Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
. .

De Schatberg (Sevenum)

De 2 visvijvers liggen ver buiten het centrum van Sevenum op het vakantiepark de Schatberg.

Visvijver nummer 1; is de kleinste met een oppervlakte van 1 ha een leuke plas. Visvijver nummer 2; is de grootste heeft een oppervlakte van ruim 4 ha en ligt mooi aan de rand van het park.

De dieptes op de kleinste vijver is maximaal 2 meter en een gemiddelde diepte van 1 meter echter op de grootste visvijver is de diepte (schrik niet) 36 meter en gemiddeld een 3 meter die grote diepte komt omdat het vroeger een zandafgraving is geweest daarom is de bodem heel grillig en kunnen er diepe gaten zijn er word zelfs gezegd dat er een weg onderin de visvijver loopt.

Het karper en witvisbestand op de vijvers is goed te noemen. De parkeerplaats ligt aan de ingang van het park, wat het niet makkelijk maakt om de visvijver te bereiken. Een karretjes voor je visspullen is onontbeerlijk. Een tweede parkeerplaats aan de andere kant van de grote visvijver zou geen luxe zijn.

Verder ligt er in het water wel mooie lelievelden waar een karper zich graag verbergt. De toegankelijkheid van de vijvers zijn redelijk en ook al zijn er geen vissteigers, kun je hier ook in de zomer lekker een plekje uitzoeken om te vissen onder de bomen in het groen. Invalidensteigers zijn in de maak en zullen zo snel mogelijk door de plaatselijke visvereniging worden geplaatst zodat ook de gehandicapte van deze mooie waters gebruik kunnen maken. Het onderhoud is goed en de omgeving is lekker rustig en de hengeldruk is redelijk.

 

Vijver info

 
NEE NEE NEE MATIG NEE
. . . . .
REDELIJK NEE GOED REDELIJK NEE
 
 
 De vergunningen en het reglement: 
 
 www.deschatberg.nl  of  
 visverenigingdeschatberg@hotmail.com
 (Vissen alleen toegestaan voor bezoekers van het vakantiepark)
 

  Oppervlakte:kleine vijver 1ha grote vijver 4 ha

  Diepte: kleine vijver max.2 meter en gem. 1 meter

  Grote vijver max.36 meter en gem.3 meter
 
  Veel watersporters (waterskibaan)
 
 
Waterskibaan op de schatberg. Menig sportvisliefhebber zal zich afvragen of het nog interessant is om op de schatberg te gaan vissen. Rond om de vijver aan grote stellages zullen er dagelijks honderden waterskiërs je pen of voerplek passeren. Goed voor de business. Slecht voor de sportvisserij?

 

    
     Laatste nieuws 
 
  
   
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.