Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

.(3bronnen)

 

Aan de Bronnen (Venlo)

Deze 3 visvijvers maken deel uit van "Stadsvijvers Venlo" en liggen net buiten het centrum van Venlo aan de waterleidingsingel in een parkje bij een woonwijk.

De eerste en tweede vijver hebben `n afmeting van een kwart hectare. De grootste zal bijna een hectare zijn. Vroeger werd hier veel gevist. De laatste jaren nadat er melding was gemaakt dat er vervuild slip op de bodem lag, vist er eigenlijk niemand meer. Omdat de vijvers allemaal zijn dichtgegroeid is vissen zo goed als onmogelijk geworden. Slechts met de korst op een klein open plekje kun je gaan proberen om een visje te vangen. De diepte is gemiddeld 70 tot 80 cm. Het karperbestand is nihil. Witvis was er vroeger genoeg aanwezig. Hoe het nu gesteld is weten we niet.

Eigenlijk kunnen  we heel kort zijn. Het is dus zeer moeilijk om nog een plekje te vinden. Daar de gemeente het laatste woord heeft en geen onderhoud meer doet is er een wildgroei van jewelste ontstaan. De 3 Bronnen zijn helaas verleden tijd.

Nu fungeren deze bronnen slechts nog als een gigantische paddenpoel. Mooi is het heel zeker, al heb je er als hengelaar helemaal niets aan.

 

 

Vijver info

 
INVALIDE STEIGER
NEE NEE NEE SLECHT NEE
. . . . .
NIHIL SLECHT REDELIJK NEE GEEN
 
 
Diepets: vijvers gemiddeld een 70 tot 80 cm
3 visvijver met groottes van 0,25-0,5 tot bijna 1 ha
 
* Reglement vergunningen; U dient in het bezit te zijn van een VISpas van n van de Venlose Hengelsportverenigingen met daarbij een extra schriftelijke toestemming voor de Venlose Stadswateren (te verkrijgen via een Venlose Hengelsportvereniging); HSV R.A.S./HSV de Zuidhoek/HSV 't Ven/HSV de Brasem/HSV de Zonnebaars/HSV Sint Petrus/HSV NS Sportver./OC HSV/HSV Gemeente Venlo/HSV het Noorden.
   
   
  Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSVs kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.