Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Lenteperikelen 2021,  (22 april 2021)
.
In de zon uit de wind is het goed vertoeven. Toch laat de lente lang op zich wachten dit jaar. Tot en met de volgende week moeten we het nog even doen met de veel te lage temperaturen en plaatselijk zelfs wat nachtvorst. Een frisse Noord tot Noordoosten wind beperkt vooral op diepere vijvers de vangst tot een minimum. Mooi is het vergelijk met ondiepe wateren. Terwijl je op dieper water geen vis in beweging krijgt zijn ze op de minder diepe vijvers al behoorlijk los. Al zijn de vissen nog wat traag, de eetlust en zo ook de kracht van deze robuuste rakkers wint met elke dag terrein. Maar het water zal eerst wat meer op temperatuur moeten komen.  
.
Hoe fijn het schaarse zonnetje op je huid ook voelt zo verschillend is het contrast van dag tot dag. Op zondag zit je met klotsende oksels aan de waterkant, de volgende dag klappertandend in de koude regen met een warme kop koffie. Flora en fauna lopen dit jaar dus sterk achter. Waar vorig jaar om deze tijd alles groen was lijkt het nu nog hartje winter.
Voordeel; de weidevogels kunnen nu langer broeden en de possessierups pas in mei actief wordt. Voor mensen met hooikoorts is het nog even rustig. Wij als simpele vissers moeten gewoon nog even geduld hebben alvorens de flora de viswateren weer groen kleurt. Verscholen achter het riet, lekker met het pennetje tussen de pompenbladeren.  Het prikkelt...
.
We zijn er vanaf begin januari op uit getrokken en hebben tot nu met de Feeder enkele mooie vissen kunnen vangen. Megabiggen zijn allang niet meer ons doel en zijn content met klein tot middelgrootte karpers. Totdat er weer wat pompenbladeren zichtbaar zijn blijven we vooral actief met de Method-feeder. In open water is het geen probleem om een vis van 15 pond of meer te landen. Toch lonkt het pennetje als vanouds. (daar droom ik zelfs van) De vangst zal aanzienlijk minder zijn, de spanning echter vele malen groter. Een prachtige combo is tot 9 uur pennen en als de praatpalen aanmeren nog lekker even Feederen. Wij wensen als onze sportvis vrienden een prachtig en gezond seizoen 2021 toe. Goede vangst...
 
 
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.