Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0

.

.

De Put (Horst-America) Aan de rand van Horst-America, langgerekt langs de spoorlijn ligt de visvijver "de Put" Deze vijver valt gelijk al op door zijn smalle en langwerpige vorm met in het midden een lange groene strook die de vijver voor een groot gedeelte in tween deelt. 

Steigers zijn er voldoende. De visplaatsen liggen verscholen in het weelderige riet. De kleine verharde invalidensteiger direct gelegen aan de schuilhut, is goed bereikbaar met de auto. Aan een zijde van de vijver kun je de auto bijna direct achter de visplek parkeren, maar aan de andere kant zul je toch een stukje moeten lopen om bij het water te komen.

De vijver is circa 3 ha groot. Door de groene strook oogt het allemaal een stuk  kleiner. Het water wat je dan voor je hebt is 15 meter tot aan de groene strook.  Het karperbestand is  redelijk en volgens de visclub zitten er grote jongens op dit water. Ook het witvisbestand is prima. Het diepste punt is 1.80 meter met een gemiddelde diepte van 1.50. In (2007) werd er een dam geplaatst op het ondiepe gedeelte voor een kweekplaats te creren voor jonge vissen. Hierdoor is het visgedeelte kleiner worden. Al met al een redelijk natuurlijke vijver waar de plantengroei zijn gang kan gaan.

 

 

Vijver info

 
JA JA JA * GOED NEE
. . . . .
REDELIJK JA GOED REDELIJK LEDEN *
 
Algemene gegevens;
 

   Oppervlakte: visvijver is 3 ha

   Dieptes: Gemiddeld. 1.5 meter tot 1.80 meter diep

* Parkeerplaats; achter visstek

 

* Nachtvissen: Alleen voor leden met apparte vergunning.
 
Vergunningen,  zijn te koop bij Boms Jeu.
Het adres is :
Pastoor Jeukenstraat 27 5966 NL America
tel: 077 4641806
 
Tweede adres is:
Viswinkel Catch-Up in Sevenum Markt 15

Website: http://www.hsvdeput.nl/

 
.

Oudere berichten en foto's  


Groen is prachtig, maar soms ook teveel! (21 augustus 2016)

Net als op diverse andere vijvers heeft "De Put" wat problemen van groene aart. De bodembegroeiing is op plaatsen zo erg dat dit het vissers ernstige kopzorgen baart. In 2013 zijn er graskarpers uitgezet. Dit heeft tot vandaag (2016) nog geen effect gehad. (Wordt aan gewerkt)Afvissen (15 januari 2016),

Normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Koud tot op het bot. Om 9 uur in de morgen stond het team van sportvisserij Nederland klaar om bij de Put een viskundig onderzoek te gaan doen.

Viskundigonderzoek 15 januari 2016

   
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVs kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.