Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

.(3bronnen)

De 3 bronnen (Venlo) Deze 3 visvijvers liggen net buiten het centrum van Venlo aan de waterleidingsingel in een parkje bij een woonwijk.

De eerste en tweede vijver hebben `n afmeting van een kwart hectare. De grootste zal bijna een hectare zijn. Vroeger werd hier veel gevist. De laatste jaren nadat er melding was gemaakt dat er vervuild slip op de bodem lag, vist er eigenlijk niemand meer. Omdat de vijvers allemaal zijn dichtgegroeid is vissen zo goed als onmogelijk geworden. Slechts met de korst op een klein open plekje kun je gaan proberen om een visje te vangen. De diepte bedraagt gemiddeld ongeveer 70 tot 80 cm. Langs de kanten zal het de helft zijn. Het karperbestand is zeer mager te noemen. Witvis was er vroeger genoeg aanwezig. Hoe het nu gesteld is weten we niet.

Eigenlijk kunnen  we heel kort zijn. Het is dus zeer moeilijk om nog een plekje te vinden. Daar de gemeente het laatste woord heeft en geen onderhoud meer doet is er een wildgroei van jewelste ontstaan. De 3 Bronnen zijn helaas verleden tijd.

 


Plattegrond en routebeschrijving  
Mocht je toch meer informatie over een vergunning of het reglement willen heen neem dan contact op met de gemeente Venlo.
 

 

Vijver info

 
INVALIDE STEIGER
NEE NEE NEE SLECHT NEE
. . . . .
NIHIL SLECHT REDELIJK NEE GEEN
 
   
Diepets: vijvers gemiddeld een 70 tot 80 cm  
 
3 visvijver met groottes van 0,25-0,5 tot bijna 1 ha