Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Sevenum, Camps-koel 2020,  (Door Huub Engelen 28 september 2020)
 
Het vis jaar 2020 begon eigenlijk niet………..maar liep gewoon door van 2019 naar 2020. De hele winter door kon je met deze “wintertemperaturen “ doorvissen. In de maanden januari ,februari  waren de temperaturen van dien aard dat doorvissen mogelijk was en daar hebben we dan ook gebruik van gemaakt. Het bleken niet met de megavangsten van 2019 maar er waren toch dagen bij dat er met de friemelpiemel tussen de 3 en 5 kleine karpertjes gevangen werden in 2 tot 3 uurtjes vissen. En toen kwam corona, en werd alles anders. Paniek in de wereld!! In België werd het vissen verboden maar in Nederland gelukkig niet , we mochten doorvissen.
 
Tevens werd er op Camps-koel en begin gemaakt met het bijvoeren (wel te verstaan met heel goed voer) van de karpers op de karper en bosrandvijver. Het aantal vissen op de karper vijver was eigenlijk te hoog voor het aanwezige natuurlijk voedsel , dit werd bevonden door de vangstregistratie van de laatste jaren waaruit bleek dat de vissen te weinig groeiden en te weinig groei lijd tot minder gezonde vissen die dan weer aan een aantal ziektes onderhevig konen komen.

 

Dit jaar zijn door de karpercommissie alle gevangen vissen gewogen gemeten en gefotografeerd met als doel om te kijken hoe de groei zich voortzet. Nou er kan nu al gezegd worden dat de karpers er uitstekend uitzien en beresterk geworden zijn. Ook heb ik zelf het idee dat de gewichtstoename heel goed is. Aan kleine karpertjes van de bosrandvijver is dit zeer zeker te merken , goede groei. Wel werd er kort na de laatste visuitzetting van kleine karpertjes op de bosrandvijver een vissterfte geconstateerd waardoor de vijver een paar weken op slot moest van Sportvisserij Nederland en Carpcare. Hun advies : de vis met rust laten en ze heel goed voeren zodat ze er weer snel bovenop komen. Hoe de vissterfte is ontstaan is nooit helemaal duidelijk geworden, komt het door de visuitzetting (hadden ze iets onder de leden) of is er stress (voedselnijd) ontstaan  waardoor ze het loodje legden, geen idee, onderzoek van de vissen heeft geen duidelijke oorzaak van schimmels , parasieten of virussen kunnen aantonen.

De grote karpers op de karpervijver en de vissen op de witvisvijver (deze staan met mekaar in verbinding) hebben geen last ervan gehad en er is ook geen vissterfte op deze visvijvers geweest. Dit jaar zijn er op de karpervijver veel mooie spiegelkarpers gevangen en ook vissen waarvan we niet wisten dat ze er zaten (steur en bliek). Na de heropening van de bosrandvijver kon je (vond ik) goed merken dat de vissen rust en veel goed voer gehad hadden, groter geworden, sterk en niet opgeven een lust voor mijn hengelhart. Lekker met de friemelpiemel (lekker dunne Feeder hengel 3.30m) 22.00 hoofdlijn, 16.00 onderlijn , weerhaakloos haak 14 een geweldige sport. Maar ook op de karpervijver werd er met de Feeder hengel 3.60m (zei het iets dikkere hoofdlijnen 25.00 en onderlijnen 19.00 en weerhaakloos 12) menige dikke karper gevangen. Je hoeft niet met 35.00 ,haak 4 en een bezemstok ( 3Lbs) te vissen om een vis te vangen. Ga eens lichter vissen, verfijnder, dan zul je er meer plezier aan hebben in plaats van een 3 Lbs stok en dan maar binnen takelen, is niet nodig!! Vis met verstand! In het algemeen hebben we dit jaar heel erg goed, veel en lekker gevist op Camps-koel, er zijn zeker verbeter punten te noemen maar daar moet de karpercommissie zich maar eens GOED hard voor gaan maken bij het “ bestuur ”!! Hopelijk word het weer een zachte winter en kunnen we doorvissen!!  heerlijk toch!

 

...


 

"Friemelpiemel"Pellet en Method Feederen, Noord Limburg (30 okt 2019)

 
Nieuwe vaste rubriek op onze website en Facebook.
.
Website, Method-Pellet Feeder
of Facebook.
 
>>  Karpervissen in Noord Limburg
>> "Friemelpiemel" Pellet en Method feederen,
.