Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

. .
De eerste van 2014? Het zou een forel geweest moeten zijn!
 
Geheel onverwacht toch zeer gewaardeerd, waren we uitgenodigd door het bestuur van onze visclub om samen met de andere vrijwilligers van "de Peelvissers" een middagje te gaan forellen in Reuver bij "Indoor visvijver Oppe Drake Baek". 18 januari, 10 graden warm en volop zon. Voor de doorgewinterde sportvisser beslist geen alternatief, maar voor een gezellig samenzijn met wat vismaten, uniek. Terwijl de ene trein naar de andere voorbij dendert wordt ons geduld behoorlijk op de proef gesteld. Forel, die springen normaliter toch vanzelf in 't mandje? Nou, vandaag dus niet. Na een uurtje zijn we verkleumd tot op het bot, toch maar naar binnen gegaan. Daar was het aangenaam warm. Maar ook hier wilde die f*cking Forel niet bijten. Ach, we kennen het spreekwoord over die schoenmaker en zijn leest wel. Dus accepteren we het resultaat. Toen iedereen zijn spullen had ingeleverd hebben we nog even gezellig bij de kachel wat nageborreld.
 
Voor degene die toch een vis wist te vangen werd de forel netjes schoongemaakt en vacuŁm verpakt. Heerlijk om toch weer even met een hengeltje aan de waterkant te staan en leuk om de gezichten weer eens te zien die de rest van het seizoen ergens onzichtbaar achter het riet verscholen zitten. Nog een paar weken, dan zou het misschien weer kunnen. Dan kan het zomaar zijn dat het weer meespeelt en wij, "de oudjes" weer uit hun stoel komen.
 
 

 
.

.

 
 "Indoor visrivier Oppe Drake Baek" Reuver
 
Wat betreft deze visfaciliteit. We zijn aangenaam verrast over de functionaliteit, maar geschrokken over de toestand. Vergeleken met ons bezoek in 2009 zag het er nu vervallen uit.