Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
. .
.

De Glazenap (Tegelen) Deze in Tegelen onder aan de heide vlak langs de streekweg gelegen visvijver de Glazenap mist misschien wel de uitstraling van een mooie vijver maar schijn kan soms bedriegen.

De grote van deze visvijver bedraagt net geen 1 ha en het is een grote rechthoek qua vorm. Het is van oorsprong een overloopbekken die de teveel gevallen regen moet opvangen nu  doet hij dienst als visvijver. Over de diepte is wel het een en ander te zeggen. Het is vrij ondiep, de 1,5 meter water die er staat is voor een 50 cm modder en hier moet natuurlijk wel rekening mee gehouden worden. Het karperbestand is goed  maar er zit op deze visvijver wel veel graskarper en dat maakt hem ook weer interessant. Let op om met de korst te vissen er zitten heel veel eenden dus ben voorzichtig. Het witvis bestand word zeer goed genoemd en ieder jaar word er nieuwe vis uitgezet om dat zo te houden. De visvijver heeft een ruime parkeerplaats waar vanaf men zo de vijver op kan gaan.

De toegankelijkheid is iets minder dit komt omdat er door een poortje gegaan moet worden en de paadjes langs de visvijver zijn vrij smal daarom is deze visvijver voor de mindervalide en invalide medemens niet erg geschikt om te bevissen. De vissteigers bieden een goede basis om te vissen en het onderhoud van de visvijver is goed te noemen. De hengeldruk is toch vrij groot op dit water er worden regelmatig wedstrijden gehouden dus kies u tijd zorgvuldig uit.

Over de omgeving van de visvijver is natuurlijk ook nog wel iets te zeggen omdat hij zo dicht langs de streekweg en straks langs de nieuwe autoweg komt te liggen zul je wel iets meer lawaai horen als ergens anders.

 

Vijver info

 
NEE NEE JA GOED NEE
. . . . .
GROOT JA GOED REDELIJK NEE
 
Algemene gegevens;  
 
Reglement en de vergunningen:  HSV "DE SOEKBAARS"
Dagvergunning:  F.Wessels Pottbeckerstraat 17 5935 TA Steyl   tel.  077-3733013
 
Oppervlakte: 0.9 ha
Diepte: ongeveer 1,5 meter (denk aan de modderlaag)
 

 

 

 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.