Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Method-Pellet Feeder Visserslatijn  facebook Links

Contact

0
..
Eigen kweek en dit sinds 1865. Deze viskwekerij is gelegen in het grootste vijvergebied van België, namelijk “De Wijers” in Midden-Limburg. In dit gebied liggen een duizendtal vijvers met een totale oppervlakte van ongeveer 700 hectare water en riet omringd door duizenden kilometers slootjes en beken.
.
Het ontstaan van deze viskwekerij gaat ver terug in de tijd, namelijk sinds 1865! Generaties terug kweekten toen al vissen. Als familiebedrijf, vier generaties verder, zijn ze uitgegroeid tot een unieke viskwekerij gelegen in dit grootste vijvergebied. Met een zeer uitgebreid vijvernetwerk en dit in eigen beheer, kunnen zij u ieder jaar een groot aanbod van zoetwatervissen aanbieden aan een voortreffelijke kwaliteit.
.
(contactgegevens, prijzen en openingstijden)
.
Opendag Viskwekerij "VANDEPUT" BELGIË    (23 november. 2019)
.
Zoals het visseizoen elk jaar begint met de ledenvergadering van onze visclub, werd het bezoekje aan de Viskwekerij "Vandeput" weer een waardige afsluiting. Zaterdag 23 november zijn we met enkele vismaten naar de België afgereist. "VandePut"organiseert elk jaar weer onder begeleiding van een deskundige gids een rondleiding in dit prachtige gebied en laten zien hoe hun bedrijf achter de schermen te werk gaat. Het uitgebreid vijvernetwerk bestaat namelijk uit vele kweekvijvers, grote natuurlijke groeivijvers van 0,5 tot 10 hectare groot en tijdelijke stockage vijvers. VandePut is vooral gespecialiseerd in het kweken en het laten opgroeien van zoetwatervissen, die worden verkocht aan hengelsportverenigingen, gemeenten, provincies en particulieren.
.
Kort verslag,  De opkomst was goed. Grof geschat waren er 75 geïnteresseerden welke verdeeld werden in drie groepen. Leuke bijkomstigheid was het treffen met enkele bestuursleden van HSV-deforel uit Reuver. Onder begeleiding van een deskundige gids begon de rondleiding met een afvissing op een water met meerdere soorten en maten vis. Van voorn tot grotere (gras)karpers. De uitleg was duidelijk en uiterst interessant. Onvoorstelbaar hoeveel vis er op dit watertje in het net verdween. Aan de kant werd alles in bakken gesorteerd en op transport gezet. Bij de ingang kregen we nog een korte demonstratie hoe vis verpakt word om zo mee te kunnen nemen in de kofferbak. Alles lijkt super simpel en tevens zo doeltreffend en effectief. Van het heden tot ver in het verleden werd het verhaal verteld hoe dit bedrijf tot stand is gekomen en te werk gaat.
.
 
Wij zouden het een ieder willen aanraden om eens zo'n opendag te bezoeken. Je steekt er altijd iets van op en anders is het gewoon geweldig leuk om eens te zien wat er zich op een vis kwekerij achter de schermen afspeelt. Het is helemaal gratis en achteraf werden we zelfs nog getrakteerd op een heerlijke bak koffie, thee met wafels en een blikje fris. Het gaat allemaal zo heerlijk gemoedelijk. Bedankt voor al deze Belgische gastvrijheid.