Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

.

.

`t grenswater (Arcen)

Buiten Arcen, richting de Duitse grens ligt de zand/grind afgraving het  grenswater  genaamd. Dit water is de thuisbasis van hengelsportvereniging "de brasem" uit Arcen en is ongeveer 3 hectare groot. Deze zand grindafgraving is duidelijk herkenbaar aan de aparte blauw groene kleur van het water.

Net als  "de Wambach" in Tegelen is ook `t Grenswater een zand grind afgraving, en heeft ook dit water zon herkenbare blauw groene kleur. Het grenswater heeft een entree met een paar parkeerplaatsen. Direct na de ingang bevind zich een ruime invalidensteiger. Deze is prima te bereiken via een apart beklinkerd pad. De steiger heeft een lengte van ongeveer 10 meter en een diepte van 3 meter.  Aan die zijde van de vijver zijn er verschillende visplaatsen tussen het riet waar men eventuele karper goed kan landen.

Aan de overzijde van het water zijn diverse vissteigers gemaakt. Deze zijn nogal hoog en een karper landen zal hier beduidend lastiger zijn. Om rond het water te kunnen lopen moet men op de kopse kant van het water even over de weg lopen om dan weer via een poort naar de vijver te kunnen. Men kan natuurlijk ook de auto aan de andere kant van het water neerzetten. Er zijn 2 paaiplaatsen. Bij het eerste bezoek lijkt alles wat verwarrend. De schuilhut bevind zich in de buurt van de paaiplaatsen en is via een paar paadjes goed te vinden.  

De diepte is maximaal 4 meter met een gemiddelde van 2.50. Het karperbestand is goed te noemen net zoals het witvis bestand. Lelievelden zijn helaas schaars. Waterpest is daarintegen op meerdere plaatsen ruimschoots aanwezig. Door het heldere water zal de "penvisser" het moeilijk krijgen. Al met al een mooie vijver om eens je hengeltje uit te werpen. Echter is het wel verstandig om eerst gewoon eens te gaan kijken.

   
 
 
 

Vijver info

 
JA JA JA REDELIJK NEE
. . . . .
REDELIJK JA GOED REDELIJK NEE
.

H.S.V. "de Brasem" te Arcen, is opgericht in 1949 door enkele enthousiaste hengelaars. Heden hebben we een ledenaantal van ongeveer 215 personen, zowel Arcenaren als vissers uit naburige plaatsen. De vereniging heeft een eigen visplas, genaamd " 't Grenswater". Zoals de naam al zegt, het viswater ligt aan de grens, in het "Dorperheide" gebied. 's Zomers wordt door campinggasten veelvuldig gebruik gemaakt van deze voorziening.

.
Vergunningen zijn verkrijgbaar;
.
Caf "Inaborg" Lingsforterweg 11 Arcen.
De Arcense Herberg" Lingsforterweg 49 Arcen.
.
http://www.brasem-arcen.nl
.
Vijver grote:  3ha
Vijver diepte: gem. 2.5m max. 4meter

.

 

 

   

Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVs kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.