Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

 Vergeten "oude" water weer terug gevonden. (mei 2009) Zaterdag 2 mei zijn we aan de wandel geweest en via de “zuiderbrug van Blerick”naar Venlo gewaggeld. Niet geheel vrijwillig, anders was ik wel met de auto gegaan. Maar ach, je wordt ouder en je moet toch wat. Toen we aan de “Venlose”kant naar beneden liepen viel me op dat er zich nog een poel water bevond aan de kant van het ziekenhuis. Het was verdeeld in drie delen, net als de 3 bronnen in Venlo. Ik herinnerde me dat ik hier vroeger vaker gevist heb. Ongelofelijk, het is er nog steeds.

Ik had altijd aangenomen dat dit water met de komst van de “zuiderbrug”  allang was verdwenen. Het is weliswaar helemaal dicht gegroeid en onbereikbaar, maar toch….

Zo`n  27 a 28 jaar geleden zat ik hier vaker met een voormalig buurman. Toen vond ik dit al een lelijk stukje water, maar witvis en snoek in overvloed. Het lag net langs de oude steen fabriek. Herkenbaar aan een hoge stenen schoorsteen. Ook haalde dit water ooit de krant dat er iemand gebeten was door een snoek en behandeld moest worden in het ziekenhuis. Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit karper heb gezien, maar het is goed mogelijk. In die tijd was karper niet mijn eerste prioriteit, dus lette ik daar ook niet op. De fantasie, welke ik soms misschien iets te rijkelijk heb, slaat dan meteen op hol. Stel als er zou nog karper op zitten. Hoe hebben die zich dan in al die jaren ontwikkeld? Zijn ze met de overstromingen in 1994 weer de Maas op gezwommen? Er is in ieder geval in geen 20 jaar meer gevist. Het water dat deel uit maakt van de beek en uitmond in de Maas wordt steeds voorzien van zuurstof en schoon water. Het groen, overhangende takken langs de oevers geeft de vis een veilige schuilplaats. Alles is dus mogelijk.

Ik heb er enkele foto’s van gemaakt. Hoe dit vroeger heette weet ik niet meer. Ook niet of je er nog zou kunnen/mogen vissen. Wie het me dat kan vertellen of ook nog een verhaal over dit water heeft, mail dan even. info@carheaven.nl  

Rob B.

 
Reacties:
 
Jeroen; Afgelopen zomer toen ik de brug over fietste heb ik op het middelste vijvertje een karper aan de oppervlakte gezien van ongeveer 25 pond dus van de zomer ga ik daar even pennen.

gr jeroen


Rik; (03 augustus 2011). Ik had het artikel gelezen over het "vergeten oude water" en ik vis er ook wel af en toe, ik wist niet dat het al zo oud was. Ik ga er vooral in de winter Snoeken als de meeste planten zijn afgestorven. Ik heb er wel een keer 2 Schubs gespot maar ik denk dat ze niet veel zwaarder dan 15pond waren . Sinds dat er Bevers zitten is het er wel een stuk lastiger vissen, op de vijver die het meest naast de dijk ligt is door die Beverdam het waterpeil met wel een halve meter gezakt en er staat nu niet meer dan een halve meter water. Het lijkt me geen makkelijk water om te Karperen maar er moet best wel een visje te vangen zijn; Dressuur is er zeer zeker niet. Misschien dat ik daar binnenkort wel een keer met de korst ga vissen...Jij ook veel succes als je daar gaat vissen !

mvg . Rik