Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
.

..

Aanhoudende droogte & lage waterstanden 2022  (September 2022)
.
2022 is tot  zover niet het meest ideale visjaar. Het prachtige zomerweer is veranderd in een ware nachtmerrie voor veel Hengelsportverenigingen. Waar al niet al te veel water stond is nu de nood het grootst. Er zijn geen directe passende oplossingen en gemeenten werken ook niet altijd mee. Sportvisserij Nederland bericht over reddingsacties van drooggevallen viswateren. Lees Hier.. 

We mogen toch hopen dat er op korte termijn wat regen op komst is en straks weer overal gewoon gevist mag worden. Echter is dat nu niet het geval en zien we de ene visvijver na de andere kampen met veel te lage waterstanden. Diverse wateren zijn daarvoor dan ook tijdelijk gesloten. Goede beslissing! Mocht je willen uitwijken naar een ander water informeer dan eerst bij de desbetreffende HSV. Dat voorkomt teleurstellingen. Gelukkig kunnen we nog terecht in Sevenum. Daar is het vrij diep en is het nog enigszins verantwoord om te vissen. De steigers staan ruim een meter boven het waterpeil net als bij de Roversheideplas in Reuver.

Zelfs al zou het de komende weken flink blijven regenen, duurt het nog zeker tot december alvorens het waterpeil in diverse vijvers weer wat zal toenemen.

 
 

De Limburger: Door de almaar voortdurende droogte en hitte is de toestand in menige visvijver in Limburg kritiek. Vissen vechten voor hun leven. Ook in de Driepoel in Geleen is het alle hens aan dek. Lees hier

 

De Gelderlander: Metingen door het gewaarschuwde waterschap wezen uit dat het water in de vijver amper zuurstof bevat, zo meldt de vereniging Vrienden van Visvijver de Mies. Lees hier...

 

 
 
.
Alle informatie en fotomateriaal  zijn onder voorbehoud.  Het kan gebeuren dat deze niet altijd up to date zijn. Veranderingen, toevoegingen en gegevens van de HSV’s kunnen zijn soms iets zijn verouderd en niet meteen aangepast. Hiervoor onze welgemeende excuus. We hopen op alerte mensen die onze website bezoeken dit via info@carpheaven.nl laten weten.