Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0

. .
   

Wambach (Tegelen)

Visvijver "de Wambach" ligt echt verborgen buiten Tegelen boven op de heide vlak voor de Duitse grens. In een diep dal daar kun je hem ergens vinden. Deze van nature ontstaan door een grindafgraving is gevuld met helder grondwater en heeft een grote van een 2,5 ha.

Als je er komt aanrijden moet je echt diep naar beneden gaan om bij deze parel te komen.Het diepste punt van de visvijver ligt op een 7 meter en met een gemiddelde diepte van een 5 meter ligt hier een hele hoop water De bodem van de vijver verloopt redelijk vlak. Het karperbestand is heel goed te noemen en ook op graskarper en kroeskarper kan hier gevist worden . Voor de witvissers is het goed vertoeven en er zwemmen zelfs een paar steuren hun rondjes op deze vijver.

De toegankelijkheid van de visvijver is redelijk te noemen. De parkeerplaats bevind zich onder in het dal aan de vijver, vanwaar men een goed overzicht over de vijver heeft. Voor de penvisser is het niet zo geschikt. Op de eerste plaats omdat er bijna geen lelievelden of riet voorhanden is en op de tweede plaats de kant van de vijver een beetje schuin naar beneden gaat, waardoor je toch erg ver moet vissen. Een invalidensteiger zul je hier niet aantreffen en vissteigers evenmin maar op het gras wat om de vijver heen ligt kun je toch lekker zitten want het onderhoud van de visvijver is redelijk te noemen. Dit heeft te maken met de gemeente maar er zijn onderhandelingen om hier verbetering in te krijgen . De hengeldruk op dit water is redelijk te noemen. Het nachtvissen  heeft de vereniging voor 2006 geschrapt, omdat er teveel overlast en rotzooi werd gemaakt rond de vijver. De omgeving waar je zit zeer rustig te noemen en bij mooi weer heeft het water een heel speciale uitstraling.
 

Vijver info

 
NEE NEE JA GOED NEE
. . . . .
REDELIJK JA GOED REDELIJK JA
.
Algemene gegevens:
.
Oppervlakte: 2,5 ha
Diepte: max.7m. en gemiddeld 5m.
Toegankelijkheid: Redelijk
Nachtvissen: Toegestaan (zie website)
.
Voor vergunningen en het reglement kunt u bellen of mailen met;
..
Hengelsportzaak Fish Inn (www.fishinn.nl)
...
Sigarenwinkel Tegelen
Kaldenkerkerweg 18  5932 CV Tegelen
..
Ton Regeer
Wambachsingel 16  5932 SM Tegelen  077-3733393
..
Of ga naar de website:  http://hsvdemaashoek.nl/
.

 

.

 
 
.
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.