Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Karperbeurs 4 februari 2007 (door Huub Engelen)

De wekker ging voor een zondagmorgen veel te vroeg af maar ja je moet toch opstaan want je wilt naar de beurs in Zwolle toe. Vlug wassen en eten en wachten tot Rob naar mij toe komt. Eindelijk komt hij en we vertrekken naar Venlo om Ben op te halen van het station. Na een reis vol gekwetter van Rob, Ben en de buurtsnol zelf,  zijn we in Zwolle aangekomen .

Eerst Gaan we nog een kop koffie drinken bij Sjoerd en na een korte zoektocht staan we bij hem voor de deur. We worden vriendelijk begroet door een roedel honden en nemen plaats op de bank. Gerda schenkt een lekker kopje koffie in en de kennismaking verloopt soepel. Na een klein uurtje en een tweede kop koffie vervolgen we onze weg naar de IJssel hallen en ook Sjoerd die nog nooit op de beurs was geweest is van de partij. Na het peperdure parkeren en de entree te hebben betaald gaan we de beurs op en het eerste wat ons opviel was de grote, weer meer oppervlakte dan het jaar ervoor.

Dikke rookgordijnen zoals andere jaren waren er nog wel, maar in sommige hoeken rook het best lekker. En nu was het neuzen geblazen, kijken voor koopjes en spul wat je eigenlijk niet nodig hebt. Deze spullen vullen toch weer ieder jaar onze zakken maar dit jaar hebben we bewust gekocht. Een nieuwe vistas een hengel een paar swinges en dobbers en wat leesvoer was het resultaat van een paar uurtjes beurs. Ook een paar bekenden gezien en links en rechts een praatje gemaakt met iedereen die het maar wou horen. Ook de jongens (en meid) van www.karpervijver.nl  hebben we met een bezoekje vereerd en we waren blij te horen dat ze goede zaken deden.

De rest van de tijd rondhuppelen , mensen kijken en toch ook soms verbaasd staan van de verschillen in prijzen van de ene of de andere stand, bijvoorbeeld  Fox swingers op de ene plaats 19,95 en op de andere voor 11,95 gekocht dat zijn natuurlijk leuke dingen voor de mens.

Vond persoonlijk de stand van penvissen erg karig, de man die er zat zei dat zijn collega ( Dhr.van Eik ) er niet meer was , overleden , en hij zei het op een manier dat je hem wel zielig vond zo helemaal alleen in die grote hal. Maar ook dat is het leven , goede tijden , slechte tijden, Wat een rot serie !! ha ha ha ha . Het eten hebben we in de hal links laten liggen toen we prijzen zagen , was wel erg duur en aan de reacties op het karperforum te zien hebben we er goed aan gedaan . Hebben in het restaurant nog en broodje en een kop koffie gedronken en zijn toen weer naar Sjoerd toe gegaan. Na het afscheid en na een vervolg afspraak te hebben gemaakt voor een reisje naar BelgiŽ zijn we weer huiswaarts gegaan .

Al met al een leuke maar vermoeiende dag gehad en deze kan het volgend jaar herhaald worden.