Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

.

.(Pascal P. Winnaar van de kar viswedstrijd september 2014)  

.

Karper viswedstrijd september 2014 KampskoÍl,

De weeromstandigheden waren de laatste tijd behoorlijk aan de natte kant. Toch dit weekend waren de weergoden ons goed gezind. Het was prachtig visweer.

Nadat de karpercommissie klaar was met de laatste voorbereidingen en de tent voor hun basiskamp hadden opgebouwd, waren de matadors aan de beurt. Als je ziet wat ze allemaal meenemen dan lach je je helemaal gek. Maar goed, karpervissen is nu eenmaal een tak van de hengelsport waar veel visspullen voor nodig zijn. De loting verliep voor iedereen naar behoren en er werden nog een paar kleine aanpassingen gedaan aan de visplekken. Er werd nog wat riet verwijderd zodat de tenten goed dicht bij de hengels konden staan gedurende de nacht. Het mag natuurlijk niet zo zijn, dat je er nachts niet snel genoeg bij bent en de karpers zich vast zwemmen in het zo rijkelijk aanwezige riet.

Om klokslag 5 uur kon de wedstrijd beginnen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Pascal was de gelukkige welke als eerste een karper mocht landen. Het ijs was gebroken. Tegen de avond werden er door verschillende deelnemers karper in het net gedirigeerd. Helaas had Leon een verkeerde keuze gemaakt door te vissen met nylon onderlijnen. Want verschillende vissen ontkwamen vlak voor het schepnet. Toen de nylon onderlijnen waren aangepast door Wim ging het al stukken beter.

Zo rond 23.00 uur was het de beurt aan de nachtploeg (Wim en Huub) om Rob en Nicky af te lossen die al behoorlijk wat hadden afgelopen tussen de kandidaten. Het werd een nacht met niet al te vele runs. De vangsten waren redelijk goed over de nacht verdeeld.

De laatste karper werd zo rond 4.30 uur gevangen maar daarna viel het net als de laatste keer akelig stil. Tot aan het einde van de wedstrijd. Er werden in totaal door de 4 deelnemers, 20 karpers gevangen met een totaal gewicht van 118kg. Pascal werd de uiteindelijke winnaar van de 2ekarperviswedstrijd van het KampskoÍl,  met  8 karpers, Jos 2e met 5 karpers. Net zoveel als Bart maar de vissen van Jos waren zwaarder. Leon eindigde helaas als laatste.

 
Pascal P;  Uitreiking eerste prijs Karper viswedstrijd. Huub Engelen overhandigd de envelop met het prijzengeld. Helemaal verdient gewonnen.

 

Jos; Winnaar van de eerste editie mei  2014

Deze keer werd Jos tweede.


 
Bart R. Misschien wel, "De vrolijkste noot aan de waterkant!" En weer was Jos, Bart met een paar gram te slim af. Of was het toch een klein beetje geluk? Mooi om te zien hoe zij zich hadden voorbereid op deze nacht. Lampen boven de haakmat van eigen makelij. Patentje vast laten leggen mannen. Straks gaat "Fox" er met jullie idee vandoor.
 
 

 

   Leon: Was deze keer de hekkensluiter. Helaas, volgende keer beter!
 
 

 
Beschadigde vissen; De karpercommissie heeft in overleg 9 karpers in totaal verwijderd van het kampskoÍl. Deze hadden hun bek zo erg kapot/vernield/gescheurd dat we het geen goede zaak vonden om ze terug te zetten. Ze zijn op 2 andere wateren uitgezet waar ze hun verdiende oude dag kunnen verslijten. En wie weet zorgen ze daar ook nog voor wat nageslacht.

We zeggen het daarom nog maar eens: "ga a.u.b. voorzichtig met de vissen om! Geen te grote haken (liefst weerhaakloos) en geen gevlochten lijnen. Zeker niet te dicht tegen obstakels waar de vis zich in vast kan zwemmen. We willen graag nog langer van onze karpers  genieten!" Daar moeten alle karpervissers zich nog beter van bewust worden.  Al met al was het voor ons een druk weekend. Maar aan de gezichten van de vissers konden we zien dat ze genoten hadden en dat maakt het dubbel goed. We zullen kijken of we het volgend jaar weer 2 senior  karperviswedstrijden en een jeugd karpervis wedstrijd kunnen organiseren. Verder willen we iedereen bedanken die mee heeft geholpen.

Karpers naar "laatste rustplaats", (09 sept 2014)