Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

.

..

"De Luld" Arcen en Velden (Schandelo)

De visvereniging “De vriendenkring” is dit jaar 2020 opgehouden en het water is teruggegeven aan Stichting het Limburgs Landschap. Het is dus niet meer toegestaan op deze vijver te vissen.

Aan de rand van bos- en heidegebied de Schandelosche Heide ligt ligt de visvijver “De luld”. De vijver is grotendeels omgeven door een smalle strook bomen en ligt nog geen 500 meter van de Duitse grens.

“De Luld”,  van Hengelsport vereniging  “De vriendenkring”  Een mooi viswater. Echter wie de eerste keer dit water wil bezoeken zou er goed aan doen een navigatiesysteem te gebruiken. Het ligt namelijk diep in het bos verscholen en is slechts via een labyrint van zandpaadjes bereikbaar. Voordeel, het verblijf is uiterst rustig en de hengeldruk bijzonder laag.  Door de jaren  is de bodem behoorlijk dicht geslipt. Het is vrijwel overal gelijk diep.  Van 60cm tot Max. 80cm. In de zomertijd geeft dit soms problemen. Om droogstand te voorkomen moet er dan water worden bijgepompt.  De vispopulatie is ondanks deze diepte behoorlijk. Diverse karpers, veel witvis, zeelt en in 2014 nog een flinke  uitzetting kruiskarper.  Dit maakt het zeer aantrekkelijk om te vissen met de vaste stok. Eigenlijk dus een typische witvisvijver, waar je vrij makkelijk ook een kruis of kroeskarper kunt scoren.

Het onderhoud kan echter wel iets beter. De schuine kanten, direct voor de steiger, nodigen uit om een frisse duik te nemen. De “trapjes” zijn niet noemenswaardig en levensgevaarlijk voor de oudere generatie. Voor de rest ziet het er behoorlijk uit. Helaas geen invalidensteiger, maar groenvoorziening en parkeerplaats zijn prima.  

  Plattegrond en routebeschrijving

 
 
Vergunningen zijn verkrijgbaar bij;
 
Cafe het wapen van Velden rijksweg 101 Velden
Hengelsport Venlo Biss Hoensbroeckstraat 29/31Venlo
 
 
 
 
 
 

Vijver info

 
GEEN NEE JA MATIG NEE
. . . . .
LAAG NEE MATIG REDELIJK NEE
 
.
 
 

Vijver: 1ha

Vijver diepte: Max. 80cm; zeer wisselend; regelmatig droogvallend 

 
 
   


   

 
.

(21 aug 2014)..

  Patrick H. Prachtig mooie acties met de elastiek. Al ging er menig een door de lijn. Er werd toch heel goed gevangen. "Slapjes vandaag" Aldus Patrick.
 

 

E-mail van van Pascal D. (januari 2013)

"Ik heb deze zomer best veel in de Luld gevist. Ik vind dit persoonlijk een fijne vijver.Zelf woon ik in Velden, dus lekker dichtbij! Ik vis normaal meestal in de Gubbelsvijver te Broekhuizen. Maar door de hoge hengeldruk in Broekhuizen, is dit wat minder geworden.

In de Luld ben ik rondom Mei begonnen met vissen. Ik heb altijd gedacht dat ik hier nooit veel zou vangen. Toch heb ik in 3 weken tijd (5 a 6 dagen in de week), met een gemiddelde vangst van 2 a 3 per dag.

De meeste kapers in de avond uren. Ook s'nachts heb ik hier een aantal keren gevist, maar dat was geen succes. Het karper bestand vind ik hier wat matig. Mijn zwaarste karper is 21 pond schubkaper. (foto's komen eraan) Gemiddeld gezien is het gewicht van de karper op de vijver niet zo groot. De meeste vangsten waren tussen de 3 en 14 pond. Sommige (dikkere) vissen die hier zwemmen zijn vrij oud, dat zag ik aan de vorm van de karper.

Het nadeel van deze vijver vind ik dat deze lang niet zo diep is tegenover andere vijvers. Ook is de bodem van de vijver vrij drassig. Veel slib op de grond. Nu met de herfst valt de vangst tegen! Door het koude weer en koude water wordt het hier wel wat moeilijker."

Aldus, Pascal D.