Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

 
  Voorjaar`s prikkelingen.

Mijn naam is Piet Maassen en vis fanatiek en met veel plezier op karper. Mijn grote passie is het pen - of  oppervlak vissen met brood of kattenbrokken dat betekend actief vissen en de kanten afstropen en kijken
naar beweging of andere activiteiten. Vooral in het voorjaar ,planten,vogels en vissen komen tot leven. Zo ging ik op maandagmiddag gewapend met een 1 3/4 pond`s penhengel en een reserve hengel van 1 1/2 pond vissen in een water bij Sevenum het Schörfven. Daar aangekomen twee voerplekken gemaakt met een handvol boillies en trauvit pellets vlak tegen rietkraag en lelie veld.

Penhengel opgetuigt met 26/00 nylon dun stelige haak maat 2 (snoekbaarshaak) beaast met trauvit   deeg. Na twee uur vissen had ik nog niets gevangen teveel kleine vissen vraten de haak kaal. Een onderlijn
met "hair" gemaakt en met boilies als aas verder gevist. Drie uur later was het schepnet goed nat geworden drie karpers van iets boven de 80 cm en 2 van 60 cm. De visdag was weer geslaagd. Voordat je gaat vissen ben je al bezig met plannen maken hoe en wat je gaat doen na de ervaring van de laatste keer dat je daar geweest bent maar de meeste keren valt dat tegen je moet elke keer opnieuw iets anders verzinnen om de vis aan de schubben te komen. Vier dagen later waren de kriebels er weer en ben op de zelfde plaats gaan vissen de wind was wat gaan liggen en het was warm weer. Uit ervaring weet ik dat dit weer weinig vissen oplevert dit bleek nu ook weer.
. .
 

Na een paar uur met de pen gevist te hebben leverde dat niets op .Ik had een tweede hengel meegenomen mijn oude vertrouwde Hardy van 3.05 m goed voor met de korst te vissen,voor dat ik ging vissen bij een Turkse kruidenier brood gekocht van die mooie ronde, heb zelf dan ook wat te eten,niet te veel de vissen moeten ook wat. Na wat kattenbrokken en brood in het water gestrooid te hebben heeft me dat later zes karpers opgeleverd waarvan twee los schoten tijdens de dril, de gemiddelde lengte was 60 cm Rondom 19.30 uur was de vis verdwenen voor mij tijd om naar huis te gaan en weer een ervaring rijker.

Met vriendelijke groeten Piet M.