R.A.S./HSV de Zuidhoek/HSV 't Ven/HSV de Brasem/HSV de Zonnebaars/HSV Sint Petrus/HSV NS Sportver./OC HSV/HSV Gemeente Venlo/HSV het Noorden.
   
'T Zilvermeertje, wie is er niet mee groot geworden. Het kereltje op de eerste foto had zomaar een foto van mij kunnen zijn. In die tijd stond ik daar op die zelfde plek met een bamboegeertje te pielen.  Tegenover de oude Wassum werd in 1966 de de appartementen complex  van Blerick gebouwd met als speelruimte een prachtige visvijver.
 
Dit meertje kent in de afgelopen 50 jaar vele gezichten. Zo was het in oorsprong een hele brave visvijver, toen werd het een rimboe, een onaantrekkelijk parkje, een vuilnisbelt en hoe het er dit jaar uit gaat zien is weer een verrassing.
 
In de jaren zeventig werd door non-onderhoud duidelijk hoe snel iets kan overwoekeren. Voor de karpervissers in die tijd was dit natuurlijk kaasje. Overhangende takken en een mooie populatie vis. Inmiddels diende 't zilvermeertje geen algemeen belang meer en werd alles tot aan de grond gekortwiekt. Vreselijk maar heel goed uit te leggen. Echter, dan moet je het wel bij houden en niet weer laten groeien.  Na enkele jaren was alles weer mooi verwilderd. En zagen junkies en zwervers er een thuishonk in.
 
In 2018 kwam het idee van een dagstrand.... PFFFF..........
 
2021; Dat omwonenden het heft in eigen handen wilden nemen is begrijpelijk, maar tevens een eindeloze onderneming. Zo stond er een artikel in de "Limburger"  (09 maart 2021) De gemeente, die niet optreedt tegen afvaldump, dronkenschap en drugsgebruik geven buurtbewoners het uiteindelijk ook op.
 
 
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVs kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.