Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.
 

Karpers naar "laatste rustplaats", (09 sept 2014)

Het is niet altijd te vermijden dat een H.S.V. te maken krijgt met beschadigde vissen. We blijven erop hameren om alle regels zo goed het kan na te leven om de vis zo gezond als mogelijk te houden. Toch het onvermijdelijke gebeurd. Een vis zwemt zich vast of er is sprake van onkunde ondanks de juiste intenties.

Maar wat dan? Het is beslist geen reclame voor de sportvisserij. Ook al staat hengelen niet meteen bekend als de meest diervriendelijke sport, het doet iedere karpervisser pijn in het hart om zo'n "scharminkel" te zien. Alsof we toch nog een restje gevoel in onze kl*ten hebben.

Wat moet je dan een vis nog meer aandoen? Ons plezier hoeft dan niet altijd te eindigen als vuil in de grond of te verdwijnen in de een of andere "Poolse kookpot". Wij, de karpercommissie van "HV de Peelvissers" vinden het niet meer dan onze plicht dat vissen die nog levensvatbaar zijn een laatste rustplaats te geven. We rijden er graag een stukje voor om.

Zo hebben we al een aantal karpers op verschillende plekken uitgezet waarvan we weten dat er niet gevist mag worden. Uiteraard word er wel weer nieuwe vis voor uitgezet.